Haberler

Akademisyenlerden Sedat Peker'e Suç Duyurusu

Sen ve Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İstanbul Şubesi üyeleri, "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" ifadesiyle gündeme gelen Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sen ve Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İstanbul Şubesi üyeleri, "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" ifadesiyle gündeme gelen Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. Akademisyenler, Peker'in tutuklanmasını ve can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek kendilerine koruma tahsis edilmesini talep ettiler.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki alanda toplanan 15 akademisyen ile Eğitim-Sen ve KESK İstanbul Şubesi üyeleri, Sedat Peker'e yapacakları suç duyurusuna ilişkin açıklama yaptı. Bildiride imzası olan eski milletvekili Prof. Dr. Beyza Üstün yaptığı açıklamada, "Daha önce hüküm giymiş, organize bir suç örgütünün üyesi olan bir kişi, söylemlerini nefret suçuna teşviğe kadar götürdü" dedi. Pek çok akademisyen arkadaşının odalarının işaretlendiğini, hakarete uğradığını ve hatta odalarının yakılarak tehdit edildiğini öne süren Üstün, "Biz barışın bilgisini üretiyoruz. Biz barışın bilgisini üretmek için bu savaş katliamına karşı dayanışmayı sadece birlikte üretiyoruz. Biz bu linç girişimleri ve nefret içeren bültenler hakkında da suç duyurusu yapmaya başladık. Buna devam edeceğiz. Önce bu organize suç örgütünün kimliği olan Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Biz barış istiyoruz. Bu coğrafyada yaşayan herkesin yaşam özgürlüğünü istiyoruz. Bunu önleyen herkes hakkında da suç duyurusu yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

KORUMA TALEP ETTİLER

Açıklamanın ardından gruptakiler, suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Ortak metinli dilekçelerde, sosyal medyada, "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" ifadesiyle gündeme gelen Sedat Peker'in, "Suç örgütü kurmak", "Hakaret", "Tehdit", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlarından hakkında dava açılarak yargılanması ve tutuklanması talep edildi. Dilekçede ayrıca, "Can güvenliğimiz tehlikede olduğundan devletin pozitif yükümlülükleri gereği sayın savcılıkça tarafıma koruma tahsis edilmesini talep ederim" denildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyza Üstün Sedat Peker Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title