Haberler

Ak Partili Turhan'dan Kılıçdaroğlu'na Noter Çıkışı

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun notere onaylattığı “emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye” vaadinden doğan vergiyi ödemediğini belirterek “Noter bakmış, ‘ben iktidara gelince’ diyor gerisini okumaya lüzum yok. Böyle bir ihtimal olmadığına göre ücret almaya da gerek yok” dedi.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun notere onaylattığı "emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye" vaadinden doğan vergiyi ödemediğini belirterek "Noter bakmış, 'ben iktidara gelince' diyor gerisini okumaya lüzum yok. Böyle bir ihtimal olmadığına göre ücret almaya da gerek yok" dedi.

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu hemşehri dernekleriyle düzenlenen yemeğe katıldı. Çok sayıda derneğin yönetici ve üyelerinin katıldığı yemekte konuşan Turhan, muhalefet partilerini eleştirdi.

AK Parti'nin sıkıntılı günlerinde millete gittiğini ifade eden Turhan, "Başkasını bilmem. Benim gördüğüm kadarıyla CHP ya mahkemeye gider ya Pensilvanya'ya akıl almaya. Kılıçdaroğlu yol kaybetmekte usta. Son seferinde Pensilvanya'ya gidemedi, mahkemeye de gidemeyince notere gitti, notere. Niye notere gittin kardeşim diyorum? Adam kendisini biliyor. Konuştuğu zaman yalan söyler, söz verdiği zaman sözünde durmaz. Bir şey emanet edildiği zaman ihanet eder. Böyle bir adam" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu eleştirmeye devam eden Turhan, şunları söyledi: "Baktı ki millet inanmayacak en iyisi noterden bir senet yaptıralım diyerek notere gitti. Dedi ki; 'iki maaş vereceğim, asgari ücreti de bin 500 yapacağım.' Sözleşmeyi yazdı. Üzerinde para değeri olan bir sözleşme yazıldı mı noter ne yapar? Noter bundan harç alır, damga vergisi alır. Ne kadar damga vergisi? Aslında daha fazla tutuyor ama azami rakam var. Azami rakam 1 milyon 700 bin lira. Bu parayı vermesi lazım. Bu parayı vermedi. Neden vermedi, çünkü Maliye Bakanlığının bir kararı var. Diyor ki Maliye Bakanlığı; 'böyle bir sözleşme geldiği zaman noter bakar, şayet oradaki şartların tahakkuk etme ihtimali yoksa vergi almayabilir.' Noter bakmış, diyor ki; 'ben iktidara gelince.' Gerisini okumaya lüzum yok. Böyle bir ihtimal olmadığına göre ücret almaya da gerek yok. Sayın Kılıçdaroğlu sen daha noteri ikna edemedin noteri. Milleti nasıl ikna edeceksin. Bak eskiden olsa belki bir şansı vardı. Bu milletin gözü açıldı."

"HDP KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYOR"

Turhan, muhalefetin koalisyon özlemi içinde olduğunu belirterek normal şartlarda dini bayramlarda dahi bir araya gelmeyen, birbirlerinin elini sıkmayanların AK Parti karşıtlığında bir araya geldiğini ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu İbrahim Turhan Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title