Haberler

Ak Partililer Balkan Göçmenleri Gecesinde Buluştu

Balkan Buluşması’nda konuşan Başkan Toçoğlu, “Yerel kültür derneklerimize her zaman gereken desteği verdik.

Balkan Buluşması'nda konuşan Başkan Toçoğlu, "Yerel kültür derneklerimize her zaman gereken desteği verdik. İnşallah şehrimiz için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Her fırsatta ifade ediyoruz; biz birlikte Sakarya'yız" dedi.

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'nın düzenlediği Balkan Göçmenleri programına Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya Milletvekili ve 25. Dönem Adayı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayları Mustafa İsen, Bilgehan Doğru, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"SAKARYA; HUZUR COĞRAFYASIDIR"

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, "Kafkaslardan, Karadeniz'den, Bosna'dan gelerek şehir kültürünü oluşturduk. Sakarya, her kültürü barındıran huzur coğrafyasıdır. Farklı kültürlerdeki insanlarımız örf ve adetlerini, gelenek, göreneklerini en güzel şekilde yaşamaktadır. Şimdiye kadar birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermedik. İnşallah bu birlikteliği sürdüreceğiz. Önümüzdeki genel seçimlerin ülkemiz, şehrimiz ve tüm mazlum coğrafyamız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"

Serdivan Bosna - Sancak Derneğinin folklor gösterisinin ardından söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Bilgehan Doğru, "Biz birlikte güçlüyüz. Bosna, Makedonya, Sancak bizden haber bekliyor. İnşallah 7 Haziran'da hep birlikte daha güçlü olduğumuzu göstereceğiz" ifadelerini kullanırken; AK Parti Sakarya Milletvekili ve 25. Dönem Adayı Ali İhsan Yavuz ise, "Hemşerilerimizle her zaman birlikteyiz. İnşallah bu birlikteliği daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

"DESTEK VE GAYRETLERİNİZİ BEKLİYORUZ"

Sakarya'nın farklı kültürlerle zenginleştiğini belirterek koşuşmasına başlayan AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen, "Tarihin bir döneminde Sakarya'ya göç ederek bu coğrafyayı zenginleştirdik. Hep birlikte bu coğrafyayı daha da yaşanabilir hale dönüştürdük ve süreç devam ediyor.

İnşallah birlikteliğimizi, bağlarımızı daha da güçlendireceğiz" dedi. Milletvekili Adayı İsen'in konuşmasının ardından Sakarya Rumeli - Balkan Kültür Derneği Halk Oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

"GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNMELİYİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Birliğimize, beraberliğimize sonsuz şükürler olsun. Sakarya her alanda olduğu gibi kardeşlikte de Türkiye'ye örnek. İnşallah bu birlikteliğimiz artarak daha da güçlenecek. Önümüzde çok önemli bir seçim süreci var. İnşallah bu seçimlerde de yakaladığımız bu istikrar ortamını koruyacağız. Yerel kültür derneklerimize her zaman gereken desteği verdik. İnşallah şehrimiz için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Her fırsatta ifade ediyoruz; biz birlikte Sakarya'yız" ifadelerini kullandı.

"YANIMIZDA OLMANIZI BEKLİYORUZ"

Başkan Toçoğlu'nun ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise, "Balkan coğrafyasının huzura, refaha ve mutlu bir hale dönüşmesi adına AK Parti hükümeti olarak elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Gönül coğrafyamızdaki huzurun devam etmesi için Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Bugüne kadar her zaman bizlerin yanında oldunuz ve yanımızda olmaya devam etmenizi istiyoruz" diye konuştu.

35 KİŞİYE AK PARTİ ROZETİ

Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından çeşitli partilerden AK Parti'ye geçen 35 kişi için de rozet töreni yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye geçenler adına konuşan Büyük Birlik Partisi Eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şensoy, "Bulunduğumuz partinin istikametinde olan sapmalardan dolayı buradayız. Hıristiyanlar, Museviler ve Ortadoğu'nun satılmış liderleri bir kişinin karşısında toplandı. Bizler bu toplulukla asla bir olamayız dedik ve 35 arkadaşımız ile AK Parti davasına dahil olduk. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa İsen Zeki Toçoğlu Saraybosna Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title