Haberler

Ak Partili Şahin: Fire Olarak Değerlendirmek Mümkün Değil

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 4 eski bakan hakkında Meclis'te yapılan Yüce Divan oylamasında AK Parti'nin fire vermesiyle ilgili, "Milletvekili arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle hareket etmeleri konusunda bir demokratik irade ortaya koyduk. Bunu fire olarak değerlendirmek mümkün değildir" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 4 eski bakan hakkında Meclis'te yapılan Yüce Divan oylamasında AK Parti'nin fire vermesiyle ilgili, "Milletvekili arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle hareket etmeleri konusunda bir demokratik irade ortaya koyduk. Bunu fire olarak değerlendirmek mümkün değildir" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük'te partisinin il başkanlığı ziyareti öncesi İstasyon Caddesi'nde karşılaştığı elinde karneleri olan Yenişehir Atatürk Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencileri Buse Başdemir ve Zeynep Nur Gökkaya ile sohbet etti. Şahin, teşekkür ve takdir belgesi alan öğrencileri 20'şer lira ile ödüllendirdi. Daha sonra partiye geçen Şahin, gazetecilerin 4 eski bakanın Yüce Divan'a sevkiyle ilgili Meclis'te yapılan oylamaya ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin AK Parti'li bazı milletvekillerin oylamada fire verdiğini hatırlatması üzerine Şahin, bunu fire olarak değerlendirmenin isabetli olmadığını söyledi. Şahin, şöyle konuştu:

"Bir siyasi parti her hangi bir konuda nasıl hareket edileceğine dair karar alırsa ve bu karara rağmen milletvekillerinin bir kısmı farklı bir tutum sergilerlerse, bunu fire olarak değerlendirmek mümkündür. Bu soruşturma komisyonu raporunun değerlendirildiği, görüşüldüğü bir toplantıydı ve muhalefet partilerinin vermiş olduğu önergenin bir oylamasıydı. Dolayısıyla hiçbir siyasi parti bu konuda grup kararı alamaz, bağlayıcı bir karar uygulayamaz. Biz de böyle bir karar almadık. Ancak muhalefet partileri bu konuda fiilen bağlayıcı bir karar aldılar. Ama biz Anayasa'da iç tüzüğün gerektirdiği şekilde milletvekili arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle hareket etmeleri konusunda bir demokratik irade ortaya koyduk. Bunu fire olarak değerlendirmek mümkün değildir."

Oylama sonunda Yüce Divan'a sevke gerek görülmediğine işaret eden Şahin, "Süreç bizim için bitmiştir, parlamento için bitmiştir. Şimdi biz önümüze bakıyoruz. Bu millete hizmet için yola çıktık. Buna inanmış isimlerden oluşan kadromuz yoluna kenetlenmiş olarak devam edecektir" dedi.

Şahin, Türkiye'nin belli bölgelerinde zaman zaman yasa tanımayan, hatta insan öldürmeyi ve huzursuzluk çıkarmayı alışkanlık haline getirmiş bir takım örgütler olduğuna işaret etti. Halkın can ve mal güvenliğini korumak için yeni bir takım tedbirler alacaklarını, bununla ilgili hazırlanan yasal düzenlemenin komisyondan dün akşam geçtiğini hatırlatan Şahin, şöyle dedi:

"İnşallah önümüzdeki hafta bu güvenlik paketini görüşeceğiz. Tabii bunu yaparken aynı zamanda Türkiye'nin yıllardır başını ağrıtan terör sorununu da tamamen ortadan kaldırmayı ve çözüm süreci dediğimiz milli birlik ve kardeşlik projesini de Türkiye'de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla biz artık önümüze bakıyoruz. AK Parti olarak biz Türkiye'nin sorunlarıyla mücadele etmeyi ve bu sorunları çözmeyi hedefine koymuş olan bir iktidarız." - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title