Haberler

AK Partili Uçma: Dizi Yapacaksın Sonra da Tecavüz Artıyor Diyeceksin!

Güncelleme:

AK Partili Uçma dizilere çıkışarak "Oralarda yenge dayı ilişkilerinde hiçbir sınır gözetmeyeceksiniz. Sonra tecavüzler artıyor diyeceksiniz. E ne bekliyorsunuz" dedi.

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu üyesi AK Parti'li İsmet Uçma, dizilere çıkışarak "Diziler yapacaksınız. Oralarda yenge dayı ilişkilerinde hiçbir sınır gözetmeyeceksiniz. Hiçbir sınırlama tanımayacaksınız. Sonra tecavüzler artıyor diyeceksiniz. E ne bekliyorsunuz? Rüzgar eken fıtına biçer. Bunda hiç kuşkunuz olmasın" tepkisini gösterdi.

TBMM KOMİSYONU KADINA YÖNELİK ŞİDDET SEBEBİYLE TOPLANDI

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Komisyonu AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil başkanlığında toplandı. Komisyonda, Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ankara L 1 Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kadir Avara, kadına yönelik şiddet olaylarının tarafı kadın mahkumların sorunları ve bu sorunların çözüm önerileri üzerine sunum yaptı.

İŞKUR İSTİHDAMLARINA ÖNCELİK VERİLMESİ KONUŞULDU

Şiddetin mağduru kadın mahkumların aile bağlarının koptuğuna, ekonomik sıkıntılar yaşadıklarına ve geleceğe ilişkin kaygılar taşıdıklarına işaret eden Avara, kurum olarak bu sorunların giderilmesine yönelik hizmetler sunmaya çalıştıklarını anlattı. Avara, bu kişilerin tahliyeleri sonrasında tehlike altında olanların tanık koruma kanunundan yararlandırılarak kimliklerinin ve hatta fiziki görüntülerinin değiştirilmesi ile İŞKUR'un istihdamlarında öncelik vermesi gibi düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.

"MİLLETİMİZ SAĞDUYUSUYLA PROVOKE FIRSATI VERMEYECEKTİR"

Kurum temsilcileri sunumlarının ardından, komisyon üyesi milletvekillerinin sorularını yanıtladılar. Komisyon toplantısında söz alan milletvekilleri konuşmalarına, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek başladılar.

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ UÇMA DA SÖZ ALARAK OLAYI LANETLEDİ

Uçma, "Toplumun hemen bütün kesimleri olay üzerinde ittifak halindeyken çok üzücüdür ki topluma rehberlik etmesi gereken siyasi önderlerimiz ayrıştırıcı bir üslupla, sanki mevcut hükümet olmasaydı Özgecan katledilmeyecekti, sorumluları mevcut siyasi süreçmiş gibi çirkin, kabul edilmesi mümkün olmayan bir sürece taşımaya çalışıyor. Bundan süratle kaçınmak gerekli. Toplumu germekten başka hiçbir işe yaramayacağını, kimsenin böyle bir cinayeti tasvip edemeyeceğini ve etmediğini, herkesin ortak bir dille kınadığını bir kez daha ifade ediyorum" diye konuştu.

Özgecan Aslan'ın ailesini akilane tutumu dolayısıyla kutlayan Uçma, "Bunu fırsat bilerek sağa sola çekmek isteyenlere fırsat vermedikleri için kutluyorum" dedi. Olayın takipçisi olacaklarını da vurgulayan Uçma, "Ülkemizi ateş çemberi içerisine almak isteyen ulus içi ve ulus dışı güçler, bu tür olayları provoke ederek, milletimizde var olan tarihi hasleti birbirine tavır olarak geliştirmeye çalışan odaklar bu tür anlarda ortaya çıkarlar. Milletimiz sağduyusuyla bunlara fırsat vermeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

"DİZİLERE ELEŞTİRİ"

Evlilik aktinde bulunacak kişilerin risk grubu içinde olup olmadığının mutlaka incelenmesi ve risk altında iseler tedavi edilmeleri gerektiğini, böyle kişilerin evlenmesine izin verilmesinin doğru olmadığını ifade eden Uçma, "Bütün kutsallarda topluma risk grubu içerisinde yansımış insanların evlilikleri yasaktır. Buna ilişkin bir tedbir alabiliyor muyuz? Mesela adam alkolik, uyuşturucu bağımlısı, tabi çevre şartlarını ıslah edemediğimiz için bizim bunda katkımız var bunda hiç kuşku yok, adam kumar oynuyor, biz buna yavrumuzu veriyoruz. Evlendiriyoruz. Eşyamıza, evimize, arabamıza dikkat ediyoruz, nasıl oluyor da çocuklarımız bunlardan daha mı değersiz" dedi.

