Haberler

Akademisyen Bildirisine İmza Atan Doçente Uzaklaştırma (2)

Adresinde BULUNAMAYINCA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza atmasından sonra hakkında soruşturma başlattığı Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz için, adresinde bulunamaması üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

Adresinde BULUNAMAYINCA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza atmasından sonra hakkında soruşturma başlattığı Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz için, adresinde bulunamaması üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1128 akademisyenin PKK terör örgütünün propagandasını yapacak nitelikte bir bildiri yayınladığına ilişkin görsel ve yazılı medyada yer alan haberler üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Soruşturma kapsamında bildiriye imza atan 1128 akademisyen içerisinde yer alan, Düzce Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. L.A. hakkında, 'terör örgütlerinin cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını yayınlamak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek', 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından 14 Ocak 2016 tarihinde hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin adresinde bulunamaması nedeniyle yakalama kararı çıkartıldığı, soruşturmanın derdest olduğu, safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Düzce Üniversitesi Güre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title