Haberler

Ak Partili Ünal: Demirtaş Hdp ile Hpg İlişkisini Açıklasın

Ak Partili Ünal: Demirtaş HDP ile HPG ilişkisini açıklasın AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerde yaşayan vatandaşlara ölüm tehditleri içeren mektuplar göndererek AK Parti'ye oy verilmesinin engellenip HDP'ye oy toplandığını öne sürdü.

Ak Partili Ünal: Demirtaş HDP ile HPG ilişkisini açıklasın

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerde yaşayan vatandaşlara ölüm tehditleri içeren mektuplar göndererek AK Parti'ye oy verilmesinin engellenip HDP'ye oy toplandığını öne sürdü. Demiştaş'a seslenen Ünal, "Bana, bize şunu açıklasın. Selahattin Demirtaş'ın ve HDP'nin, HPG ile ilişkisi nedir? Bununla HDP'nin bağı, bağlantısı nedir? Selahattin Demirtaş bunu açıklasın" diye sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Ünal, bir kafede düzenlenen toplantıda gazetecilerle buluştu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve milletvekili adayların da katıldığı toplantıda konuşan Mahir Ünal, paralel yapının strateji ve takvimini belirlediği bir seçim süreci yaşandığını iddia etti. PKK'nın silahlı kanadı HPG tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerde yaşayan vatandaşlara gönderildiği iddia edilen kırmızı ve mavi mühürlü ölüm tehditleri içeren mektuplarla HDP'ye oy toplandığını ve AK Parti'ye oy verilmesinin engellendiğini öne süren Ünal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenerek şunları söyledi: "Geçtiğimiz haftalarda ben Şırnak, Hakkari, Van ve geçtiğimiz Pazartesi günü de Diyarbakır'a gittim. Çok açık bir şeklide alanda paralel yapının HDP'ye verdiği bir destek var. Selahattin Demirtaş'a buradan sesleniyorum. Böyle cici çocuk görüntüsünde barıştan, özgürlükten, kardeşlikten, demokrasiden bahsediyor. Bana, bize şunu açıklasın. Selahattin Demirtaş'ın ve HDP'nin, HPG ile ilişkisi nedir? HPG, bölgede ölüm tehdidiyle, mavi ve kırmızı mühürlü ölüm tehdidi içeren mektuplar yazarak HDP'ye oy topluyor. Bu konuda Selahattin Demirtaş'ın bir açıklaması var mı? Yine aynı şekilde silahsız milisler ev ev gidip insanları doğrudan tehdit ediyor. Kapı kapı. Ben hem Şırnak Valimizle, hem Hakkari Valimizle görüştüm. Kamu düzeniyle ilgili bir sorun gözükmüyor. Allah'a şükür insanlar rahat ve huzurlular. Ama her insanın başına bizim 3 polis dikme imkanımız yok. Çünkü insanlara açıkça şunu söylüyorlar. 'Senin evini biliyoruz, adresini biliyoruz, çocuğun hangi okulda okuduğunu biliyoruz, seni buluruz' diyerek HDP'ye oy isteniyor ve insanlar ölümle tehdit ediliyor. Bununla HDP'nin bağı, bağlantısı nedir? Selahattin Demirtaş bunu açıklasın."

Devletin, vatandaşların oylarına sahip çıkacağını ve birilerinin baskısına izin verilmeyeceğini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Diğer tarafta Batı'da şirin gözüken ve söylemleriyle maalesef bir taraf Müslüman insanları incitirken, öbür taraftan Batı'dakilere mesaj vereceğim düşüncesiyle hareket etmesine de bir şey demiyoruz. Bu kendi tercihi. Ama demokratik siyasetten bahseden bir siyasetçinin silahla arasına mesafe koyması gerekmez mi? Dolayısıyla silahla ilişkisini açıklaması gerekir. Bölgede devam eden bu baskı ile ve aynı şekilde paralel yapının sandıklara ilişkin HDP ile birlikte yürüttüğü çalışmanın sonucunda sandıkların seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek bir eylemin içerisinde olmaları karşılığında devlet, insanlarımızı seçimde kullanacakları oylarına, iradelerine sahip çıkacaktır ve birilerinin baskısına bunu bırakmayacaktır. Vatandaşlarımız bundan emin olsunlar. Bu konuda bir sorun yaşanmayacaktır. Ama Selahattin Demirtaş'ın bir taraftan bölgede adeta köylerde militanların, milislerin, kendi ifadelerini kullanarak söylüyorum bunu; dolaşıp muhtarları ölümle tehdit etmesi, 'Bu köyden AK Parti'ye tek bir oy çıkarsa bunun sorumlusu sensin' diyerek tehdit etmesi asıl seçim ve sandık hilesi değil midir? Bunlara bir cevap bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ünal Demirtaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ILLEDE BARIS:

ulan mal daha bilmiyormusun biri siyasi biri silahli mitinglerdekilerde arkasindaki halk kitlesi

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title