Haberler

Akademisyenlere Adliye Bahçesinde Destek

Tutuklu akademisyenlere destek için bir araya gelen aralarında akademisyenler, uluslararası akademik kuruluş temsilcileri, milletvekilleri, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Topluluk, 'Biz dörtten fazlayız", 'Barış talebimizde ısrarcıyız", 'Hocama dokunma" yazılı dövizler taşıdılar. Topluluğa sabah saatlerinde MİT TIR'ları haberinden yargılanan gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül, Lami Özgen de destek verdi.

Barış İçin Akademisyenler'in basın açıklamasının ilk parağrafını Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal birlikte okudu. Daha sonra akademisyenler, bildiriyi sırayla okudular. Basın açıklamasında özetle;

'Barış talebinin yargılanamayacağını, bu talebi dile getirmenin bir suç olmadığını bir suçmuş gibi gösterilemeyeceğini yinelemek ve bir kez daha hatırlatmak isteriz. Devlet idarecileri tarafından iki ayrı meslek grubuna yönelik yıldırma siyasetinin bir parçası olarak buradayız. Akla, mantığa, hukuka aykırı iki davayı izlemek, akla, mantığa hukuka aykırı şekilde yargılanan gazeteci ve akademisyen dostlarımızla dayanışmak için geldik. Bizim gözümüzde, bu iki dava tüm topluma yönelik sürdürülen ifade özgürlüğü saldırısının da bir parçasıdır. Haklı barış talebine imza atan iki bini aşkın akademisyen arasından akıl almaz gerekçelerle seçilen ve aynı akıl dışılıkla tutuklanan dört dostumuz, meslektaşımız, Esra Mungan, Meral Camcı, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya'nın yargılanacağı dava için buradayız. Bugün bu hukuk dışı uygulamadan geri dönülmesini arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz" denildi.

Uluslararası heyetten İngiliz İnsan Hakları avukatı Margaret Owen de açıklamasında, " Tutuklu akademisyenler, insan hakları ihlallerine karşı kınamalarını seslendirdiler" dedi.

ADLİYE BAHÇESİNDE HALAY ÇEKTİLER.

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için gelenler, akademisyenlerin davasını beklerken adliye bahçesinde halay çekti. Topluluğa CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da, megafondan folklor şarkıları söyleyerek eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Onur Hamzaoğlu Lami Özgen Can Dündar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title