Haberler

Ak Partili İçten, Silvan'da Muhalefeti Eleştirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Biz kimseye bu ülkeyi böldürtmeyiz, böldürmek içinde kimseyle pazarlık masasına oturmayız" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Sezik Düğün ve Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan ve çok sayıda üye katıldı. İlçede vatandaşların sorunlarını dinleyen İçten, "Biz son 10 yıldır AK Parti kurulduğundan beri bir özgürlük mücadelesi veriyoruz ve biz bu mücadeleyi son zamanlarına getiriyoruz ve hepinizin torunlarınıza anlatacağınız ve torunlarınızın da torunlarına anlatacağı tarihe şahitlik yapıyoruz. Ülkenin kara pusları vardı, problemleri vardı. Bu sorunları ve problemleri AK Parti çözüyor ve bu çözüm sürecine sizleri şahit ediyor. Bizden emek vermemizi, sizden emek vermenizi sağlıyor. Bu çok önemli bir süreç. Bunu şunun için söylüyorum. Silvan'ı birçok kişi terk etmek zorunda kaldı. Annelerimiz ağladı, çocuklarımız kaybetti. 20 yaşına kadar çocuklarımızı kendi elimizle büyüttük, askere yolladık, cenazesi geldi. Okula giden çocuğumuzun haberini aldık. Dağdan haberi geldi. Yine onun cenazesi geldi. Bir baktık ki hem asker de hem dağda olan çocuk da yine bu ülkenin evlatları. Bu ülkenin evladı olarak kan döktük. Hepimizin kanı aktı. Akan kardeş kanının sonuna geldik. Halk bu süreci kimlerin bu hale getirdiğini biliyor. Bu süreçten rahatsız olanlar var. Bu süreçten en çok rahatsız olanlar MHP ve CHP'dir. Şimdi PKK diyor ki, ben silah bırakacağım. MHP ve CHP diyor ki, Allah aşkına bırakma yine insanlarımız ölmeye devam etsin. Biz ciddi adımlar attık ve 4 aydır bu ülkeye bir tane cenaze gelmedi. Bunun hiç önemi yok mu ama onlar bu ülkeyi 1925'lerde, 1937'lerde istiklal mahkemelerini kurarak kendi insanlarımızı darağacına astıklarında MHP de, CHP de bu ülkeyi bölmüştür. Silvan'da MHP İlçe Teşkilatı var mı? Ey Türkiye, bakın duyun Silvan'da MHP İlçe Teşkilatı yok. Ey MHP bu Silvan senin vatanın değil mi? Peki bu MHP milletvekilleri, niye Silvan'a gelmiyor. Senin Silvan'da vatandaşın yaşamıyor mu? Sen Silvan'da yaşayan insanları kendi insanın olarak görmüyor musun? Bana göre görmüyorsun. Çünkü sen 1925'lerde de, 1950'lede de, 1970'lerde de, 1990'larda da burada yoktun. Şimdi de yoksun. Sen burayı zaten böldün. Yani eğer bir bölücü varsa bu bölücülüğü siz zaten yapmışsınsınız. CHP zaten bunu yapmış. Çünkü bunlar ne sizin yüreğinize dokunabiliyorlar, ne sizin kalbinize dokunuyorlar, ne gelip annelerimizin ellerini öpüyorlar. Ne babamızın ellerini öpebiliyorlar ne de dedelerimiz sarılıyorlar. Çünkü dedelerimizi, annelerimizi, çocuklarımızı kendi ailelerinin çocukları gibi görmüyorlar" dedi.

AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ise, "Bugün Diyarbakır ve Diyarbakır'ın ilçelerinde siyasi olaylarda Kürt meselesinde en çok acı çeken ilçelerden bir tanesi Silvan'dır. En çok bedel ödeyen, en çok can veren ilçelerden bir tanesi ve en son aldığım bilgiler doğrultusunda 823 tane veya 825 tane faili meçhul cinayet olayı yaşanmıştır. Onlarca köy boşaltıldı. 100'lerce binlerce insan mağdur oldu. Bunlar 15 sene önce olan hadiselerdir. Bunların sıkıntılarını yaşadık, bundan sonra yaşamak istemiyoruz. Silvan'da bir ana, oğlunun cenazesini görmek istemiyor. Silvanlı bir baba oğlunun veya kızının cenazesini görmek istemiyor. Biz bu süreci bütün halkımızla, bütün insanımızla paylaşmamız gerekiyor. Sayın Başbakanımız diyor ki siyasi karşılığı ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, biz insanların ölmesini istemiyoruz. Bu ülkede farklı etnik gruplar beraber yaşamıştır, yaşayacaktır" diye konuştu.

Daha sonra İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen Regaip Kandili programına katılan Milletvekili Cuma İçten, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan ile beraberindekiler öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Milletvekili İçten'den öğrenciler spor salonu ve okullarına değişik branşlar istedi. Milletvekili İçten, "Üç aylar kan dökmenin, kırmanın, dökmenin haram kılındığı aylardır. Biz bu coğrafyada hiç kimsenin burnunun dahi artık kanamasını istemiyoruz" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan'ın açılış konuşmasından sonra AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 3. AK Parti Silvan İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısı basına kapalı olarak gerçekleşti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Silvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title