Haberler

Ak Partili Muzaffer Yurttaş: "Gelecek Nesillere Yeşil Bir Vatan Bırakmalıyız"

Orman Genel Müdürlüğünün 175. Kuruluş yıldönümü Ankara'da kutlandı. 1839 dan beri ülkemizi ağaçlandırmak ve ağaçları korumak için çalışan Orman Genel Müdürlüğü'nün kuruluş yıldönümüne Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, milletvekilleri ve orman teşkilatının yöneticileri katıldı.

Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Amacımız ülkemizin orman varlığını %27'den %30'lara çıkarmak ve daha yeşil bir ülke oluşturmaktır. Ormancı köylü ile hasım değil hısım olmak için çalışıyor. Köylüye yol gösterici olmaya gayret ediyoruz. Çevre duyarlılığı en büyük dikkat edeceğimiz husustur. Ormancılık bir meslekten ziyade bir yaşam tarzıdır" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş yaptığı açıklamada "Ormanı yaşatan sevgidir. Çocuklarımıza ağaç ve orman sevgisini küçükken vermeliyiz. Peygamberimiz "Kıyamet koparken bile olsa elinde bir fidan olan onu diksin" buyuruyor. Ayrıca dikilen bir ağacın meyvesinden insanlar, kurtlar kuşlar yediği müddetçe onu dikenin sevap hanesine yazılıyor. Onun için orman teşkilatı kutsal bir görev ifa ediyor. İktidarımız döneminde milli ağaçlandırma seferberliği sayesinde Cumhuriyetin en çok ağaç diken iktidarı olduk. Taşkınlarla mücadele, barajların önüne yeşil kuşak oluşturmak ve erozyonla mücadele için dur durak bilmeden ağaç dikiyoruz. 5 milyon üniversiteli için "Üniversitelerimiz Ağaçlanıyor" kampanyası çerçevesinde 5 milyon fidan diktik. Yol kenarlarının ağaçlandırılması çalışması sayesinde 15 bin km yol kenarını ağaçlandırdık. Okul, cami çevrelerini ağaçlandırdık. İsteyen belediyelere ücretsiz fidan veriyoruz. Köylümüze gelir getirici türler olan ceviz ve badem gibi fidanları dikip onların kullanımına veriyoruz. Bal Ormanları oluşturuyoruz. Bu sayede bal üretiminde 6. Sıradan 2. Sıraya yükseldik. Ürettiğimiz fidanları sadece kendi ülkemize değil dünyanın değişik ülkelerine Nijer'e Cibuti'ye vb ülkelere gönderiyoruz ve oralarda ormanlar oluşturuyoruz" dedi.

Yurttaş açıklamasında "Yangınlarla mücadele konusu çok önemli bir konu ve herkese bu konuda görev düşüyor. Yangınla mücadelede gerek araç ve teknoloji, gerekse çalışmalarımızla Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülkeyiz. Yaz mevsimine girerken herkesi orman yangınları konusunda duyarlı olmaya ve elini taşın altına koymaya davet ediyorum" dedi.

Yurttaş ayrıca "Yediğiniz meyvelerin çekirdeklerini yaz döneminde bez bir kesede saklayın ve sonbaharda dağ ve bayırlara atınız, bu sayede ağaçlandırmaya katkıda bulunun. Atılan çekirdeklerin ¼ ü çıkmakta diğerleri de sincaplar ve ormandaki canlılar için besin kaynağı olmaktadır. Çöpe atılan çekirdekler çürümekte ya da yanıp gitmektedir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title