Haberler

Ak Partili Kadınlardan Tekin Öztop Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti'nin İstanbul mitingine katılan kadınlar, blog sitesinde kendilerine hakaret ettiği belirtilen blog yazarı Tekin Öztop'u savcılığa şikayet etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Ak Partili kadınlar, avukatları aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan 3 sayfalık dilekçede, blog yazarının AK Partili kadınlara cinsel içerikli hakaretlerde bulunduğu belirtildi. Siyasi parti mitingine katılmanın en doğal demokratik hak olduğunun vurgulandığı şikayet dilekçesinde, Tekin Öztop'un siyasi haklarını kullanan kadınları topyekun hedef aldığı, bu söylemin çok çirkin olduğu, bu durumun kadına karşı cinsel ayrımcılığı da beraberinde getirdiği ifade edildi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Alenen ileri sürülen bu hakaret yalnızca müvekkilimize değil Türkiye'de halihazırda erkeklere kıyasen birçok güçlükle mücadele etmek zorunda kalan kadının siyasi hayata etkin olarak katılmasına karşı kabul edilemez şekilde negatif bir yaklaşımı ifade etmektedir."

"MİTİNGE KATILMAK AŞAĞILIK HAREKETMİŞ GİBİ KULLANILDI"

Yapılan suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan AK Partili kadınlar, kendilerine hakaret edildiğini belirttiler. Suç duyurusunda bulunan AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İffet Polat, yaptığı açıklamada "2,5 milyon insan AK Parti'nin İstanbul'da yaptığı mitinge katılarak demokratik haklarını kullandı. Mitinge katılanlar mitinge giderken gelirken hiçbir taşkınlığa, vandalizme mahal vermeden demokratik bire şekilde mitinge giderek sonrasında evlerine dağıldı. Fakat bu bir suçmuş gibi blog yazarı Tekin Öztop tarafından aşağılık bir hareketmiş gibi kullanıldı" dedi.

Öztop'un yazısında 'Boyu kısa, eğitimsiz, az beslenmiş' gibi ifadelerle mitinge katılanları aşağıladığını belirten Polat, "Bizde suç duyurusunda bulunduk. Bu mitinge katılan kadınlar demokrasi ve siyasete ülkemizin geleceğine destek vermek için, İstanbul'un gelecek vizyonunu öğrenmek için oradaydık. Biz bunu halkı kutuplaştıran üstenci bir yaklaşım olarak görüyoruz. Oraya katılan 600 bin kadına hakaret olarak görüyoruz. Biz de Ak Parti mitingine katılan farklı kesimlerden kadınlar olarak yargıya başvurduk. Bu davanın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

"BANA YAPILAN HAKARETİ KABUL ETMİYORUM"

Suç duyurusu dilekçesini sunmak için kucağında küçük çocuğuyla adliyeye gelen Sevgi Koşar isimli vatandaş ise, "Bana yapılan hakareti kabul etmiyorum" dedi.

AK Parti teşkilatıyla hiçbir alakası olmadığını söyleyen Koşar, "Mitinge kendi özgür irademle, demokratik hakkımı kullanarak çocuklarım ve eşimle gittim. Bana yapılan bu hakareti kabul etmiyorum, bir anne olarak. Benim 3 tane çocuğum var. Sonuna kadar gideceğim" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çağlayan Adalet Sarayı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title