Haberler

Ak Partili Sabri Öztürk CHP'li Bektaşoğlu'nun Muhtarlara Gönderdiği Mektubu Eleştirdi

AK Parti Giresun İl Başkanlığı yaklaşan 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Ak Parti Giresun İl Başkanlığı yaklaşan 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Bir restoranda gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk'ün yanı sıra parti yöneticileri katıldı. Toplantı öncesi konuşan AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, referandum sürecinde hiç kimseyi kırmadan, kimseyi kaybetmeden dahası olarak ta insan kazanmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Tütüncü'nün konuşmansının ardından yeni anayasa taslağı hakkında bilgiler veren Milletvekili Sabri Öztürk, "Önemli bir referandum sürecine doğru gidiyoruz. Bu süreçte sahada hep birlikte, herkes özgür düşüncesini ifade ediyor. Ama takdir milletindir, millet karar verecek. Milletin temsilcilerinin büyük çoğunluğu bir anayasa teklifi kabul etmiş ve bunu da halk oylamasına sunuyoruz. Yani halkımız bunu kabul edecek mi? etmeyecek mi? Türkiye'de konuşulan tek bir konu var. Bu kadar arı duru, yalın 18 madde her şey açık net ve herkesin bildiği bir konuda bu kampanya sürecinde dikkatimi çeken bir şey var. Herkesin anlıya bileceği konular, özellikle 'Hayır' cephesinde yer alan ana muhalefet başta olmak üzere öyle kapa propagandalar yapılıyor ki, yani hiç 18 madde ile ilgili olmayan, tamamen hayali, tamamen vatandaşımızın milletimizin kafasını karıştırmaya yönelik propagandalar yapılıyor. Doğrusu bu vatandaş ve o arkadaşlar açısından üzücü çünkü bu çağda bizim vatandaşımızı kandırmak mümkün mü? Herkes her şeyi görüyor buna rağmen tamamen yalanlar üzerine bina edilmiş bir propaganda yürütmek bizim bu kampanya sürecinde karşılaştığımız ve üzüldüğümüz durum. Herkesin temel hak ve özgürlüklere saygılı olduğu bir ülkede herkes düşüncesini doğru ifade ederek farklı görüşler olabilir hepsine saygı duyarız ama vatandaş zaten anayasayı bilmiyor diye yalanlar üzerine yapılan propaganda kabul edilemez. Buna zaten milletimiz 16 Nisan'da cevabını verecektir ve kimse Türk milletini enayi yerine koymasın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Bülent Bektaşoğlu'nun Giresun'daki muhtarlara gönderdiği mektubu eleştiren Öztürk, "Sayın Bektaşoğlu, o mektupta diyor ki, 'Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiği takdirde Başbakan'ı bile Cumhurbaşkanı atayacak' diyor. E insaf Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde başbakan mı var? Yani yürütmenin başı Cumhurbaşkanı olacak zaten. Daha bir sürü yalan yanlış tamamen muhtarlarımızı aklıyla dalga geçecek bir yalan yanlış mektup. Elbette siyasi partiler herkese mektup gönderip düşüncelerini açıklaya bilirler ama herkes doğru söylemek zorunda" ifadelerini kullandı.

Sabri Öztürk'ten sonra söz alan Cemal Öztürk ise güçlerini milletten aldıklarını belirterek "Eğitimde, ekonomide, ulaşımda ve sağlıkta tarihi başarılara imza attık. Anayasanın sosyal devlet ilkesine sahip çıktık, mazlumlara fırsat eşitliği sağladık ve ilklere imza attık. Teşkilatımız ve milletimizle birlikte ilk günkü aşkla, heyecanla Türkiye'nin aydınlık yarınlarına yürüyoruz. Cesaretle, gururla 'evet' diyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Sabri Öztürk AK Parti Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title