Haberler

Ak Partili Kadınlar Referanduma Kadar Sahada Olacak

AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık, anayasa değişikliğine hayır diyenlerin sistemi bilmedikleri için hayır dediklerini belirterek, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sistemimizi bilmediği için Hayır demekte.

Ak Parti Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık, anayasa değişikliğine hayır diyenlerin sistemi bilmedikleri için hayır dediklerini belirterek, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sistemimizi bilmediği için Hayır demekte. Ona sistemimizi anlattığımızda onun Evet oyunu alacağız inşallah" dedi.

Ak Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Kadınlar Günü ve 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi Öğretmenevi'nde program düzenlendi.

Programa AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve eşi İlksen Mersinli, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un eşi Esra Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın eşi Huriye Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Semra Çertürk, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

16 Nisan'daki halk oylamasının öneminden bahseden AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, "AK kadınlar olarak 4,5 milyon üyeye yaklaşmış dünyanın en büyük STK'sı olarak kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Değerli kurucu başkanımız ve cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve kadın kolları başkanımızın verdiği destekle, güçle 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili halk oylamasında tüm kadınlar olarak kapı kapı, ev ev olarak dolaşmaya söz veriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi halk oylaması Türkiye'mizin, milletimizin geleceği, çocuklarımızın geleceği, istikrarı, istikbali için gerçekten çok önemlidir. Her birimizin bunun bilincinde olduğumuzu umut ediyor, hassasiyet göstereceğimize, geleceğimiz ve milletimiz için çalışacağımıza inanıyorum" dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun da evet oyunu alacağız"

AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık, kadınların sahip oldukları haklarının daha fazla bilincinde olduğunu kaydederek, kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almaları gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında saf tuttuklarını belirten Semra Kaplan Kıvırcık, "15 Temmuz'da tankların karşısında kendini siper eden şehitlerimizle aynı duyguları taşıyoruz. Türkiye'yi daha ileri taşımak için, dünyada söz sahibi olmak için bize dar gelen hükümet sistemini değiştirmenin zamanıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle dünyada oyun kurucu haline geleceğiz. Daha büyük, daha istikralı, daha güçlü bir ülke olacağız. Bunun için hepimize düşen görevler var. Sahada temas ettiğimiz herkese cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmalıyız. Çünkü bu sistemi sadece anlatmanız yeterli. Bizim ülkemiz şartlarına uygun dizayn edilmiş bir sistemdir. Anlayan herkesin evet diyeceği bir sistemdir. Hayır diyenlere bunları anlattığımızda fikirleri değişecektir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sistemimizi bilmediği için Hayır demekte. Ona sistemimizi anlattığımızda onun Evet oyunu alacağız inşallah" diye konuştu.

"Herkes sahada olmalı"

Kadınların siyasette önemli rol oynadığını vurgulayan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına az bir zamanın kaldığını ifade ederek, başta kadınlar olmak üzere hep birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kadınlara referandumda çok büyük iş düştüğünün altını çizen Mersinli, bu tür toplantıların artık referanduma kadar yapılmayacağını, herkesin sahalarda olması gerektiğini belirtti. Mersinli şunları söyledi:

"Hepimiz birlikte olduğumuz zaman başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok. 16 Nisan'a kadar bıkmadan, usanmadan çalışacağız. Biz cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'nin altında oy almıştık. Bir önceki referandumda yüzde 50'nin altında kalmıştık. Bu sonuçlar karşısında üzülmüştük. O kadar çalışmamıza rağmen emeğimizin karşılığını alamamıştık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, güçlü bir şekilde çalışıyor. Dediğim gibi mazeretimiz yok. Yüzde 50'nin üzerine çıkmamız lazım." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Mersinli AK Parti Politika Haberler

title