Haberler

Ak Partili Kılınç, Gündemi Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemini değerlendirmesinin ardından tarım ve eğitim alanındaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemini değerlendirmesinin ardından tarım ve eğitim alanındaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar'ın sıra yönetim kurulu üyeleri de katılarak AK Parti Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'a eşlik etti. IŞİD üzerinden muhalefete de yüklenen Milletvekili Kılınç, kış yağışlarının yetersizliği nedeniyle büyük zarar gören zeytin ve incir üreticisine Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini müjdeledi. Nazilli'de yapımı devam eden eğitim kurumları hakkında da bilgi veren AK Partili Kılınç, 24 bin 626 öğrenci ile 2014-2015 eğitim öğretim yılına 15 Eylül 2014 pazartesi günü itibariyle sorunsuz başlandığını söyledi.

'TÜRKİYE'DE HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte hür iradesini ortaya koyarak, Türkiye'de yeni bir dönemin kapısını araladığını belirten Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç; "Türkiye 10 Ağustos seçimlerinde feodal demokrasiyi, yani üstünlerin hukukunu, yani azınlığın çoğunluğa tahakkümünü tarihe gömmüştür. Bundan sonra Türkiye'de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Batı dünyası ve Amerika, yanı başımızda Irak ve Suriye'de yaşanan vahşet ve insanlık zulmüne tehdit kendilerine yönelince müdahale etmek durumunda kaldılar. Türkiye en başından bu yana birleşmiş milletler yoluyla uluslararası gücün dikkatini, bu bölgele çekmeye çalışmıştı. Peki ne oldu da başta Amerika ve batı dünyası IŞİD terörü karşısında ortak hareket etme noktasına geldi. İşte asıl soru bu. Çünkü IŞİD tehdidi Amerika'yı hedef almaya başladı. CIA'nın son istihbarat raporlarında IŞİD'in, Meksika sınırını kullanarak Amerika içinde terörist faaliyetlerde bulunmaya çalıştığını rapor etti. Yani tehlike okları Amerika'ya yönelince tehlike çanları çalmaya başladı. Türkiye bu konuda en başından bu yana tavrını net olarak ortaya koydu. Evet, IŞİD bir terör örgütüdür. Tıpkı PKK gibi. Türkiye yıllardır terör belasından çok çekti ve terörün ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Batılı ülkelerin bazıları Türkiye'yi IŞİD'e destek vermekle itham edip bunu da yerli işbirlikçileri ve onların uzantıları olan bazı medya kuruluşlarında dillendirmeye çalıştılar. Bilinmelidir ki, Türkiye terörün her türlüsüne karşıdır. Hele ki önünde İslam olan bütün terörist girişimlere karşıdır."

MUHALEFETE YÜKLENDİ

"Musul'da IŞİD tarafından alıkonulan 49 konsolosluk çalışanı nedeniyle Türkiye, izleyeceği yol ve politika konusunda sorumlu bir siyasi duruş sergilemiş, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olmak üzere MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın ketum ve kararlı tavrı sayesinde 101 gün sonra ailelerine kavuşmaları sağlanmıştır" diyen Milletvekili Gültekin Kılınç; "Buna rağmen bazı siyasi parti yetkilileri, AK parti iktidarını IŞİD ile pazarlık yapmakla suçlamış ve taviz vermekle itham etmişlerdi. Bilinmelidir ki, Türkiye büyük bir devlettir. Hele söz konusu kendi vatandaşları olunca, hiç kimseyle hiçbir şekilde pazarlık yapmaz ve taviz de vermez. Ancak buradan şunu ifade etmek isterim ki, 49 konsolosluk çalışanı üzerinden bizi IŞİD ile pazarlık yapmakla suçlayanlara şunu sormak isterim 'siz PKK ele başısı Abdullah Öcalan'ı hangi pazarlık ve tavizler karşılığında teslim aldınız' bunun cevabını verin."

'MEHMETÇİK BÜTÜN DÜNYAYA İNSANLIK DERSİ VERMİŞTİR'

Başta Irak ve Suriye'de yaşanan IŞİD vahşetlerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli kürtün, büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Gültekin Kılınç; "Ancak büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihten gelen sorumluluğu gereği, bölgenin hamisi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye cumhuriyeti devleti, kendine yakışır bir refleksle Kobani'den kaçarak ülkemize sığınan binlerce kardeşimizi en iyi şekilde karşılamış, kendilerini güvende hissedecekleri tüm alt yapıyı tesis etmiştir. Ancak buna rağmen, Türkiye'de kürt asıllı vatandaşlarımızın sözde savunucusu olduğunu iddia eden HDP'li milletvekilleri, Kobani'de savaşa gitme iddiasıyla Türkiye-Suriye sınırına gelip, Mehmetçiğe taş atma gaflet ve hainliğinde bulunmaktan kaçınmamışlardır. Oysa o Mehmetçik, Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan yaşlı kürt kardeşlerimizin ellerinden öperek karşılama suretiyle bütün dünyaya insanlık dersi vermiştir. Bir yanda kürtlerin sözde savunuculuğunu yapan HDP'li milletvekillerinin Mehmetçiğe taş atma görüntüleri, diğer yanda hiçbir endişe ve kaygı taşımadan Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler. Takdir bütün insanlığındır."

