Haberler

Ak Partili İçten İzmir Fuarı'nı Ziyaret Etti

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

İçten, dün 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Diyarbakır standını ziyaret etti. Diyarbakır'ın kamuoyunda farklı algılarla Türkiye gündemine geldiğini belirten İçten, bu tür organizasyonlar ile bu algının değiştirilebileceğini söyledi.

Bu yıl, 83. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'na onur konuğu olarak Diyarbakır ve Malatya illeri katıldı. Dün, İzmir'e gelerek fuarı gezen ve daha sonra Diyarbakır standında, İzmirlilerle ve İzmir'de yaşayan Diyarbakırlılarla buluşan Cuma İçten, "Diyarbakır 9 peygamber, 33 medeniyet, 3 bin 800 tescilli tarihi eserin olduğu bir yer. Ancak Diyarbakırlılar bile bunu bilmiyor. Ben, herkesi Diyarbakır'a davet ediyorum. İstanbul Feshane'de de bir Diyarbakırlılar Günü düzenleyeceğiz. Kültürümüzü, değerlerimizi bu tür organizasyonlarla kamuoyuna göstermek istiyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın taşların, molotofların atıldığı bir yer olarak anılmasından rahatsız olduklarını belirten İçten, şehrin, barışın, kardeşliğin, Cahit Sıtkı Tarancı'nın dizelerinin dile geldiği, Selahaddin Eyyübi'nin torunlarının yaşadığı ve aslında bunların, çözüm sürecine katkı verecek değerler olduğunu göstermek istediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından, Diyarbakır standında hemşehrileriyle buluşan İçten, buradaki yöresel lezzetlerden tattı ve bol bol sohbet etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title