Haberler

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genç Akademisyenler Grubu, bildiriye destek veren akademisyenleri kınadı.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genç Akademisyenler Grubu, bildiriye destek veren akademisyenleri kınadı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü önünde toplanan grup, "Eli kanlı akademisyen istemiyoruz", "Kampüste terörist istemiyoruz" ve "Millet atom parçalar bizimkiler devleti" yazılı dövizler açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Emir Köse, çözüm sürecini sabote ederek, Türkiye'deki birlik, beraberlik iklimini ve kamu düzenini bozan terör örgütünün, sivil vatandaşların ve güvenlik güçlerinin canına kast ettiğini ifade etti.

Köse, "Bu bildiri ile sözde akademisyenlerin kalemleri kana bulaşmıştır. Amacı devletimizin terörle mücadelesini akamete uğratmak ve güvenlik güçlerimizin moralini bozmak olan bu bildiri, vatanını ve milletini seven gerçek akademisyenlerin, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile kamuoyunun karşı bildirileri ile geri püskürtülmüş, amacına ulaşamamıştır. Çanakkale'de düşmana karşı vatanını savunmak için cepheye koşan eğitimci ve öğrenciler gibi, kimden gelirse gelsin ülkemize yapılan tüm fikri ve fiili saldırılara kalemimizle, yüreğimizle ve gövdemizle karşı koyacağımızı, terörle mücadeleye sonuna kadar destek vereceğimizi açıkça ifade ediyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title