'HİZMET KERVANI YOLUNA DEVAM EDECEKTİR'

AK Parti iktidarının 2002 yılından bu yana 'önce millet' anlayışıyla çıktığı hizmet yolculuğunda bir çok yapılamaz denileni yaptığını belirten Milletvekili Kılınç; "Bu yolda geziler, paralel yapılanma, yargı vesayeti ve her türlü entrika ile yolumuza taş koymaya çalıştılar. Ancak biz, milletten aldığımız güçle 2053 ve hatta 2071'i hedefliyoruz. Bu millet arkamızda durduğu sürece bu hizmet kervanı yoluna devam edecektir" diye konuştu.

'DÖNEMSEL DESTEKLEME ÖDEMELERİNİN TAMAMI ÖDENMİŞTİR'

Kış yağışlarının yetersiz olması ve ilkbahar yağışlarının da geç yağması etek köylerindeki incir bahçelerinde sürgün oluşmasını engellediğini söyleyen Kılınç; "İncirde meyve tutumu o yılın sürgününde oluştuğu için bu köylerimizde buna bağlı olarak verim düşüklüğü yaşanmıştır. Daha sonrasında da gece ve gündüz arasında sıcaklık farkından dolayı da birçok incir bahçesi bundan olumsuz etkilenmiştir. Yine yer yer yaz yağmurları da kaliteyi olumsuz yönde etkilemiştir. İklime bağlı olarak yaşanan bu olumsuzluklar, incir ürününde verim ve kalite yönünden yer yer yüzde 30 ve civarında zarar oluşturmuştur. Bu zararı hafifletebilmek için Bakanlar Kurulu Kararı gereğince İlçe Hasar Tespit Komisyonu çalışmalarına başlanmış ve devam etmektedir. Bu çalışma sonunda yüzde 30 ve üzeri zarar gören incir üreticilerinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcu bir yıl süreyle ertelenecektir. Çiçek açımı çok iyi olmasına rağmen çiçeklerin döllenme döneminde yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı zeytinde meyve tutumu az olmuştur. Ortalama yüzde 30-40 civarındaki bu zararı hafifletebilmek için Bakanlar Kurulu Kararı gereğince İlçe Hasar Tespit Komisyonu çalışmalarını bitirmiş ve zarar gören zeytin üreticilerinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcu bir yıl süreyle ertelenecektir. Tüm bunların yanında Bakanlığımızın üreticilere yönelik destekleme ödemeleri periyodik olarak ve düzenli bir şekilde ödenmektedir. Gerek geçen yıldan, gerekse bu yılın dönemsel destekleme ödemelerinin tamamı ödenmiştir." dedi.

'TAŞIMA İHALELERİNİ TAMAMLAYAN İLK İLÇE'

Nazilli'de 8 adet müstakil anaokulu, 46 adet ilkokul, 32 adet ortaokul ve 21 adet lisede toplam 24 bin 626 öğrenci ile eğitim-öğretim yılına sorunsuz başladığını belirten Gültekin Kılınç; "Aydın ili genelinde Nazilli ilçesi olarak öğrenci taşıma ihalelerini 15 Eylül 2014 tarihinde tamamlayan ilk ilçedir. İlçemiz genelinde ve 3 çevre ilçeden toplam 2 bin 92 ilkokul, ortaokul, lise ve engelli öğrencinin merkezi okullara taşınması için 85 yerleşim yerinden 172 güzergah belirlenmiş ve bu güzergahlar için ihaleler tamamlanmış, okulların açıldığı gün taşıma işi başlatılmıştır. İlçemizde bulunan ve taşımalı eğitim genelgesi doğrultusunda taşıma kapsamına alınan tüm öğrenciler taşınarak eğitim öğretimleri aksatılmamıştır. Aynı zamanda taşımalı eğitim kapsamında 3 çevre ilçeden de İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri ilçemize taşınmaktadır. 2014-2015 Eğitim öğretim yılı 2015 Haziran ayı sonunda okul dönüşümleri alınan valilik oluru ile gerçekleştirilecektir. Bu okullar; Beşeylül ortaokul, Ahmet Yesevi ilkokul, Turan ortaokul, Cumhuriyet ilkokul, Yavuz Selim ilkokul, Çapahasan ilkokul, Nahit Menteşe ortaokul, Şehitler ortaokul, Zafer ortaokul, Nahit Menteşe Kız Meslek Lisesi'nin kullandığı 9 derslikli bina Zafer ilkokulu, Fatih'in bahçesine yapılan 32 derslikli bina bittiğinde bu bina ilkokul diğer bina Fatih ortaokulu, Orhangazi'nin bahçesi bölünerek hem ilkokul hem ortaokul olacaktır."

'OKUL YAPIMLARI TOKİ TARAFINDAN DEVAM EDİYOR'

İlçede 2013-2014 yatırım programına 1 ortaokul, 1 ilkokul, 1 anaokulu, 1 özel eğitim uygulama okulu ve 1 adet lise yapımı planlanmış ve bunlardan İsabeyli'deki anaokulu eğitim öğretime başlamıştır diyen Kılınç; "Yine 32 derslikli imam hatip ortaokulumuz bitmiş son rötuşları ve eksiklikleri giderilmektedir. En kısa sürede açılışının yapılması planlanmaktadır.32 derslikli Fatih İlkokulu inşaatı ile Güzelköy'de yapımı devam eden 12 derslikli özel eğitim uygulama okulu inşaatları devam etmektedir. Yine ihalesi yapılan temel atma aşamasında olan Nazilli İmam Hatip Lisesi, yurt inşaatı ve kapalı spor salonu tamamlandığında ilçemize toplam 116 derslik kazandırılacaktır. Ayrıca TOKİ tarafından Güzelköy'de yapılacak olan kız Meslek Lisesi kompleksinin ihale süreci TOKİ tarafından sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gültekin Kılınç Ak Parti Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title