Haberler

Kocaeli'de Bildiriye İmza Atan 21 Akademisyene Gözaltı

Güncelleme:

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle KOÜ'de görevli 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 12'si gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.

Polis ekipleri, akademisyenlerden 12'sini gözaltına aldı, 7 akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Prof. Dr. Nilay Etiler ve Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu ve Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu da var.

BAŞSAVCIDAN AÇIKLAMA: 2 KİŞİ DAHA TESPİT EDİLDİ

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, bildiriye imza atan akademisyenler hakkında soruşturma açıldığını belirterek, "21 kişi hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Devletin manevi şahsiyetini tahkir etmek' gibi suçlardan soruşturma açıldı" dedi. Bildiriye imza atanlar arasında Kocaeli Üniversitesi'nden 19 kişinin görüldüğünün sorulması üzerine Küçük, "2 kişi daha tespit edildi. 21 kişi hakkında soruşturma açıldı" diye cevap verdi.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kocaeli Üniversitesi Senatosu ise dün yaptığı açıklama ile akademisyenler hakkında idari soruşturma açıldığını belirterek, şu açıklamada bulunmuştu:

"Çeşitli üniversitelere mensup bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiri tüm yurtta olduğu gibi üniversitemizde de büyük infial yaratmıştır. Devletimizin birliği ve bekası için güvenlik güçleri tarafından vatan toprağında teröre karşı verilen kahramanca mücadeleyi; bu uğurda dökülen şehit kanlarını hiçe sayarak "katliam ve kıyım" olarak nitelendirmek demokratik hak ve özgürlük kavramı ile asla bağdaşmamaktadır. Terörün her türlüsünün karşısında yılmadan duran Kocaeli Üniversitesi, bazı akademisyenlerin bu yaklaşımını teröre destek olarak görmekte ve yayımlanan bildiriyi şiddetle kınamaktadır. Bu bağlamda kurumumuzdaki ilgili kişiler hakkında Rektörlüğümüzce idari soruşturma süreci başlatılmıştır."

REKTÖR "GEREĞİ YAPILACAK" DEMİŞTİ

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü de önceki gün yaptığı açıklamada barış talep eden akademisyenlerle ilgili "Gereği yapılacak" ifadelerini kullanmıştı.

İMZACI AKADEMİSYENLERİN EVİNE BASKIN

Bolu'da akademisyenlerin imzaladığı 'Barış bildirisi'nde isimleri olduğu gerekçesiyle bu sabah 06:30'da Barış Kılıçbay, Ülkü Güney ve Dç. Selime Güzelsarı'nın evinde 'terör' suçundan arama yapıldığı belirtildi.

Polis ekiplerinin yaptığı aramada, kent merkezinde ikamet eden Kılıçbay ile lojmanlarda kalan iki akademisyenin bilgisayarlarının imajlarının alındığı öğrenildi.

Akademisyenler hakkında henüz gözaltı kararı bulunmadığı bildirildi.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ, İMZACI ÖĞRETİM ÜYESİNİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRDI

Giresun Üniversitesi, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye imza atan öğretim üyesinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonları 'katliam' olarak nitelendiren ve teröre destek amaçlı yayımlanan bildiri kapsamında üniversitemizce ivedilikle soruşturma başlatılmış ve Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 26. maddesi uyarınca görevden uzaklaştırılma kararı alınmıştır" ifadesine yer verildi.

GAZİANTEP'TE 4 AKADEMİSYENE DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü tarafından "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan araştırma görevlisi Çağrı Aslan, Yrd. Doç. Dr. Fulya Doğruel, Yrd. Doç. Dr. H. Pınar Şenoğuz ile Yrd. Doç. Dr. Rana Gürbüz hakkında Rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.
Söz konusu akademisyenler hakkında YÖK ve savcılık tarafından da soruşturma açıldığı öğrenildi.

MERSİN'DE 20 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, bildiriye imza attığı belirlenen 20 akademisyen hakkında idari soruşturma başlattı.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE 9 ÖĞRETİM ÜYESİNE İDARİ SORUŞTURMA

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri Bülent Şık, Zeki Ertuğ, Erdal Gilgil, Hafize Öztürk Türkmen, Nursel Şahin, Suzan Yazıcı, Süleyman Ulutürk, Taha Karaman ve öğretim görevlisi Cumhur İzgi hakkında idari soruşturma başlatıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, imzacı isimlerle ilgili görevden uzaklaştırma kararı bulunmadığını da açıkladı.

ADANA'DA 2 ÖĞRETİM ÜYESİ HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yönetimi, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' adıyla yayımlanan bildiriye imza atan 2 öğretim üyesi hakkında idari soruşturma başlattı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, ÇÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Taylan Koç ve İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Esengül Ayyıldız'ın, öğretim üyelerinden oluşturulan 3 kişilik soruşturma komisyonunda savunma yapacakları açıklandı. Soruşturmanın ardından suç unsuru saptanırsa öğretim üyeleri hakkında kınama, uyarı ve uzaklaştırma gibi cezaların verilebileceği öğrenildi. Hakkında soruşturma başlatılan Yrd.Doç.Dr. Taylan Koç ise, "Bu soruşturmadan henüz haberim yok" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title