Haberler

Ak Partili Şahin'den Muhalefete Koalisyon Eleştirisi

Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Kendilerine teklif getirmiş olduğumuz siyasi partiler, seçimden önce söylemiş oldukları sözlerin altında kaldılar" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Yenice İlçesi'nde partisinin ilçe başkanlığınca Celal Hatıl Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Kendisini karşılayan partililerle tokalaşan Şahin, 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon için görüştükleri CHP ve MHP'ye tepki gösterdi. Şahin, "Niye koalisyon kurulmadı? Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun yakın yardımcılarından biriyim. Bütün bu süreci birlikte istişare ettik. 'Ülke hükümetsiz kalmasın' diye samimi koalisyon görüşmeleri yaptık. Kendilerine teklif getirmiş olduğumuz siyasi partiler, seçimden önce söylemiş oldukları sözlerin altında kaldılar" dedi.

MHP'nin 4 koalisyon şartından birinin Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmeyeceği olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Bizim değiştirme gibi bir isteğimiz bile yoktu. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Amaç koalisyon kurmak değil, işi yokuşa sürmek. 'Cumhurbaşkanı çok konuşmasın.' Cumhurbaşkanı'nın nerede ne konuşacağına biz mi karar vereceğiz. Ak Parti olarak Cumhurbaşkanı'na biz mi talimat vereceğiz. 'Cumhurbaşkanı her şeye karışmasın.' Sayın Bahçeli sana ne. Sayın Cumhurbaşkanı nerede nasıl konuşacağını bilir. Cumhurbaşkanı halka karşı sorumlu biridir ve kendisini halk seçmiştir. Konuşacak Cumhurbaşkanı, müdahalede edecek. Eğer halkın çözümleri konusunda bir sorun görmüşse onunla ilgili görüşlerini ifade edecek ve hükümete bunun çözümü için düşüncelerini aktaracak. Cumhurbaşkanı Ak Parti olarak bizim memurumuz mu?" - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Yenice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title