Haberler

Ak Partili Ozan Ceyhun: İzmir'de Ciddi Yenilgi Aldık

İşçi Partili merhum Demirtaş Ceyhun'un oğlu Ozan Ceyhun İzmir'den AK Parti listelerinden milletvekili olmak istedi, ancak seçilemedi.

İşçi Partili merhum Demirtaş Ceyhun'un oğlu Ozan Ceyhun İzmir'den AK Parti listelerinden milletvekili olmak istedi, ancak seçilemedi. Ceyhun, partisinin İzmir'de ciddi bir yenilgi aldığını belirterek, "İstanbul ve Ankara'daki tarzda profesyonel bir AK Parti teşkilatının olması sonucu farklı etkilerdi. Belki 5'inci sıraya zorlardık, ciddi bir yenilgi aldık" dedi.

İşçi Partili merhum yazar Demirtaş Ceyhun'un oğlu, Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Ozan Ceyhun, AK Parti İzmir 1. bölge 5. sıradan milletvekili adayı oldu ancak parti o bölgede 4 vekil çıkardığı için seçilemedi. Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nde milletvekilliği yapan Ceyhun, İzmir'den meclise gidememesinin nedenlerini şöyle değerlendirdi:

"İstanbul ve Ankara'daki tarzda profesyonel bir AK Parti teşkilatının olması, sonucu farklı etkilerdi. Belki 5'inci sıraya zorlardık, ciddi bir yenilgi aldık. İzmir'de AK Parti'de ciddi bir küskün var. Onların kazanılması lazım. Sandıklara saygılıyız, ancak tatmin edici bir sonuç değil. Çok çalışmış bir vekil olarak üzgünüm. Gönül isterdi ki İzmir'e hizmet edeyim. Bu sefer olmadı. Yapacak bir şey yok. Bence İzmir'e özel bir sonuç oldu. Teşkilatın İzmir'de yapması gereken daha çok çalışmak, İzmirliler'in gönlünü fethetmek. İzmirlilerle iyi bir diyaloğa ihtiyacımız var. Bir seçim sonucunda daha bu görüldü. Türkiye genelinde yüzde 40 oy oranı ile üzgün durumdayız, yüzde 25 olan seviniyor. Milletin bir uyarı verdiğini görüyoruz. İzmir özelinde uyarı ciddiydi."

"FARKLI HESAPLARA KURBAN OLDULAR"

Ozan Ceyhun, AK Parti'den HDP'ye kayan oyları değerlendirirken "AK Parti olmasaydı çözüm süreci yoktu. Bence Kürtler orada AK Parti'den oylarını HDP'ye kaydırırken farklı hesaplara kurban oldular. AK Parti'siz bir iktidarın çözüm sürecini götüremeyeği açık. HDP'ye oy verenler ne bekliyorlar? AK Parti'nin olmadığı bir ortamda HDP ne yapacak? MHP ve aşırı Kemalist CHP ile anlaşması zor. Kürtler bizden dönüp de HDP'ye yöneldiklerinde belki de kendi çıkarlarına yönelik en büyük hatayı yaptılar. Kürtlerin çıkarları açısından çok şey kaybedildi" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demirtaş Ceyhun Ozan Ceyhun Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Omurgali Olmak:

Yürüüüüüüüüüüü. Babanin ecdadinin yoluna ihanet edersen, hak böyle tescil eder iste.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title