Haberler

AK Partili Vekil Atatürk'ün Zehirlenerek Öldürüldüğünü İddia Etti

Güncelleme:

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Atatürk'ün zehirlenerek öldürülmüş olabileceğini öne sürdü. Yüksel, bu bilgiyi Alparslan Türkeş'in söylediğini belirtti.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Atatürk'ün zehirlenerek öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Yüksel, MHP'nin kurucusu ve milliyetçi hareketin lideri Alparslan Türkeş'in, Atatürk'ün öldürüldüğüne dair devlet arşivlerinde belgeler olduğunu kendisine anlattığını söyledi.

"ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ BİLGİLERİ TÜRKEŞ SÖYLEDİ"

Alparslan Türkeş'in 1985 yılında cezaevinden çıktığında ilk geldiği ilin Denizli olduğunu ve ailesiyle Karahayıt'ta 21 gün kaldığını söyleyen Mehmet Yüksel, "O günler gece gündüz kendisi ile sohbet etme imkanımız oldu. Geçmişe dair kendisinden bilgiler aldık. Önümüzdeki yıllarda devlet arşivleri açıldığında ortaya çıkacak olan birçok şeyi o zaman öğrendim. Bunlardan en önemlisi de rahmetli Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü ile ilgiliydi." diye konuştu. Atatürk'ün 1930'lu yıllarda uluslararası güçler tarafından by-pass edildiğini ve ölüme götürecek şekilde zehirlendiğini ileri sürdü.

"GÜÇLÜ BİR İRADEYDİ, BU İRADEYİ YOK ETMEK İSTEDİLER"

AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel, şunları söyledi: "Atatürk iradesi çok güçlü biriydi. Bu güçlü iradeyi yok etmek istediler. Çünkü yoktan bir cumhuriyet kurmuş ve şeker fabrikaları, kumaş fabrikaları, bez fabrikaları, Sümerbanklarla yokluklardan çıkmış bir ülkeyi yeniden imar etmeye başlamıştı ki, Türkiye ayağa kalkıyor, gelişiyor, güçleniyor ve onlar için tehlikeli oluyordu. Tıpkı şimdi ki durum gibi. Öyleyse o zaman Türkiye'nin başındaki güçlü iradeyi, bir deha olan Atatürk'ü yok etmeleri gerekiyordu. Bu işi uluslararası güçlerin hangi yöntemle yaptıklarını bilmiyorum. Ama bir by-pass yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Zaman içinde devlet kararlarından uzaklaştırıldı. En sonunda da siroz adında bir hastalık addedilerek öldürüldüğünü biliyoruz."

"DEVLET ARŞİVLERİNDE VAR"

Mehmet Yüksel, "Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş, devlet arşivlerinde bunların olduğunu beyan etti. Tabii benim böyle bir şeyi araştırmaya zamanım olmadı. 1986 yılında tekrar geldiğinde de yine 1 hafta boyunca pek çok şeyler konuştuk. O bu millet ve devlet için önemli bir başkandı, liderdi, genel başkandı. Tek kaygısı bu milletin evlatlarının tuzaklara düşmesi ve heder edilmesiydi. Onun için mücadele verdi. İlerlemiş yaşına rağmen hâlâ koşuyor mücadele ediyordu. Kafatasçılıkla itham ediliyor olmasına rağmen asla kafatasçı değildi ve etnik milliyetçilik noktasında çok hassastı. Bu suçlamaları asla kabul etmezdi. 'Ben ne kadar Türk isem o kadar Kürdüm, ne kadar Kürt isem o kadar Türküm' diyordu. Bin yıldır birlikte olan bu milletin etle tırnak gibi olduğunu söylüyordu. O tarihlerde bugün oynanan oyunları görebilen bir dehaydı. Onun öğretileri hem ülkemizle hem geleceğimizle ilgili sözleri hep örnek olmuştur. Rehber olmuştur. Biz hâlâ o yolda gidiyoruz."

"KIZILELMA'NIN PEŞİNDEYİZ"

Alparslan Türkeş'in söylediklerini şu anda AK Parti bayrağı altında gerçekleştirdiklerini ve onun ideali olan Yeni, Güçlü ve Büyük Türkiye'yi gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyleyen Mehmet Yüksel, "Hani 'Kızılelmamız vardı ya bizim, işte onun peşindeyiz. Dünyanın neresinde bir Türk varsa, nerede bir mazlum varsa onun yanındayız" dedi.

"ÜLKÜCÜLER CHP'YE OY VERMEZ"

"Zaman zaman ülkücü arkadaşlarımızın CHP'ye oy verecekleri gibi şeyler duyuyorum. Böyle bir şey olamaz. Buna inanmam mümkün değil" diyen Yüksel, CHP'nin kısa dönemlerle de olsa iktidara geldiğinde ülkeye büyük sıkıntılar yaşattığını, vatandaşı inandırıp iktidara geldiklerinde milletin ümitlerini yok ettikleri gibi ülkeyi çok gerilere götüren icraatlar yaptıklarını ifade etti. Yüksel, "CHP hâlâ değişmiş değil. Dün ne ise CHP, bugün de o. 'Dört yıl bana zaman verin' diyor bir tanesi. Biz altın rezervi hariç olmak üzere, 26 milyar dolardan aldığımız hazineyi bugün 136 milyar dolara çıkardık. Sanırım gözünü oraya dikti. O yüzden şimdi mesele şudur. Tekrar o günlere mi döneceğiz, yoksa önümüze 2023 hedeflerini koyan büyük işler yapan bir iktidarı mı destekleyeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Alparslan Türkeş Mehmet Yüksel Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

?? lütfiMobil-IOS:

CHP İKTİDAR OLURSA TÜRKİYE ASLA GERİ GİTMEZ YILLARDIR HALKI BÖYLE KANDIRIYOR SAĞ PARTİLER AKSİNE TÜRKİYE ÇOK DAHA İLERİYE GİDER GERÇEK DEMOSTASİ GELİR

8
12
yanıtYanıtla
gerçek realist:

Bir zamanlar bozkurtmuşsun ama şimdi koyuna dönmüşsün be arkadaşım.

15
4
yanıtYanıtla
altay:

koyundan bozkurt olmaz. hadi sen çayırında otla bakalım.

11
5
yanıtYanıtla
tarsus1923:

alparslan türkeş sagken kimseye söylemedide sana mı söyledi zehirlendiğini atatürkün. . hadi oradan. . . gündem değiştirme. .

16
0
yanıtYanıtla
ekrem:

besmele cekte başbugun adını agzına al bey öyle milleti salak yerine koyma madem ülkücüsün neden mhp deyilde akp desin milliyetciliği ayaklar altına aldığı içinmi dürüst ol

9
5
yanıtYanıtla
Mülayim Abi:

Belki dogru olabilir, ama itiraf icin simdiye kadar neden bekledin ki? Diger taraftan ispati yok! Nasil olsa söyleyen ölmüs. Salla bakalim nereye kadar!

13
0
yanıtYanıtla
Anlayanlara.:

Oy almanın ve ittifakın taktik mesajları

12
1
yanıtYanıtla
ALPEREN23:

MHP tabanından oy koparma peşinde. . . .

11
1
yanıtYanıtla
TÜRK:

YALAN

10
2
yanıtYanıtla
altar:

sen kimsinde başbuğ sana bunları anlatsın. . . . sözde kendini başbuğun sırdaşı gibi gösterecek. . . . . başbuğumuzun güvendiği insanlar senin gibi olmaz. . . . .

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title