Haberler

Akademisyenlerden "Demokrasi Nöbeti"ne Destek!

Güncelleme:


15 Temmuz gecesinden bu yana Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın milli iradeye sahip çıkın çağrısı ile birlikte sokaklar demokrasi sevdalıları ile dolup taşıyor.

Demokrasi nöbetinin tutulduğu noktalardan biri de hem 15 Temmuz gecesi saldırıya uğrayan hem de o saldırı girişiminde bulunanların sorgu işlemlerinin yürütüldüğü İstanbul Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binası.

Dün akşam devlet ve vakıf üniversitelerinde görevli olan yüzlerce akademisyen, cübbelerini giyerek Emniyet Müdürlüğü önünde tutulan demokrasi nöbetine destek verdi.

Ali Emiri Kültür Merkezi önünde toplanan akademisyenler Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü, buradaki kalabalıkla buluşan akademisyenler demokrasi nöbeti tuttu.

"Akademisyeni ve vatandaşı tek yürek. Bu memleketi kimseye bırakmayacağız"

Yaşanan darbe girişimin ardından üniversitelerin ve öğretim görevlilerinin susmaması gerektiğini belirten akademisyenler, "Akademisyeni ve vatandaşı tek yürek. Bu memleketi kimseye bırakmayacağız. Demokrasi ve vatan için yürüyen akademisyenler var. Üniversiteler, Hocalar sağlam durduğu sürece ve iyi nesil yetiştirdiği sürece böyle olumsuz hadiseleri yaşamayız. Ülkenin akademisyenlerinin de bu ülkenin geleceğine sahip çıktığını göstermek için alanlardayız" diye konuştu.

"El ele güç birliği ile doğruya doğru hep birlikte ilerleyeceğiz"

Vakıf üniversitelerinden temsilciler de Emniyet Müdürlüğü önündeydi. Öğretim görevlileri ile birlikte demokrasi nöbetine katılan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal,
"İnşallah bugünden sonra her şey daha düzenli ve kolay olacak. Türkiye tüm güzelliklere layık bir ülke. İnşallah her şeyin en güzelini hayırlısı ile yaşayacağız. Nişantaşı Üniversitesi olarak demokrasinin her zaman yanındayız. El ele güç birliği ile doğruya doğru hep birlikte ilerleyeceğiz" açıklaması yaptı.

Darbe şehitlerine üniversitelerinde yüzde yüz burs verme kararı aldıklarını hatırlatan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Uysal, "Aydın gençler yetiştirmeye devam edeceğiz ki gençlerimiz doğru ile yanlışı ayırt etmekte tereddüt etmesin. Aydın gençler yetiştirmeye devam edeceğiz ki, yüce milletimiz bir daha böyle karanlık günler yaşamasın" dedi.

Akademisyenler demokrasi nöbetine devam edeceklerinin de altını çizdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vatan Caddesi İstanbul Güncel Haberler

title