Haberler

Ak Partili Sena Nur Çelik Açıklaması

AK Parti Antalya milletvekili ve milletvekili adayı Sena Nur Çelik, seçim çalışmalarını Alanya'da sürdürüyor. Genç milletvekili ve milletvekili adayı Çelik, 1 Kasım seçimlerinde meselenin memleket meselesi olduğunu ifade etti. Sena Nur Çelik, Alanya'ya yapılması planlanan projelere de değindi.

AK Parti Antalya milletvekili adayı Çelik, seçim çalışmaları kapsamında günü 9 mahalleye yaptığı ziyaretle sürdürdü. Ak Parti'nin genç milletvekili ve adayı Sena Nur Çelik, Şıhlar, Yaylakonak, Tırılar, Sapadere, Fakırcalı, Beldibi, Kocaoğlanlı, Çamlıca ve Beyreli Mahallelerinde seçmenlerle bir araya gelerek 1 Kasım seçimlerinin önemine değindi. Çelik, gittiği mahallelerde seçmenlerin yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaştı.

"YÖRÜK KIZI GÖREVDE OLDUĞU SÜRECE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK"

Alanya'nın, AK Parti iktidarı döneminde tarihindeki en büyük yatırımları aldığını ifade eden Sena Nur Çelik, "Hemşerilerimin de bildiği üzere Sayın Başbakanımız Alanya'yı kendi memleketi olarak görüyor. Torosların bir evladı olan Başbakanımız, Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu toprakların evladı bir yörük kızı olarak ben görev aldığım sürece Alanya'ya yatırımlar artarak devam edecek" dedi.

"SULANAMAYAN 1 METREKARE TARIM ARAZİSİ KALMAYACAK"

Alanya'nın en önemli geçim kaynağının tarım olduğunu dile getiren Sena Nur Çelik, sulama sorunun çözümü için AK Parti döneminde önemli yatırımların yapıldığını belirtti. Çelik, "Bizlerin devletten isteği sulama suyuna ulaşmak. Tarlalarımızı sulayabilirsek ekmeğimizi taştan çıkarırız zaten. Sulama sorununun çözümü için AK Parti döneminde önemli yatırımlar yapıldı. Dim barajı tamamlandı. Tarım arazilerinin sulanmasını sağlayacak depolama tesisleri yapıldı. DSİ tarafından Kargı, Taşoluk, Gökbüvet, Güz, Sarısu, Fuğla, Dim Çayı, Suyun Gözü, İnağzı, Merines dere ve çayları ıslah edildi. Alara, Obaçayı, Yar, Olucak, Sarıkonak, Yahyaoğlu derelerinin ıslahını tamamlayacağız. Yeniköy barajının temelini daha yeni attık. Obaçayı Barajı'nın yapımı devam ediyor. Dim suyu sulama hattı tamamlandığında topraklarımızın önemli bir kısmı suya kavuşmuş olacak. Baraj ve sulama hatlarının erişemediği yerler içinde DSİ Bölge Müdürü ve muhtarlarımızla birlikte arazide gölet ve sulama havuzu yapımına uygun yer bakıp, hızlıca projelendireceğiz. İlçemizde sulanamayan 1 metrekare tarım arazisi kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğim. Çiftçilerimizin maliyetlerini düşürmek için de gübreden alınan Katma Değer Vergisi(KDV) kaldıracak, seraların elektrik abonelik türünü ticarethaneden sulama suyuna çevireceğiz. Seralarını modernize etmek isteyen çiftçilerimize faizsiz kredi vereceğiz. Sulama sorununa yönelik yatırımların da tamamlanmasıyla Alanya ülkemizin en büyük tarımsal üretim merkezlerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

"TURİZM 12 AYA YAYILACAK"

