Haberler

Ak Partili Milletvekilinden Suriyeli Ailelere Ev Ziyareti

Eski AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Küçükçekmece'de bulunan Suriyeli ailelere, ev ziyaretinde bulundu. Suriyelilerle yakından ilgilenen Bakır, sağlık sorunu yaşayan aile fertlerine tedavilerinin takipçisi olacağının sözünü verdi.

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle yaklaşık bir yıl önce doğup büyüdükleri topraklarından ayrılmak zorunda kalan yaklaşık 10 farklı Suriyeli aileye ziyaret gerçekleştiren Pelin Gündeş Bakır, Suriyelilerin sorunlarıyla yakından ilgilendi.

Bakır, ilk ziyaretini Türkiye'ye geldikten kısa bir süre sonra, bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanıp yürüme yetisini kaybeden 15 yaşındaki Muhammet Nuri Abdo'nun evine gerçekleştirdi. Abdo'nun durumu ile yakından ilgilenen Bakır, burada uzun süre aile fertlerinin sıkıntılarını paylaştı. Sonrasında gerçekleştirdiği ziyaretlerde sağlık sorunu bulunan vatandaşlar için özel randevular alan Pelin Gündeş Bakır, aşısı bulunmayan çocuklar için de aile sağlığı merkezini arayarak aşı talebinde bulundu. Bakır, Sosyal Hizmetler Müdürü ile birlikte ziyaret edilen evlerde eksik olan temel ihtiyaç malzemelerini de tespit ederek temini noktasında çalışmalar başlattı.

Gün boyunca hemen hemen her etnik gruptan Suriyeli vatandaşlara ev ziyareti gerçekleştireceklerini belirten Pelin Gündeş Bakır, "Bugün bir Arap ailesinin evindeyiz. Afrin'den geldiklerini söylediler. Bu şu demek; orda bir PKK kantonu var ve Arapları göçe zorluyorlar. Bu ailemizde Türkiye'ye kaçmak zorunda kalmış. Fakat burada başlarında çok acı bir olay meydana gelmiş, bu çocuğumuza Türkiye'de bir araç çarpmış. Özel bir takım hastanelere gitmişler ama özel hastaneler bir çare olmamış" dedi.

"TEDAVİ SÜREÇLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Tedavi sürecinin yakın takipçisi olacağını belirten Bakır, "Ben biraz evvel Küçükçekmece Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ni aradım, oradan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nden bir doktorumuzla irtibata geçtim. Devlet Hastanemiz çocuğumuzu bir kez görecek ve durumu hakkında son tıbbi kararları doktorlarımız verecek. Devlet olarak devlet hastanesinde son bir kez daha göstermek istiyoruz. Şimdi bu çocuğumuz gibi rahatsız olan Suriyeli mülteciler de var. Özellikle Küçükçekmece Kaymakamlığımız ile irtibata geçerek hayırseverlerin yardım etmesinde seferberlik olmalarını rica ediyorum. Çünkü bu çocuğumuza belki özel hastanede bir ameliyat daha gerekebilir. Onun içinde tekrar para toplanması gerekiyor. Kaymakamımız ile bu işi yürütürlerse çocuğumuzu eski sağlıklı günlerine kavuşturabiliriz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Pelin Gündeş Bakır Küçükçekmece Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title