Haberler

Ak Partili Şahin: Okullarda Terör Dersi İşlenmeli

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, son dönemdeki gelişmelerin ardından örgütlerin hedefindeki gençleri bilinçlendirebilmek için okullarda terör dersinin işlenmesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, son dönemdeki gelişmelerin ardından örgütlerin hedefindeki gençleri bilinçlendirebilmek için okullarda terör dersinin işlenmesi gerektiğini söyledi. Şahin, "Terör örgütlerine katılımın 18'in altına kadar inen yaş trendleri olduğunu gördüğümüzde çocuklarımıza ciddi anlamda eğitim vermemiz gerektiğini söyleyebiliriz" dedi.

AK Parti Milletvekili Ali Şahin, dünyada artık yeni ekonomik ve siyasi şekillendirmelerin klasik savaş yöntemleri yerine daha az maliyetli yöntem olan terör örgütlerini veya bir takım halk hareketlerini kullanarak gerçekleştirildiğini söyledi. İlerleyen süreçte ekonomik ve siyasi amaçlı bölgelerin şekillendirilmesinin terör ve halk hareketleriyle sürdürülecek gibi gözüktüğünü ileri süren Şahin, Türkiye'nin de istikrarsızlığa duyarlı coğrafyanın merkezinde yer aldığını kaydetti.

TÜRKİYE, 'ŞEYTAN ÜÇGENİNİN' ORTASINDA

Şahin, "Türkiye coğrafi konumun itibariyle Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar gibi şeytan üçgeninin ortasında yer alıyor" derken terör örgütlerinin öncelikli hedefinin rejimleri istikrarsızlaştırmak olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Türkiye savaş ve istikrarsızlığa duyarlı bir coğrafyanın göbeğinde yer alıyor. Terör yöntemleriyle istikrarsızlaştırma projeleri, şimdi Arap Baharı sonrası yoğun olarak Ortadoğu'da da hayata geçirilmiş gibi görünüyor. Irak Şam İslam Devleti örgütü ve El Nusra cephesi gibi örgütler önümüzdeki dönemde istikrarsızlaştırıcı ve bir takım güçlerin Ortadoğu'daki ekonomik-siyasi süreçleri şekillendirmeye yönelik hizmet vererek taşeron örgütler olacak. Bunlar 'Laboratuvarlarda türetilmiş' örgütlerdir. PKK ile 30 yıllık mücadelemize baktığımızda; 500 milyar doları aşkın bütçe ve binlerce insan kaybı ve geride kalan düşmanlıkları gördüğümüzde terör örgütlerinin hedef ülkeleri ne derece yıpratabildiklerini ne derece tahrip edebildiklerini net bir şekilde okuyabiliyoruz."

GÜNEYİMİZDE OTORİTE BOŞLUĞU OLUŞTURULDU

Suriye ve Irak'taki son olaylarla birlikte otorite boşluğu oluşturulduğunu dile getiren Şahin, bu durumun yeni terör örgütleri oluşturulmasına zemin hazırladığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Suriye ve Irak'ta oluşan otorite boşluğundan da yararlanılarak yeni terör örgütleri oluşturarak bölgesel ve Türkiye gibi hedefleri vurma, yıpratma ve istikrarsızlaştırmaya yönelik bir takım çabalarla karşılaşabileceğimizi görüyoruz. Türkiye bunun için çok ciddi tedbirler almış durumda. Özellikle sınırlarımızın güneyinde Suriye ve Irak sınırları içerisinde o bölgeleri ülke güvenliği için bir tampon bölge gibi ele alarak, terörü Türkiye'nin içerisine gelmeden, Türkiye'yi hedef almadan en azından o bölgede durdurulabilmeye yönelik tedbirlerin alındığını düşünüyorum."

Güvenlik anlamında yapılacak çalışmaların teröre karşı yeterli olmayacağını bu noktada çocuk yaştan itibaren insanların bu gerçeğe karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini anlatan Milletvekili Şahin şöyle konuştu:

"İnsanımızı teröre karşı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Terörün hedefindeki kitle genelde 16 yaş üstü insanlar. Çocuklarımıza ciddi anlamda eğitim vermemiz gerektiğini görüyoruz. İnsanlarımızı teröre yönelik bilinçlendirmek amacıyla okullarda ders vermemiz gerekiyor. İçeriği daha sonra konuşulabilir, müfredat oluşturulabilir. Ancak, 'Terör nedir, terör toplumu nasıl hedef alır, terör insanları nasıl devşirir, hangi argümanları kullanarak, nasıl beyin yıkar, dünyada tanınmış terör örgütleri nelerdir, bunlar nasıl hareket eder' sorularını bir ders altında okullarımızda okutmakta son derece fayda görüyorum. Klasik savaş yöntemleri ortadan kalktı ve post-modern savaş dönemine girmiş bulunmaktayız. Genç ve çocuklarımızı teröre karşı mutlaka bilgilendirici eğitim ortaya koymamız gerekiyor. Terörle silahlı mücadeleden daha çok bilinçlendirme mücadelesi önemli. Karşı tarafta kendisini bir şeye teslim etmiş, ona inanmış, beyni yıkanmış ve savaş makinesine dönüştürülmüş kitle var. Dünyanın bugün terör karşısında çaresizliğini görünce eğitimin ilk sıraya yazılması gerektiğini çok rahat görüyoruz."

Günümüzde terör örgütlerinin sosyal medya üzerinden eleman temin etme yöntemine başvurduğuna da dikkat çeken Şahin, bu noktada ailelerin de dikkatli olmasını isterken ailelerin çocuklarının sosyal medya aktivitelerini yakından izlemesi gerektiğini ekledi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ali Şahin Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title