Haberler

Akademisyenlere Zam Meclis'ten Geçti

Güncelleme:

Akademik kadrolara yeni mali haklar getiren yasa Meclis'ten geçti. Yasayla akademisyenlerin maaşlarında 726 lira ile 835 lira arasında artış olacak.

Akademisyenlerin uzun zamandır beklediği haber geldi. Akademik kadrolara yeni mali haklar getiren yasa tasarısı TBMM'de görüşüldü. TBMM'ye gelen yasa tasarısı kabul edildi.

YÜZDE 100 VE YÜZDE 115'LİK ZAM

Yeni yasaya göre Devlet Memurları Kanunu'na tabi en yüksek devlet memuru, ek gösterge dahil brüt aylık tutarının profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosunda bulunanlara yüzde 100'ü, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacıları kadrosunda bulunanlara yüzde 115'i oranında her ay yükseköğretim tazminatı ödenecek. Bu tazminata hak kazanılması ve ödenmesinde aylıklara ilişkin hükümler uygulanacak.

KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK

Yasayla ile birlikte akademisyenlerin maaşlarında 726 lira ile 835 lira arasında artış olacak. Tasarı ile 4 bin 281 ile 4 bin 932 lira arasında olan profesör maaşları 5 bin 7 ile 5 bin 656 liraya, 2 bin 931-3 bin 539 lira arasındaki doçent maaşı 3 bin 657- 4 bin 265 liraya, 2 bin 85-2 bin 845 lira arasında olan yardımcı doçent maaşı 3 bin 551-3 bin 571 liraya, 2 bin 365-2 bin 451 liraya arasında olan araştırma görevlisi maaşı 3 bin 200-3 bin 256 liraya, 2 bin 285-2 bin 590 lira arasında olan öğretim görevlisi ve okutman maaşı da 3 bin 20-3 bin 425 liraya yükselecek.

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ

Akademisyenlere ayrıca 2016 yılından itibaren teşvik de verilecek. Teşvik alınan akademik ödüllere göre belirlenecek puanlar üzerinden ödenecek. Profesörlere 726 lira, doçentlere 653 lira, yardımcı doçentlere 581 lira, araştırma görevlilerine 508 lira, öğretim görevlilerine ise 436 liraya varan akademik teşvik ödeneği verilecek.

ALDIKLARI PUAN ETKİLİ OLACAK

Kanuna göre bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurt içinde veya yurt dışında sonuçlandırdıkları proje, yaptıkları araştırma, yayın ve sergi, aldıkları patent ile çalışmalarına yapılan atıflar, bilim danışma kurulu bulunan uluslararası düzeydeki toplantılarda sundukları ve almış oldukları akademik ödüller esas alınarak, öğretim üyeleri ile araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutmanlar için yıllık akademik teşvik puanı hesaplanacak, aldıkları puanlarla orantılı olarak da akademik teşvik ödeneği adı altında yeni bir ödeme yapılacak.

Akademik teşvik ödeneğinden Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında bulunan öğretim elemanları da yararlanacak.

Akademik teşvik puanı otuz ve üzerinde bulunanlara, Devlet Memurları Kanunu'na tabi ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru brüt aylık tutarının, profesör kadrosunda bulunanlar için yüzde 100'üne, doçent kadrosunda bulunanlar için yüzde 90'ına, yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için yüzde 80'ine, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacısı kadrosunda bulunanlar için yüzde 70'ine aldıkları akademik teşvik puanının yüze bölünmesi suretiyle bulunacak oranın uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda akademik teşvik ödeneği verilecek.

YÖNETMELİK 4 AY İÇİNDE YÜRÜRLÜKTE

Söz konusu yönetmelik 4 ay içinde yürürlüğe konulacak, ilk defa akademik teşvik puanı hesaplanması, 2015 yılında yapılan faaliyetler esas alınmak suretiyle, 2016 yılı için yapılacak.

