Haberler

"CHP, İktidara Gelirse Sivil Toplum Kavramını Askıya Alır"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Kılıçdaroğlu'nun sivil toplum kavramından anladığı şey CHP'ye yandaş STK'lardır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamaları, "Demokrasiden ve çoğulculuktan nasibini almamış Kılıçdaroğlu'nun sivil toplum kavramından anladığı şey CHP'ye yandaş STK'lardır. Zaten CHP'nin sivil topluma bakışı da 28 Şubat'ın Beşli Çete perspektifidir. Daha muhalefetteyken STK'lara neyi konuşacaklarını dikta eden ve kapatmakla tehdit eden bir CHP, iktidara gelirse sivil toplum kavramını askıya alır" ifadeleriyle değerlendirdi.

AK Partili Kapusuz Twitter üzerinden takipçileriyle paylaşımlarda bulunarak, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. "Çıkın konuşun, Hükümet'e tepki gösterin" diyen Kılıçdaroğlu'nun kendisi gibi düşünmeyen sendikalara ve sivil toplum örgütlerine tepki gösterdiğini belirten Kapusuz, "Anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu, CHP yandaşı bir sivil toplum oluşturmak istiyor. Farklı düşünen STK'ları direk isim zikrederek yıpratmaya çalışıyor. Esasen Hükümetin doğru işlerini tasvip eden STK'ları hedefe koymasının nedeni de budur. Kendisinin beceremediği siyasi muhalefeti STK'lardan bekliyor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla, "Ben beceremiyorum gelin bu işe bir el atın" demeye çalıştığını savunan Kapusuz, "TÜSİAD Başkanı dün şöyle bir cümle kurdu "Biz siyaset için siyaset yapmıyoruz.' Allah aşkına bu nasıl bir mantıktır? Güncel siyasi tartışmalarda muhalefet partisinin temsilcisi gibi konuşup Kılıçdaroğlu ile siyasi paslaşma yapacaksın sonra da "ben siyaset için siyaset yapmıyorum' diyeceksin. Peki ne için siyaset yapıyorsunuz? Siz kimi kandırıyorsunuz? Bu millet bunu yutar mı? TÜSİAD'ın CHP'nin sözcüsü gibi davrandığını bilmeyen mi var? Bakın mesela bugün Kılıçdaroğlu yine bir çağrıda bulundu ve diğer STK'lara seslenerek "TÜSİAD'a sahip çıkın' dedi. Yani TÜSİAD adeta CHP'nin yan kuruluşu gibi" ifadelerini kullandı.

-"CHP, İKTİDARA GELİRSE SİVİL TOPLUM KAVRAMINI ASKIYA ALIR"-

TÜSİAD'a sert eleştiriler yönelten Kapusuz, TÜSİAD'ın CHP ile işbirliği yaparak kayıt dışı siyaset yapmayı bırakması gerektiğini ifade etti. "Zira siyasete çok meraklıysa CHP çatısı altında seçimlere girmeli" diyen Kapusuz şu ifadeleri kullandı:

"Yine bugün Kılıçdaroğlu "Tabanlarının güvenmediği Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları kapanacaklar' diyerek korkutma ve yıldırma politikası izliyor. Yani örtülü bir şekilde STK'ları tehdit ediyor. Demokrasiden ve çoğulculuktan nasibini almamış Kılıçdaroğlu'nun sivil toplum kavramından anladığı şey CHP'ye yandaş STK'lardır. Zaten CHP'nin sivil topluma bakışı da 28 Şubat'ın Beşli Çete perspektifidir. Daha muhalefetteyken STK'lara neyi konuşacaklarını dikta eden ve kapatmakla tehdit eden bir CHP, iktidara gelirse sivil toplum kavramını askıya alır. 17 Aralık darbesini desteklemeyen STK'ları hedefe koyan Kılıçdaroğlu bu STK'ları açık bir şekilde tehdit ediyor. Yandaş ve darbeci STK'lar oluşturmak istiyor. Esasen Kılıçdaroğlu'nun dün ve bugünkü beyanatları göstermektedir ki Kılıçdaroğlu siyasi gerginliği arttırarak ve sivil toplum kuruluşlarının uzlaşı çağrısına tepki göstererek gerginliği arttırmak istemektedir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti 28 Şubat Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title