"RÜZGAR EKEN, FIRTINA BİÇER"

Şiddetin önlenmesinde sağlıklı aile yapısının korunup güçlendirilmesinin önemine işaret eden Uçma, "Diziler yapacaksınız, orada yenge kayın ilişkilerinde hiçbir sınır gözetmeyeceksiniz, hiçbir sınırlama tanımayacaksınız, sonra 'tecavüzler artıyor' diyeceksiniz. Ne bekliyorsunuz? Rüzgar eken, fırtına biçer. Kreş eken de huzurevi biçecek hiç kuşkunuz olmasın" şeklinde konuştu.

"BAŞKALARININ ÇOCUĞUNUN CANINI YAKANLAR DA VAR"

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık da çocuklarında karşı cinse karşı olumsuz davranışlar fark eden bazı ailelerin, sebeplerini araştırmak ve tedavi yolunu seçmek yerine "evlendirelim kurtulalım" anlayışı içinde olduklarını ifade ederek, bunun yanlış olduğunu belirtti. Balık, "Çocuklarının sorunlarını kabul edip çözmek yerine, evlendirip başkalarının çocuğunun başını yakanlar da var maalesef" diye konuştu.

"STATÜ SAHİBİ GÖRÜNEN KADINLAR DİĞERLERİNE ŞİDDET UYGULUYORLAR"

AK Partili Uçma kadının kadına şiddetinin hiç konuşulmadığına işaret ederek, "Statü sahibi görünen kadınlar diğerlerine şiddet uyguluyorlar. Hanımlar beş çayında otururken 'Siz ev hanımı mısınız?' diyerek karşısındakine psikolojik şiddet uyguluyor. Bizim yapmamız gereken anneliği, ev hanımlığını, eşliği yüceltmektir. Kadınlar kendi aralarında bunları çok örseliyorlar. Yapmamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"KURTLAR VADİSİ İŞKENCE SAHNELERİYLE DOLU AMA ÇOK BEĞENİLİYOR"

Uçma, çocukların eğitiminde medyanın etkisine değinerek, reyting uğruna geleceğin yok edilmemesi gerektiğini belirtti. "Diziler bir suç işlendiği zaman onu örtme metotlarıyla dolu. Mesela Kurtlar Vadisi. İşkence sahneleriyle dolu ama çok beğeniliyor" diyen Uçma, toplumda iyilik adına da kötülük adına da ne varsa bunlara medyanın katkısı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Alev Dedegil İsmet Uçma Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (257)

ali:

pkk gençlere kötü örnek oluyor gençleri şiddete alıştırıyor

114
5
yanıtYanıtla
yedi ceddiniz gelse YAPAMAZ!!!!!:

hic gulecegim yoktu. kurtlar vadisi pusu dizisini kapattirmak icin bahane mi ariyorsunuz simdi de?hadi bi kapatmayi deneyinde gorelim. star medyasini tasfiye ederek reaksiyon dizisini kapattirdiniz. pana film bu sefer kara kutu dizisini yakinda cikaracak ve ne kurtlar vadisi pusu ne de kara kutu dizisini kapattirabilirsiniz.

56
0
yanıtYanıtla
aleykum selam:

chp zihniyet diziler sagolsun

36
15
yanıtYanıtla
üstad:

sol zihniyet yani sionist zihniyeti ulkemize cok zarari olmustur

33
10
yanıtYanıtla
üstadmobilWeb@haberler.com:

sol zihniyeti tecavuze karsi gelir ama tecavuz gibi olaylari korkukleyen dizileri destekler sahiplenir ve bu diziler hep onlarin zihniyeti tarafindan yapilir

30
9
yanıtYanıtla
AKTROLLER MESAİDE:

TROLLER BU SAYFADA BEYLER BEĞENİLERE DİKKAT :)

5
33
yanıtYanıtla
GÖKHAN:

YA BU ÜLKEYİ SANKİ BUNLAR YÖNETMİYOR YA SANIRSIN Kİ CHP İKTİDAR BUNLAR MUHALEFET ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL BU AKPLİLERİ. . .

9
29
yanıtYanıtla
üstadmobilWeb@haberler.com:

sionistler nasil medya uzerinden milletin beynini olumsuz etkiliyorsa muslumanlarda milletin beynini olumlu etkiliyecek programlar yapmali

34
3
yanıtYanıtla
esra:

fatmagül ün suçundaki sahneyi bin kere verdiler yeminle gına gelmişti erkeklerde azdı olacağı bu

31
2
yanıtYanıtla
sevgıler turkıyeden:

doğru söylemiş dızılerde normal gıbı bazı seylerı gösterıyorlar

30
3
yanıtYanıtla
Tüm 257 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title