Haberler

AK Partili Tekelioğlu: Tek Başına İktidar Zor

Güncelleme:

AK Parti'de İzmir'den üç dönem milletvekilliği yapan Mehmet Tekelioğlu, olası bir erken seçimde AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını belirtti.

AK Parti eski İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, olası bir erken seçime 7 Haziran şartlarıyla gidilirse AK Parti için tek başına iktidarın zor olduğunu belirterek, "Söylemler, kadrolar aynı olursa sonuç değişmez." dedi.

FAKÜLTEDE DERS VERECEK

AK Parti'de İzmir'den üç dönem milletvekilliği yapan Uçak mühendisi Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, yeni akademik yılda siyasete atılmadan önce kadrolu olduğu Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde ders vermeye başlayacak. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi olan Tekelioğlu, son zamanlarda Müslüm Yücel'in yazdığı ' Abdullah Öcalan, Amara'dan İmralı'ya' adlı kitabını okuduğunu söyledi.

"KANDİL, ÖCALAN'I DEVRE DIŞI BIRAKMAYA ÇALIŞIYOR"

Milletvekili iken Arap baharı için çalışmalar yapan Tekelioğlu, artan terör olaylarını değerlendirirken, Kürt aydınlarının adam öldürme ile bir yere varılamayacağı yönündeki sesinin daha gür çıkmasını beklediğini söyledi. Tekelioğlu, şöyle konuştu:

"PKK, Suriye'deki durumdan faydalanarak Türkiye'de de devlet oluşumuna giden bir yola girdi. ABD ile Türkiye'nin güvenli bölge konusunda anlaşması, onların hesaplarını bozdu. Şu anda çılgınlaşmış durumdalar, varacakları bir yer yok. Öcalan'ı da Kandil devre dışı bırakmaya uğraşıyor. HDP dersen bu insanların içinde çok düzgün olanlar var ama Kandil'in sözünden çıkmayanlar da var. HDP sıkışmış durumda. Çünkü ben HDP'nin mecliste olmasını önemsedim, dağdan inmenin bir yolu olarak gördüm. Siyasette olurlarsa dağın kıymeti kalmaz diye düşünmüştüm ama anladığım kadarıyla onlar Kandil'e itiraz edemiyorlar. Bu da çözümsüzlüğü ve sıkıntıyı getiriyor. IŞİD ve diğer konularda ABD ile elde edilen anlaşma zemini biraz oyunu değiştirdi. Ben öyle tahmin ediyorum ki aklı başında Kürtler, bu adam öldürmelerin bir yere varmayacağını söyleyecekler. Kürt aydınlarının sesinin daha gür çıkmasını bekliyorum. HDP'ye 'bağımsız hareket edin ve çözümü siyasette arayın' diyeceklerini umuyorum. Demirtaş durmadan barış diyor ama bu test edilmemiş bir çağrı. Seçimden önce de 'barış' dedi ama 'Kandil'in yaptığı yanlış' demiyor. 'Askerin cenazesinde bulunmak isterdim' diyor ama bulunamıyor. Provokasyona hazır bir zemin var çünkü bunun yolunu kapatmıyor. Çözüm süreci yine devam edecek. Bu tür konularda duraklamalar oluyor."

"ERKEN SEÇİMDE TEK BAŞINA İKTİDAR ZOR"

Tekelioğlu, olası bir erken seçime 7 Haziran şartlarıyla gidilirse AK Parti için tek başına iktidarın zor olduğunu belirterek, "Söylemler, kadrolar aynı olursa sonuç değişmez." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tekelioğlu Abdullah Öcalan Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (27)

tose:

AKP Zor işlerin partisidir. !!!!! Sen eskidiğin için göremiyorsun. ! ZÜBÜK. !!!!!!!!!!!!!!!

