Haberler

AK Partili İl Başkanının Erdoğan Mesajı: Halife Geliyor Hazır Olun

Güncelleme:

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, sosyal medyada paylaştığı mesajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Halife geliyor hazır olun" dedi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, sosyal paylaşım sitesi twitter'da attığı tweet'le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Halife geliyor hazır olun" dedi. Çalapkulu dün attığı tweette, "Uzun Adama muhtar bile olamaz dediler. Önce Başbakan sonra Reis-i Cumhur oldu. Şimdi de Başkan olamaz diyorlar. Halife geliyor hazır olun" ifadelerine yer verdi.

HALİFE SÖZLERİNE AÇIKLAMA GETİRDİ

Sosyal medyada büyük tepki gören Çalapkulu, bugün yazılı açıklama yaparak 'halife' kelimesini farklı anlamda kullandığını ileri sürdü. Çalapkulu açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız ve Ak Partimizin kurucu Genel Başkanını seviyoruz" dedi. Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Erdoğan'ı çok sevdiğini belirterek şöyle dedi:

"Şahsen seviyorum. Siirtli olarak seviyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seviyoruz. Nüfusunun yüzde 99 Müslüman olan bir ülkenin Müslüman bir yurttaşı olarak seviyoruz. Ülkemize çok güzel hizmetleri olduğuna şahidiz. Bunun devam edeceğine inanıyoruz. Başarılı buluyoruz. Örnek alıyoruz. Sadece biz değil, milyonlarca İslam vatandaşı seviyor. Milyonlarca vicdanlı dünya vatandaşı seviyor ve beğeniyor. Böyle bir değerin dünya siyasetine armağanında az da olsa emeği geçen Siirtliler olarak gururlanıyoruz. Kendileri tartışmasız büyük bir lider ve örnek alınacak bir önderdir. Kimine göre ülkemiz için büyük değer, kimine göre İslam coğrafyası için büyük bir değer, kimisine göre dünya siyaseti için büyük bir değerdir. Bunun yanında sadece şahsımın değil tüm Siirtlilerin gönlünde müstesna bir yeri bulunmaktadır."

YAZILAN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ

Ak Parti İl Başkanı Çalapkulu, daha sonra şöyle devam etti:

"Sosyal paylaşım sitesi twitterda başka bir kullanıcı tarafından yazılan şahsım tarafından da beğenilen mevzuya gelince, 'bağcıyı dövme' nazarıyla olaya yaklaşanları ikna etme mecburiyetinde kendimi hissetmemekle birlikte, 'üzüm yeme' derdindeki kamuoyuna açıklamak isterim ki TDK'nın 'halife' sözcüğüne ilişkin anlamlarına herkes ulaşabilir. Şahsımın bu sözcüğe ilişkin algısı yukarıda kısaca açıkladığım üzeredir. Ben bu cümledeki halife kelimesini ülkesinin tüm sorunlarına, kurumlarına ve idaresine hakim, tüm dünya ezilenlerin hür ve gür sesi, mazlumların koruyucusu, iyi ve başarılı, öncü, ileri görüşlü, sözü dinlenen bir lider şeklinde anlıyorum. Başka birileri halifeyi hakan, hükümdar, reis, sultan vs şeklinde algılayabilir veya algılamak isteyebilir. Yazılanları düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirip herkesin düşünce, inanç, kanaat, tutum veya duygularını barışçı yoldan açığa vurmasını korkulardan arınarak algılamak gerekir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (126)

Oyum artık MHP yeMobil-IOS:

İyice saapıttı bunlar ya onun için yüzlerine bakmam daha ülkeyi bölüp baskanlık sistemine gecicekler

74
3
yanıtYanıtla
burak:

Allah Ak Partiye oy verecek olan vatandaşlara inşallah akıl fikir verirler de vazgeçerler son anda :(

26
4
yanıtYanıtla
ramazan:

utanmasalar , peygamber de , derler bu yalakalar.

27
3
yanıtYanıtla
istMobil-ANDROID:

seçim yaklaştıkça yalakalar ortaya çıkıyor

25
3
yanıtYanıtla
Tovbe tovbemobilWeb@haberler.com:

Rabbim sen bu gerizekalilarin yuzunden bizleri ve ulkemizi cezandirma,

24
1
yanıtYanıtla
Seçtiği Adama Tapan MilletmobilWeb@haberler.com:

Bu kafa ile töbe haşa rte başkan olsa Allah geliyor derler. Önce şu cahilliği düzeltin, sonra demokrasi deyin bize. Birgün tc başbakanı cumhurbaşkanı caddelerde 1500 korumasız, bisikletle çarşı pazar gezerse anlayınki o gün adam olduk gerisi yalan...

17
6
yanıtYanıtla
--Mobil-IOS:

Bu vatani kurtaranlar laiklik gelsin diye kurtarmadi. Onlarin gogusunde din iman vardi. Halifelik tekrar gelmeli. Muslumanlari biraraya getirmeli

4
19
yanıtYanıtla
egemobilWeb@haberler.com:

Yalaka.

16
6
yanıtYanıtla
rahman:

bu akpliler iyice azdı

17
4
yanıtYanıtla
türkmobilWeb@haberler.com:

Bir zamanlar ataturke tapiyor diyen angutlar vardi. Biz tapmiyoruz desek de nafileydi. Simdi siz resmen peygamber haşa Allah haşa ilan ettiniz. Ben size ve rakamdan konuşan hepinize hakkimi haram ediyorum. Gozunuz aydin...

18
3
yanıtYanıtla
Tüm 126 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title