Haberler

Ak Partili Turan, Memleketi Lapseki'de İftara Katıldı

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, dün, memleketi Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde iftara katıldı.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, dün, memleketi Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde iftara katıldı. Turan, orucunu Romanlar'ın bulunduğu masada açtı.

Lapseki Belediyesi tarafından sahil boyundaki İskele Camisi önünde verilen iftar yemeğinde Milletvekili Bülent Turan'a AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin eşlik etti. Milletvekili Turan, beraberindekilerle iftar öncesinde masaları gezip, Lapsekililer'e Ramazan ayının hayırlı geçmesi dileğinde bulundu. Romanlar'ın ağırlıklı olarak oturduğu masada iftarına açan Milletvekili Turan, daha sonra yaptığı konuşmada, "Öncelikle Allah tuttuğunuz oruçlarınızı, dualarınızı kabul etsin. Hepinize sağlık, sıhhat afiyet içeresinde bayrama ermeyi nasip etsin. Ramazan ayının ilk günlerinde kendi hemşehrilerimizle birlikte olmak istedik. İftar programlarımıza kendi memleketimizden başlamak istedik. Tüm masaları dolaştım yaşlı, genç hep birlikte ilçenin her kesimi burada. Zengini fakiri hep birlikte Allah'a hamd olsun bu bereketi birlikte yaşıyoruz. Ramazan ayının en güzel tarafı bu birlik beraberliği yaşamak yoksa otellerde, evlerde kendi başına yemek o kadar keyifli değil. Ama Lapseki sahilinde bu güzel sofrada aynı çorbaya kaşık sallamak, hep birlikte bir ekmeği paylaşmak bence tüm Türkiye'ye örnek bir davranış diye düşünüyorum. Bu ülkenin her köşesinde doğusunda batısında bu iftarlar olsun istiyoruz. Derdimiz bu. Derdimiz bu bundan öte bir şey değil" dedi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinin sonunda Milletvetkili Turan'a Lapseki'de el sanatları ile uğraşan Mehmet Tunç, kendisinin yaptığı tamamen el yapımı olan Allah'ın 99 isminin yer aldığı üç boyutlu Esma-ül Hüsna hediye etti.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Turan Çanakkale AK Parti Lapseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title