Akademisyenlere yapılan zammın maliyeti 1,1 milyar lirayı bulacak. Ayrıca teşvik ödemesinin de maliyeti 795 milyon lira olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500

Yorumlar (93)

AHMET:

AKADEMİSYENLER BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPIYORMUŞ MUŞMUŞ DA MUŞMUŞ. BIRAKIN YA SABAHTAN AKŞAMA KADAR ODALARINDA GOY GOY GOY. BU ÜLKEDE DİĞER MEMURLAR DA VAR ASGARİ ÜCRET ALAN 900-1000TL ÜCRET ALAN ALT GELİRLİ VATANDAŞLAR VAR SEN BU AKADEMİSYEN MİDİR NEDİR BUNLARA VERECEĞİNE HANİ İŞVEREN 900 TL VERİYO YA SEN DE TÜM ASGARİ ÜCRETLİLERE DEVLET OLARAK 400 TL VERSEN ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI 1400-1500 TL OLUR İNSANLARI RAHATLATIR BİRAZ. ARKADAŞLAR ASGARİ ÜCRETLİ DEĞİLİM MEMURUM AMA İNANIN ASGARİ ÜCRETLİYİ ANLAYABİLİYORUM ÇÜNKİ VİCDANIM VAR AMA AKP NİN NE VİCDANI KALMIŞ NE DE ADALETİ. TEK KELİME SEÇİMLERDE GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ SANA AKP

11
1
yanıtYanıtla
lii:

asgari ücrete memura yüzde 3 bunlara 835 tl adalet ve kalkınma partisinin adaleti gariban memurun işçinin asgari ücretlinin paralarıda Suriyelilere ezidilere kobaniden gelenlere

12
0
yanıtYanıtla
lakiden:

memelekette asgari üçretle geçinen ben bu haberdeki parayı verene diyecek laf bulamıyorum. hakkımı helal etmiyorum. bize bu para ile geçinmeye mahkum edenlere diyecek laf bulamıyorum

12
0
yanıtYanıtla
POLAT ALEMDAR:

AKADEMİSYENLERE , SAVCILARA VAR , MEMURLARA , İŞÇİLERE EMEKLİLERE VE DAR GELİRLİYE YOK . İŞTE AKP , İŞTE ÇİFTE STANDARDI . . . TEK KELİMEYLE , YAZIKLAR OLSUN . . . UMARIM GÜN GELİR , BİRİLERİ BU KUL HAKKI YİYEN AKP İKTİDARINDAN HESAP SORAR . . . AMİN !!!!

10
2
yanıtYanıtla
gariban memur...:

zavallı devlet memuruna 3 :)) akademisyene, askere bilmem neye 0 ve 5 gel de iş yap şimdi bu rakamları zam haberini okuyunca. . . Bunlara oy veren örümcek kafalılar ALLAH hakkımızı sizde bırakmaz inşallah. . . .

9
3
yanıtYanıtla
kimseyi kandırmayın:

ey millet, görün kimlere oy verdiğimizi, bunlar önceki hükümetten daha zalimler. bunlar kendi çocuklarını düşünüp, çok yüksen bir ücretle amerika'' da okutan insanlar. her fırsatta amerikayı taşlarlar ama paralarıda amerika ya verirler. Filistine en büyük desteği Amerika vermiştir. ama sen çocuklarını amerikada okutarak filistin halkına bir silahta sen sıkıyorsun.

9
2
yanıtYanıtla
2015 DE GÖRÜRSÜNÜZ:

SUYUNUZ ISINDI AKP SİZİN TABİRİNİZLE SANDIKTA GÖRÜŞECEZ SON GÖMÜLEN İYİ GÖMÜLÜR ADALET MİŞ ÇOK ADİLSİNİZ ASGARİ ÜCRETLİYİM 900 TL MAAŞ ALIYORUM UTANMAYIN ONDANDA VERGİ ALIN EKMEGİN YANINA KATIK YAPIYOR DİYE

10
0
yanıtYanıtla
ahmet:

bunlar asgari ücretlileri ve emeklileri adam yerine koymuyorlar. çünkü bunlar akademisyen, hakim ve savcı değil. ak parti hükümetinin bu akademisyenlere, hakimlere ve savcılara gücü yetmiyor. bunların gücü maalesef mazlumlara yetiyor.

8
2
yanıtYanıtla
tunakan:

Allah sizleri beter etsin vekiller 870 tl ile yurt yuva geçindirmeye çalışan asgari ücretliye 3 u layık gördügünüz için. . . Adaletin kopsun adalet.

9
1
yanıtYanıtla
vatandasm@m.m:

Hükümet işine nasil geliyorsa öyle yapıyorsun bu yapilan zamla memurları ikiye böldün ama bizim millete mustehaktir.

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title