Haberler

Ak Partili Lütfi Elvan Tapu Dağıttı

Antalya'nın Kepez ilçesinde 2011 yılında yapımı tamamlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında ikamet eden vatandaşlar tapularına kavuştu.

Antalya'nın Kepez ilçesi Güneş mahallesinde 2011 yılında inşa edilen TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlara düzenlenen törenle tapuları teslim edildi. TOKİ konutlarının bahçesinde gerçekleştiren törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ilçe başkanı ve çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, 1984 yılında kurulan TOKİ'nin 2002 yılına kadar 43 bin konut yaptığını hatırlattı. Ak Parti iktidarlığında ise TOKİ tarafından 640 bin konut yapıldığını ifade eden Elvan, "Bizim diğerlerinden farkımız işte bu. Kısa sürede 13 kat daha fazla konut yapmışız. Bizi diğerleriyle karıştırmayın." dedi.

Vatandaşın vermiş olduğu emaneti yere düşürmediklerini de kaydeden Elvan, "Biz ev yapan medeniyetin çocuklarıyız. Bizim evimiz Antalya, bizim evimiz Türkiye. Bu birlik ve kardeşlik ruhu sadece Ak Parti'de var. Biz birleri gibi belirli makama gelince sırçalı köşklerde oturmuyoruz. Sokak lambaları yokmuş hemen talimat veriyorum. Sokak lambalarını da yapacağız. Biz verdiğimiz sözü tutuyoruz. Muhalefet para dağıtma yarışına girmiş. Onlar gibi olsaydık Türkiye 2 ay içerisinde Yunanistan'a dönerdi" diye konuştu.

TÜREL: "KAHROLUYORUM"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOKİ konutlarının önceki halinde gecekonduların olduğunu hatırlattı. 147 hak sahibinin tapularını alamadığını 2014 yerel seçimlerinde göreve gelince öğrendiğini belirten Türel, "Neden tapuların hak sahiplerine verilmediğini sorduğumda "Tıs" kimseden cevap yok. Bu tapuların verilmesine bir mahal yoksa hemen teslim etmemiz lazımdı bizden önce sizin hak sahibi olduğunuz tapunuzu vermek zahmetine bile katlanmamışlar. İçimden kahroluyorum. Bu kardeşlerimizin tapuları neden senelerce bekledi diye kahroluyorum" dedi.

147 kişinin hak sahibi olduğunu belirten Başkan Türel, "Bugün hak sahibi 147 vatandaşımız arasından mükellefiyetini yerine getiren 106 vatandaşımıza tapu devri ile ilgili çağrı yapıldı. 16 vatandaşımız bugün tapularına kavuşacak. 406 TL tapu harcını ödeyip bize ulaşanların tapularını teslim edeceğiz" dedi.

TOKİ konutlarının çevre duvarını yapma sözünü veren Başkan Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'den de çevre düzenlemesinin yapılmasın istedi. Tütüncü'de yeşil alan park ve düzenleme çalışmalarını Temmuz ayına tamamlanacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, düzenlenen törenle vatandaşlara tapularının teslim edilmesinden mutlu olduğunu söyledi. Göreve geldiği ilk günden itibaren verdiği her sözü yerine getirdiğini belirterek "Problemleri çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşte bu Ak Parti'nin ve büyükşehir ile Kepez'in el ele vermesinin gücüdür" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title