Haberler

Ak Partili Ünal: "Tarımsal Üretimde 1. Sıradayız"

Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman ile bir araya geldi.

Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman ile bir araya geldi.

Ziyaret şeklinde gerçekleşen toplantıda Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'de tarımın çok geliştiğini ve bu gelişmelerin AK Parti döneminde olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Ünal, "Ordu Ticaret Borsası bizim en gözde kuruluşlarımızdan biridir. Özellikle bölgemiz itibariyle fındık üreten bir bölge olmamız ve bu konuda geçimini sağlayan bir il olduğumuz için Ticaret Borsası çok daha ayrıca önem kazanmaktadır. Ticaret Borsası ihracatın giriş ve çıkışlarının gerçekleştiği bir birimdir. Eğer Türkiye'de ihracat fındık konusunda yüz akı olduysa, şüphesiz Ordu Ticaret Borsası'nın bu konuda çok önemli katkısı vardır. Ayrıca sanayicimizin, üreticimizin, siyasetçimizin, hükümetimizin de katkısı vardır" dedi.

"TARIMI BİTİRDİNİZ DİYENLERE CEVAP OLSUN"

1998-2002 yılları arasında, o zaman tarımsal sektör elde ettiği gelir yüzde 30 gerilemiş, yani yıllık 33.8 milyar dolar elde edilirken, bunu 23.7 milyar dolara kadar düşürmüşler" diyen AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "Tarımı bitirdiniz diyen kişilerin aynaya bakıp da kendi dönemlerini bir sorgulaması lazım. AK Parti dönemi koşulsuz ve şüphesiz bir şekilde başarısını ortaya koymuştur. Kendi döneminde 23.7 milyar dolarlık geliri 61 milyon dolara, yüzde 156 artırarak yükseltmiştir. Bu dünyada üretimde, tarımsal büyüklüğümüz bakımıyla 7. sıraya yükseldik. Avrupa'da AK Parti'den önce 4. sıradaydık ama şimdi tarımsal üretim bakımıyla 1. sıraya yükseldik. Bu yönüyle de ele aldığımızda Türkiye'nin gerçekten mesafe aldığını görüyoruz. Tarımla ilgili çok önemli devrimler gerçekleştirdik. 77 milyon insanımızın tarımsal anlamda ihtiyacının karşılanması, aşını bulamayan, geçimini sağlayamayan, dışarıdan ithal etmediği zaman insanı aç kalan ülkeler var. Biz 77 milyon insanımızın karnını doyurmuş, ihtiyacını karşılamış ve birçok ülkeye de bu ürünlerden tarımsal ihracatımızı yapmışız. Bu konuda da 31 ürün arasında 5 ürünümüz dünyada ilk sıraya yükselmişizdir. Biz tarımsal açıdan çok önemli devrimler yaptık. Şu an 52 destekleme kalemimiz var. Yani her fırsatta hangi şartları getirirsek, üreticiye nasıl destek veririz diye bir takım kalemler oluşturduk. Bunlar sadece AK Parti döneminde başlatılmıştır" diye konuştu.

"TOHUM ÜRETİMİNİ KENDİ ÜLKEMİZ YAPIYOR"

"Üreticimiz geleceğe daha iyi bakıyor. Daha önce tohum konusunda, ülkemiz daha çok ithalatçı pozisyonuna düşmüştü. Yeterli tohum üretemiyorduk, şimdi üretimini kendi ülkemizde yapıyoruz" diyen AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "Gen fabrikası kurarak genleriyle oynanmış ürünlere çeşitli düzenlemeler getirdik. Kontrol sistemi kurarak, kalitemizi artırdık. Dolayısıyla ülkemizin içerisinde tarım belli bir rayına girdi." Şeklinde konuştu.

"TOPRAK KORUMA REFORMUNU KABUL ETTİK"

Fatih Han Ünal konuşmasında, "Tarım konusunda devrim niteliği taşıyan, son yüz yılın en önemli devrimi diyebileceğimiz, toprak koruma kanunu çıkardık. Bizde bu konuda mağdur bir iliz. Topraklarımız sürekli bölünmüş, bölündükçe de üretim konusundaki iştahı üreticinin kesilmiş ve başka alanlara kaymıştır. Böylelikle de insanımız köylerini terk etmiştir. Göçün en büyük sebebi o üretimin yani yapıldığı yerlerdeki toprakların küçülmesi, paylaşılması, paylaşıldıkça da artık paylaşılmış o küçük arazilerin o aileye gelirinin az olmasından dolayı o araziler yavaş yavaş çoraklaşmaya başlamış. Şimdi bunu da dikkate alarak, çok ciddi bir reform olarak kabul ettiğimiz toprak koruma reformunu kabul ettik. En azından bundan sonraki paylaşımlarda belli bir kotası belli bir kriteri olacaktır ve üretimi bitirecek noktaya gelmeyecektir. Türkiye'nin tamamında olduğu gibi ilimizde bu kapsamda işlem görecektir. Birde toplulaştırma konusunda teşvikler vardır. Bunları da sağlıyoruz. Türkiye'nin en çok çiftçisine sahip olan il konumundayız. Arazi bakımıyla değil ama çiftçi bakımıyla 117 bin çiftçimiz var. Bu düşündürücüdür, demek ki o kadar toprakları paylaşmışız, o kadar küçültmüşüz ki çiftçi sayımız artmış konumda. Bunlarda bizim hükümet olarak çok ciddi bir çalışma yaptığımız, Tarım Bakanlığımızın en önemli hassasiyetle takip ettiği bir yasaydı ve bu yasayı bu dönem içerisinde çıkardık ve yasalaştırdık. Bundan sonra da Türkiye dünyada tarımıyla konuşulan bir ülke olacaktır. Biz kendi ilimiz açısından da baktığımızda tarımsal ürünlerimizi geliştirdiğimizi görüyorum" ifadelerini kullandı.

"ARICILIĞIN MERKEZİ ORDU OLACAK"

Milletvekili Ünal konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Arıcılık konusunda Türkiye'nin tek entegre tesisi buraya yapılıyor. 'Arım balım peteğim', bu proje 10 milyon euro'luk bir projedir. Bu projede de son noktaya gelindi. Türkiye arıcılığın merkezi olarak Ordu'yu bilecektir. Bu da AK Partinin eseridir. Ama fındık denince bizim için akan sular duruyor. Tabii bu konuda çok şeyler söyleyebiliriz. Biraz öne gidersek Fiskobirlik'ten sonra TMO'nun devreye girmesi AK Partinin başarısıdır. Cumhuriyet tarihinde Toprak Mahsulleri Ofisi ilk defa fındık almıştır. İlk defa almasına rağmen başarılı bir dönem yaşamıştır. Sonuçları da ortadır. Sadece fındık ürününden 2 milyar doların üzerinde gelir elde ediyoruz. Bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu ihracatçılarla oturup konuştuğumuz zaman fındığın birçok ürünü solladığını görüyoruz. Fındık konusunu bu Ordu'nun yapısı çözmüştür. Ama bunun sayesinde bütün fındık üreten bölgeler bundan rahatlamıştır. Bundan dolayı da Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza, bugün Cumhurbaşkanlığımızı yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Çünkü onlar olmasaydı, bizim bu gayretlerimiz sonuç getirmeyebilirdi." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatih Han Ünal Şirin Ünal Ak Parti Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title