Haberler

Ak Partili Uslu'dan Hollanda'ya Tepki

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dışişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermeyen Hollanda’ya tepki gösterdi.

Ak Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dışişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermeyen Hollanda'ya tepki gösterdi.

Erbakan Vakfı Çorum Şubesini ziyarette Hollanda'nın aldığı kararı değerlendiren AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rotterdam'a gidecek olan uçağın iniş iznini iptal ettiğini hatırlatarak, Avrupa Birliği'nin ve Avrupa'da yer alan birçok ülkenin geçmişte aldıkları kararlara sadakat konusunda ne kadar gevşek olduklarını, ne kadar çok savrulduklarını, Avrupa'nın değerlerinden ne kadar çok uzaklaştıklarını bildiklerini söyledi.

Hollanda'nın Avrupa Birliği'nin anayasa referandumunda 'hayır' yönünde oy vermiş bir ülke olduğunu açıklayan Uslu, "Böylesine bir ülkenin Avrupa'nın değerlerini savunarak insan haklarını ileri sürerek bize insan hakları dersi verme gibi bir hakkı yok. Cumhurbaşkanımız da, başbakanımız da gereken cevabı verdiler. Diyorlar ki 'nasılsa 16 Nisan gelip geçecek, 17 Nisan günü görelim Hollanda uçakları Türkiye'ye nasıl inecek.' Madem öyle işte böyle. Alışmışlar ezik, silik, her söylenene evet diyen Türkiye'ye alışmışlar. Şimdi ne zamanki şahsiyetli, kimlikli, nitelikli, omurgalı bir dış politika izleyip de 'kardeşim artık karşınızda eski Türkiye yok, yeni Türkiye var' dediğinizde kıyamet kopuyor" dedi.

Avrupa Birliği'nden önce Hollanda'ya geçmişte referandumdaki tavrının hesabını sormasını isteyen Uslu, "Avrupa, acaba Hollandalı siyasi lidere yeterince iyi mi anlatamadılar. Anlatılamadılarsa bu beceriksizlik kimden kaynaklanıyor. Kim bu işin sorumlusudur. Onları bulsunlar. Bizimle uğraşmak elbette onların iç politik tercihlerine uygun olabilir ama doğru bir politika mı? diye sorarsanız ama hayır asla değil derim" ifadelerini kaydetti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Salim Uslu Hollanda AK Parti Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title