Alanya ekonomisinin tarım kadar turizme de bağlı olduğunu söyleyen genç milletvekili Sena Nur Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gazipaşa Havaalanı Alanya Turizmine katkı sunmaya başladı. Sapadere Kanyonu ve Cennet Vadisi turizme açıldı. Alanya Yat Limanı kullanıma açıldı. İlçemizde turizmin çeşitlenerek 12 aya yayılması için projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz. İlçemizdeki tabiat parklarını arttırıyoruz. Golf sahalarının en kısa sürede açılması ve Akdağ Kayak Merkezi'ni kış turizmine kazandırmak için çalışıyoruz. Turizmde istihdamın sürekli olması için de turizm çalışanlarına kış aylarında SSK prim desteği vereceğiz. Turizm alanında yapılacak daha çok şey var. Bunları sektör temsilcileriyle ele alacağız. Turizm gelirlerini artıracak altyapı yatırımları önemli, bunları takip edeceğim. Sahip olduğumuz potansiyeli daha iyiye taşımak istiyoruz."

"EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ İYİ EĞİTİLMİŞ GENÇLERİMİZ"

Ekonomik yarışta en önde olan ülkelere bakıldığında bu ülkelerin iyi bir eğitim sistemine sahip olduğunu gördüklerini dile getiren Çelik, "Bir milletin sahip olduğu en önemli zenginlik, eğitimidir. AK Parti olarak ülkemizde ve özellikle Alanya'da eğitim yatırımlarına önemli kaynak aktardık. Türkiye'de ilk defa bir ilçede hem devlet hem de vakıf üniversitesi faaliyet göstermeye başladı. İlk kez Alanya'da Tıp Fakültesi kurulması kararı alındı. İlçemizdeki derslik sayısı 1187'ye ulaştı. 2 spor salonu, 750 öğrenci kapasiteli 3 pansiyon hizmete girdi. Ülkemizin geleceği gençlerimizin eğitimine yatırım yapmaya devam edeceğiz. İnşaata başlanan ve yatırım programına alınan 17 okulda toplam 362 derslik, 600 kişilik öğrenci pansiyonu ve 3 spor salonu çocuklarımızın hizmetine girecek. 1 Kasım sonrası yapacağımız düzenlemeler ile gençlerimiz ücretsiz internet bağlantısına kavuşacak, bilgiye, dünyadaki gelişmelere çok daha kolay ulaşacaklar. Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin yerli ve yabancı öğrenci kontenjanını arttırarak daha çok gencimizin Alanya'da yükseköğrenim görmesini sağlayacağız. Benim de mensubu olmakla iftihar ettiğim Yörüklerin, bu yiğit insanların kültürünü yaşatmak ve desteklemek amacıyla üniversitemiz bünyesinde bir 'Yörük Kültürünü Yaşatma ve Koruma Enstitüsü' kurulması için çalışacağım" diye konuştu.

"ARTIK TEDAVİ İÇİN ANTALYA'YA GİTMEYECEĞİZ"

13 yıl içerisinde ülkede en büyük dönüşümün sağlık alanında yaşandığını dile getiren Sena Nur Çelik, "Eskiden memurlar dışında kimse devlet hastanelerine adım atamazken, vatandaşlarımız SSK eczanelerinde kuyruk beklerken, AK Parti sağlığa erişimi kolaylaştırdı, tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağladı. Alanya'da da sağlık hizmetlerinin erişilebilir olması için yatırımlar yapıldı. 50 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açıldı. Konaklı ve Mahmutlar Semt Poliklinikleri hizmete girdi. Hemşerilerimizin daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için 300 yataklı Bölge Hastanesi'ni Devlet Hastanesi'ni 600 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne çeviriyoruz. İnşallah yeni hastanemiz çok yakında halkımızın hizmetine girmiş olacak. Hemşerilerimin tedavi için Antalya'ya gitme sorunu ortadan kalkacak. 112 istasyonlarını geliştirip sayısını arttırarak acil durumlarda hemşerilerimin sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracağız" dedi.

