Haberler

Ak Partili Yazıcı: 80 Milyon Nüfusumuzla Bir Vatanız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Biz büyük bir ülkeyiz.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Biz büyük bir ülkeyiz. Ortak vatanımız var. 780 bin kilometrekare, 80 milyon nüfusumuzla bir vatanız" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kırklareli'de çeşitli ziyaretlerde bulunup, down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Down sendromlu çocukları önemsediklerini belirten Yazıcı, "Biz büyük bir ülkeyiz. Ortak vatanımız var. 780 bin kilometrekare, 80 milyon nüfusumuzla bir vatanız. Her vatandaşımızın 780 bin kilometrekare vatan toprağında eşit pay hakkı var. İştirak halinde mülkümüzdür vatan. Her birimizin eşit alanda pay sahipliğimiz vardır. Bayrağımız dünyanın en güzel bayrağıdır. Kırmızı beyazdan oluşup içerisinde hilal ve yıldız var. Kırmızı renk toprağı vatan yapan, şehitlerin kanını temsil ediyor. Yıldız da her şehidimizi temsil ediyor. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet bizim kırmızı çizgimizdir. Bu değerler hepimizindir" dedi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i de ziyaret eden Yazıcı, daha sonra partisini il başkanlığına geçti. Yazıcı, AK Parti'nin yapamayacağı hiçbir vaatte bulunmadığını, gece gündüz demeden yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yaptıklarını ve Türkiye'nin hızla büyümeye devam ettiğini söyledi. Yazıcı, "Türkiye, biz iktidara geldiğimizde IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu olan bir ülkeydi. IMF'nin işlevini herkes az çok biliyor diye düşünüyorum. IMF adına Türkiye'ye gelenler olurdu ve birinci sırada haber olurdu. Şimdi böyle bir şey var mı? Milletin desteği, güven ve istikrarla Türkiye'yi bu sorunlardan ayrıştırdık. 2012 yılında da IMF'ye olan borcumuzu ödedik ve yolumuza devam ediyoruz. Bunun siyasi okunuşu, milliyetçilik ve vatanseverliktir. Bugün bunların lafını edenler var biz ise uygulayıcısız" dedi.

Yazıcı, daha sonra Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' programına katılıp, 18 Maddelik Anayasa değişiklik paketini anlattı. Yazıcı, anayasanın ilk 4 maddesinin değişmez olduğunu, bazılarının bunu yanlış yerlere çektiğini, Türkiye'nin rejimin değişmesiyle ilgili tek kelime değil, tek harf bile olmadığını söyledi. - Kırklareli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title