14
2
yanıtYanıtla
kaan çakan:

ak parti gidici değil chp ve mhp uygun adımla düşücü oylar ak partiye

8
7
yanıtYanıtla
NE YAPSANIZ BOŞA GÖKLERDEN GELEN BİR SES:

DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVMUŞLAR. ADAM DOĞRULARI SÖYLEYİNCE AK TROLLER ÇILDIRMIŞ. İSTERSENİZ KIÇINIZI YIRTIN SONUÇ DEĞİŞMEZ. HERKES HERŞEYİN FARKINDA. AKP NİN HESABI BASİT. ERKEN SEÇİMDE CHP VE HDP SEÇMENİNDEN OY ALAMAYACAĞI KESİN. GERİYE BİR YOL KALDI MUHAFAZAKAR MİLLİYETÇİLER, ONLARIN OYU İÇİN PKK OPERASYONLARI YAPILIYOR AMA İŞİN İLGİNCİ SEÇMEN DE BUNUN FARKINDA. DOLAYISI İLE YİNE OYUNU MHP YE VERECEK. ÖZETLE SEÇMEN DİYOR Kİ ARANIZDA UZLAŞIN. ARTIK TEK BAŞINA İKTİDAR İŞİ YOOOOK.

7
6
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

AKP 13 YILDA ÜLKEYİ YEDİ BİTİRDİ. 10 MİLYONDAN FAZLA İŞSİZ 20 MİLYONUN ÜZERİNDE ASGARİ ÜCRETLİ VAR TARIM YOK EKONOMİ BATAK İSTİHDAM ZATEN SİZLERE ÖMÜR KENDİ YANDAŞLARI TOPLANMIŞ LEŞ KARGASI GİBİ ÜLKE BÜTÇESİNİN ÜZERİNE GERİSİ DE EVİN YOLUNU ZOR BULUYOR

10
3
yanıtYanıtla
ESKİAKPLİ:

BU MİLLET SİZİN NE OLDUĞUNUZU ANLADI İSTERSEN BİN DEFA SEÇİM YAP BUNDAN SONRA FİRENİ BOŞALMIŞ KAMYON GİBİ DÜŞÜŞÜNÜ HİÇ BİR ŞEY ENGELLEYEMEYECEK EY AKP VATANI SATARKEN DÜŞÜNECEKTİN OTURUP KÜRTLERLE OSLODA VATANI PAZARLARKEN DÜŞÜNECEKTİN ŞİMDİ İKİ PKKLI ÖLDÜRDÜN DİYE SANA OY MU VERECEK BU MİLLET UYANDA BALIĞA GİDELİM

3
10
yanıtYanıtla
ELAZIĞ ALPEREN:

AK PARTİ seni yeniden aday yaparsa takla atarak tersini söylersin değil mi. kör ol ama nakör olma.

9
2
yanıtYanıtla
dersim6262:

kendini yırtsada trolde tutsa parada bassa diyecem ama paralarda suyunu çekti iktidar olamaz olamayacak. . . . .

4
6
yanıtYanıtla
ADIM NE:

HALK ÖYLE BİR PARTİ ARIYORKİ ŞU PKK OLAYINI KÖKTEN TEMİZLEYECEK SİYASİ LİDER PEŞİNDE.

7
2
yanıtYanıtla
2002 RUHLU AK PARTİYİ BİR ARAYA GETİRİN!:

BURDAN AK PARTIYE SAYIN CUMHUR BAŞKANIMIZ ERDOĞANA VE SAYIN DAVUT OĞLUNA SESLENIYORUM. . DOĞUDAKI KURD SEÇMEN AYNI ŞEKİLDE BATIDAKILER 2002 RUHLU O HEYCANA SAHIP İŞ YAPAN ÖRETEN TURKIYE KADROSUNU İSTİYOR. . LUTFEN BUNU TEKRAR SAĞLAYIN GURECEKSINIZ HDP VE CHP NIN BELI KIRILACAKTIR. . LUTFEN BUNU TEKRAR YAPIN. . AK PARTI MUAZZEM BIR GUÇ ELDE EDECEK. . ABDULLAH GULÜ TEKRAR BAŞBAKAN YAPIN. . ZATEN BAŞKANLIK O ZAMAN KENDILIĞINDEN GELECEK. .

7
2
yanıtYanıtla
k.kaleli:

dogru soylemis halk koalisyon istiyor

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title