Haberler

Ak Partili Şahin: "1 Kasım Seçim Akşamı Sandıktan Tek Başına AK Parti'nin İktidarı Çıkacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yayınladıkları seçim beyannamelerinin kamuoyunda ciddi bir kabul gördüğünü söyleyerek, "Şimdi çarşı piyasa 1 Kasım'da ortaya çıkacak siyasi tabloyu satın aldı. Borsa yükselmeye başladı, döviz düşmeye başladı. Satın aldığı gerçek nedir? 1 Kasım seçim akşamı sandıktan tek başına AK Parti'nin iktidarı çıkacak. Görünen budur" dedi.

AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nca Büyük Kulüp'te sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, iki yıl üst üste yapılan seçimlerle seçmenlerin adeta seçim kolik haline geldiğini söyledi. "7 Haziran'da seçimi yaptıkları halde milyonlarca lira harcayarak, efor sarf ederek bir seçimi gerçekleştirdiğimiz halde 4 ay 23 gün geçtikten sonra neden yeniden bir seçim yapmak zorunda kaldık" diyen Şahin, " Türkiye'de böyle durumu ilk kez yaşıyoruz. Aynı yıl içinde iki tane genel milletvekili seçimi yapılmamıştı. Kaldı ki bir yıl önce de iki seçim yaşadık. Adeta seçmenlerimiz seçim kolik oldu. 2014 yılında önce mahalli seçim, ardından cumhurbaşkanlığı seçimi, 2105 yılında milletvekili genel seçimi, 1 Kasım'da yenilenecek olan milletvekili seçimi. Üst üste yapılan bu seçimler Türkiye'de ekonomi üzerinde de baskı oluşturdu. Bu doğaldır. Bu baskının Türkiye halkına, sanayiciye, ticaret erbabına fazla zarar vermemesi lazım. Buradan bir çıkış lazım" dedi.

"ÇARŞI PİYASA 1 KASIM'DA ORTAYA ÇIKACAK SİYASİ TABLOYU SATIN ALDI"

7 Haziran seçimleri sonucu koalisyon kurulamayınca seçimlerin yenilenmesine karar verildiğini hatırlatan Şahin, "Böyle bir tablo çıkınca siyasi bir belirsizlik ortaya çıktı. 'Ne olacak, ülke hükümetsiz mi kalacak, kim kiminle hükümet kuracak, yoksa kurmayacak mı' siyasi belirsizlik piyasaya da yansıdı. Borsa birdenbire düştü, dövizler yükseldi. Faizler de yükseldi. Yatırım yapmayı düşünen iş adamları bu siyasi belirsizlik nedeniyle yatırımlarını durdurarak, ertelemek zorunda kaldı. Hafta başından itibaren borsa yükselmeye başladı. Sanıyorum borsa yüzde 5 oranında yükseldi ve döviz hızla düşmeye başladı. Faizler de düşecek. Niye biliyor musunuz? AK Parti pazar günü seçim beyannamesini açıkladı. Bu seçim beyannamesi tespitimiz o ki kamuoyunda ciddi bir kabul gördü. Beklentileri büyük ölçüde karşılayan bir beyanname olarak algılandı. Şimdi çarşı piyasa 1 Kasım'da ortaya çıkacak siyasi tabloyu satın aldı. Borsa yükselmeye başladı, döviz düşmeye başladı. Satın aldığı gerçek nedir? 1 Kasım seçim akşamı sandıktan tek başına AK Parti'nin iktidarı çıkacak. Görünen budur. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Çünkü etrafımız ateş çemberi. Irak ve Suriye'de olanlar. Orada kendilerini süper güç olarak ilan eden ülkeler, adeta orada bir paylaşım mücadelesi içinde. Suriye'den bir şey kapmaya çalışıyorlar. Rusya geldi, Amerika zaten orada. Bizim Türkiye olarak komşu ve kardeş Suriye'nin toprak bütünlüğü içerisinde huzurundan ve barışından başka bir şey istediğimiz yok, olamaz da zaten. En uzun sınıra biz sahibiz. Ama adam ta geldi Suriye ile ilgili ne sınırı var ve ne bir şeyi var. Uzun süredir Ruslar, Çarlık döneminden beri sıcak denize, Akdenizlere inmeye çalışarak şimdi sıcak toprak parçalarına karaya da çıkmak istiyor. Bütün bunların cereyan ettiği bir coğrafyada Türkiye'de kendi içinde uyumlu, güçlü bir iktidarın iş başında olması lazım" diye konuştu.

"DERS ALDIK"

1 Kasım seçimlerine yönelik açıklanan seçim beyannamesine de değinen Mehmet Ali Şahin, "Yeni dönemde sosyal kesime, emeklilere ve öğrencilere yönelik AK Parti olarak 7 Haziran'da vatandaşlarımızın bize yapmış olduğu uyarılar ışığında yeni tedbirler aldık. Açıksa söylüyorum. 7 Haziran'da sandığa giden seçmen AK Parti'ye, yani bize mesajlar vererek bizi şöyle bir silkeledi. 'Siz yola çıkarken hangi esaslara, kriterlere, değerlere bağlı olarak yola çıkmıştınız, şöyle bir hatırlayın bakalım. Biraz gevşemiş görüyorum sizi ve silkelenip kendinize gelin' dedi. Ders aldık. Bizim pazar günü Genel Başkanımızın ağzından kamuoyu ile paylaştığı beyannamemiz aslında 7 Haziran seçimlerinden almış olduğumuz mesajın sonucunda hazırlanmıştır" dedi.

Şahin, 7 Haziran seçimleri sonucuna göre iktidara en yakın partinin AK Parti olduğunu ifade ederek, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde partilerinin güçlü bir şekilde desteklenmesini istedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title