"KIRMIZI IŞIK ÇİLESİ BİTECEK"

AK Parti tek başına iktidar döneminde ülkemizi baştan sona duble yollarla, tüneller ile donattıklarını belirten Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ulaşılamayan yerler artık yanı başımız oldu. Hepimizi ilgilendiren veyıllarca tamamlanamayan Antalya-Alanya yolu 2004 tarihinde AK Parti iktidarınca tamamlandı. Artık Kuşyuvası yolunda açılan tüneller ile ölüm korkusu yaşamadan yaylalarımıza gönül rahatlığıyla çıkıyoruz. Ulaşım alanında yatırımlarımıza devam ederek hem yaşam kalitemizi hem de turizm gelirlerimizi arttırmaya devam edeceğiz. Kuşyuvası yolunun kalanını 2019'da bitireceğiz. Antalya-Alanya arasını otoyolla bağlayarak ulaşımı 1 saat 15 dakikaya indireceğiz. İnşallah Antalya'ya giderken hepimizin çektiği kırmızı ışık çilesi sona erecek. Antalya-Mersin bölünmüş yolunu tamamlayacağız. Projelerimiz arasında belki de en önemli olanı Konya-Antalya hızlı tren projesini Alanya'ya kadar uzatacağız. Artık Ankara'ya 3 saatte, İstanbul'a ise 4,5 saatte ulaşacağız."

"YATIRIMLAR İÇİN İSTİKRAR ŞART"

Türkiye'ye yapılacak yatırımların istikrara bağlı olduğunu ifade eden AK Parti Antalya milletvekili ve adayı Sena Nur Çelik, "Antalya ve Alanyamıza bu hizmetler AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde, istikrar ve güven ortamı sayesinde yapılabildi. Yatırımların, projelerin devamı için, halkımızın yaşam kalitesinin artması, daha iyi hizmetler alabilmesi için ülkemizin koalisyonların yol açtığı siyasi belirsizliklerden ve kaostan uzak durması şart. İnşallah halkımızın desteğiyle 1 Kasım'da Tek başına İş Başına gelerek sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNİN EN ETKİLİ TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARINI YÜRÜTÜYORUZ"

7 Haziran seçimlerinden sonra siyasi belirsizlikten faydalanan grupların olduğunu söyleyen Çelik, "Ülkemizde yönetim boşluğu olacağını zanneden PKK, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütleri aynı anda saldırılara başladılar. Hükümetimiz hemen başlattığı operasyonlarla bu örgütlere karşı kararlı bir mücadele vermeye devam ediyor. 13 yıllık istikrardan bahsedince insanlarımız sadece ekonomik gelişmeden bahsettiğimizi zannediyorlar ama bu gelişim, kalkınma ve yatırım hamleleri yollardan, köprülerden ibaret değildi. Artık milli tankımızı, gemimizi, helikopterimizi, silahlarımızı yapıyoruz. Milli uydumuz ve insansız hava araçlarımız ile keşif, gözlemleme yapma imkanına sahip bir Türkiye var artık. Devletimiz tüm gücü ile AK Parti döneminde modernize edilen, teknolojik olarak gelişen tüm imkanları ile bu örgütler ile mücadele ediyor. 4 aylık süreç içerisinde teröre karşı tarihimizin en etkili operasyonlarını gerçekleştirdik. Binlerce teröristi etkisiz hale getirdik. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadele terörün kökü kazınana kadar, silahlar gömülene üstüne beton dökülene kadar devam edecek. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vatanı kimsenin bölmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"BU SEÇİMDE MESELE MEMLEKET MESELESİ"

1 kasım seçimlerinde seçmenlerin sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Çelik konuşmasını şöyle tamamladı:

"1 Kasım seçimleri tarihimizdeki belki de en önemli seçim. 13 yıl boyunca süren istikrarın, yapılan yatırımların, demokratik, ekonomik gelişimin devamı için, terörle etkin mücadele ve huzurun yeniden tesisi için oy kullanacağız. Bu seçimde mesele parti, siyasi görüş, ideoloji meselesi değil. Bu seçimde mesele memleket meselesi. Vatan, millet meselesi.Halkımız memlekete hizmet sevdası ile bağlı insanlara, görev alma sorumluluğuna sahip insanlara, elini taşın altına koyarak terörle mücadele etme cesaretine sahip insanlara destek olursa, kazanan yine milletimiz olacaktır. Tüm hemşerilerimi bu bilinçle oy kullanacağına inanıyorum." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sena Nur Çelik Ak Parti Antalya Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title