Haberler

Akademisyen Korkut, Başkan Korkut'u Tarif Etti;

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin "Öğrenecek Çok Şey Var" konulu eğitim seminerinin bu haftaki konuğu Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Korkut oldu.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin "Öğrenecek Çok Şey Var" konulu eğitim seminerinin bu haftaki konuğu Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Korkut oldu. İyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir akademisyen olmaya çalıştığını anlatan Özlem Korkut, eşini tarif ederken "O, başkan olmak isteyenlerden değil, Erzurum'a hizmet amacında" dedi.

Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un eşi, akademisyen ve 3 çocuk annesi Özlem Korkut'u konuk etti. "Öğrenecek Çok Şey Var" programına katılan Özlem Korkut, eşlilik yaşamları, çocukları, çalışma hayatı ve belediye başkanı eşi olmasının, hepsinin aynı anda nasıl bir şey olduğunu paylaştı. Siyasetin eşi Ali Korkut'un iş ve ev ile ilgili alanında büyük değişikliğe yol açtığını ifade eden Özlem Korkut, "17.30'da evde olan bir eşim vardı, ama şimdi bunu görmek hayal oldu. Hafta sonları dahi iş veya siyasetle ilgili gelişmeler yaşamımızın içine girdi. Bir anne ve eş olarak bundan memnun olmasam da, eşimin ne yaptığını bildiğim için rahatım. Şehrine hizmet eden bir eşim olması ayrıca gurur verici" diyor.

"Eşim başkan olmadan önce"

Özlem Korkut, "Eşim başkan olmadan önce bize daha fazla vakit ayırırdı, siyasetçi olunca daha yoğun bir mesaiye başladı. Ev ve çocukların tüm ihtiyaçları benim üzerime kaldı. O an " Ali ne kadar çok elimden tutuyormuş da ben farkında değilmişim" diye düşündüm. Ali Bey Erzurum'da bana kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı işleri ve o yerleri gezdirdi. Yapmak istediği projelerinden bahsetti, alanın büyüklüğünü gördüm. Yıkmak için ne kadar çok işlem yapmak zorunda olduğundan bahsetti. Ona, sen bunları yapıyorsan benim sana destek olmam lazım dedim. Çünkü onun amacı belediye başkanı olmak değil Erzurum'a hizmet etmek, ben bunu o gün anladım ve kendimizle ilgili bir konudan bahsetmek için hep uygun zamanı bekledim. Siyasetçi olduğundan beri onun yaptığı işlerden gurur duyuyorum. Bize zaman ayıramama konusunda artık hiç şikayet etmiyorum".

Siyasetin ne içerisinde, ne de dışında kalamadığını anlatan Özlem Korkut, "Çalışan anneler, birazda severek kendilerinden vaz geçiyorlar. Çocuğun ve ailen olduğunda sen yoksun isteyerek ve severek feragat ediyorsun, böyle olmaktan şikayet etmiyorum, mutluyum. Benim hayatım böyle daha anlamlı, ben çocuklarımla ve evimle kaliteli zaman geçirmeyi başarabiliyorum" dedi.

Eşinizde Allah korkusunu arayın

Özlem Korkut, eş tercihinde genç kızlara kulağa küpe öğütlerde verdi. Korkut, neden Ali Korkut'u tercih ettiniz sorusuna, "kalbinde Allah korkusu olan bir eşim var, doğru ve dürüst bir eş. Sizlerinde evliliklerinde bu önceliğiniz olursa mutsuz olmazsınız" diye cevap verdi. Özlem Korkut, belediye başkanı eşi olmanın eşinin kendilerine ayırdığı zamanın azalması dışında bir sorun oluşturmadığını, yaşam koşullarının öncesiyle aynı olarak devam ettiğini ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Erzurum Merkez Ali Korkut Yakutiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title