Haberler

Ak Partili Kadınlar Kahvaltıda Buluştu

Adana’daki kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltılı toplantı yapan AK Partililer, kadına şiddeti kınayıp, kadınlara uygulanan şiddetin önlenmesi ve kadın istihdamına yönelik olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgileri paylaştılar.

Adana'daki kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltılı toplantı yapan AK Partililer, kadına şiddeti kınayıp, kadınlara uygulanan şiddetin önlenmesi ve kadın istihdamına yönelik olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgileri paylaştılar.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, Belediye Başkan Adaylarının eşleri Melek Torun, Betül Öztürk, Mehtap Çelikcan, Zehiye Karaarslan, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldikleri kahvaltılı toplantıda, kadınların maruz kaldıkları şiddetten korunmaları için uygulanan gelişmeler, koruyucu aile olmanın önemi ve şartları, kadın istihdamına yönelik olarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgileri yetkili ağızlardan dinlediler.

Toplantıya, KADER Başkanı Hanife Küçükyılmaz, Se-Kad Derneği Başkanı Elife Müftüoğlu, EBİMED Başkanı Taciser Derici, Adana Hayır Cemiyeti Başkanı Medine Kaya, 5 Ocak Yetiştirme Yurdu Koruma Derneği Başkanı Lütfiye Görgün, Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Aynur Kaya, Güzellik Salonları Derneği Kurucu Başkanı Berdan İşler, Emniyet Şehit ve Gazileri Dernek Başkanı Emine Bilgen, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Emine Kunt, Sucuzade Mahalle Muhtarı Semiha Ciğer, Haber Türk Gazetesi Adana Haber Müdürü Aliye Gültekin iştirak ettiler.

Toplantıda, Şiddeti Önleme Merkezi yetkilileri; şiddet gören kadınların uyarı butonu ile korunması, kadın sığınma evlerinde kalmaları, sahipsiz çocukların koruyucu aileye kavuşturulmasının önemi ve şartları gibi konular hakkında, İŞ-KUR yetkilileri ise; kadın istihdamı, iş arayanlara danışmanlık hizmeti verilmesi, kariyer günleri gibi konular hakkında hazırlanan sunum eşliğinde bilgiler aktardılar. İŞ-KUR yetkilileri ayrıca İş ve Meslek Danışmanlarının 70 tanesinin kadın olduğuna vurgu yaparak, 137 danışmanın yarısının kadın olmasının kadına sağlanan pozitif ayrımcılığı ispat ettiğini söylediler.

Milletvekili Fatoş Gürkan toplantıda yaptığı konuşmada, "Kadına şiddetin önlenmesi için devlet olarak yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı olan Şiddeti Önleme Merkezi yetkilileri aracılığıyla alınması gereken tüm önlemleri almaya gayret ediyorlar. Kadına yönelik şiddet konusunda vatandaşlarımızın da duyarlı olması ve eğitilmesi gerekiyor. Erkek egemen bir toplum olmanın bazı olumsuz sonuçlarını ortadan kaldırmak için herkese görevler düşüyor. İşte görüyoruz kurum yetkililerimiz aktardılar. Hükümet ve devlet olarak bu konuda yapılabilecek her türlü çalışmayı ve yaptırımı yapmaya devam edeceğiz. Koruyucu aile olmayı herkese tavsiye ediyoruz. Sevgi Evleri'nde kalan çocukları bazen ziyaret ediyoruz. Bu çocukların bir aile sıcaklığına ihtiyaçları var. Koruyucu aile olmanın şartlarını gerekli mercilerden öğrenmelerini ve bir çocuğumuza hafta sonları bile olsa sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.

Toplantıya katılanlara teşekkür eden İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse ise, "Kadına şiddet toplumsal bir yara olarak maalesef gündemde ki yerini hep koruyor. Bu konuda eğitimin önemli olduğunu biliyoruz. Devletimizin aldığı önlemler önemli elbette. Ama ailelerimize de çok iş düşüyor. Kaba kuvvetin değil kadına, hayvana bile uygulanmasına şiddetle karşı çıkıyor ve kınıyoruz. Bu kabalık ve şiddet artık bitsin istiyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonrası katılımcılara hediyeler takdim edildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aynur Kaya Karaköse Ak Parti Yerel Haberler

title