Haberler

Ak Partili Hüseyin Özkan, Dündar'a Cevap Verdi

AK Parti Bornova Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Özkan, CHP Bornova Belediye Başkan aday adayı Enver Dündar’ın açıklamalarına yanıt verdi.

AK Parti Bornova Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Özkan, CHP Bornova Belediye Başkan aday adayı Enver Dündar'ın açıklamalarına yanıt verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir'de gerçekleşen "Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Buluşması"nda sarf ettiği sözler üzerinden bir değerlendirme yaparak hükümeti eleştiren Enver Dündar'ın bilgisizliğinin ayyuka çıktığını ifade eden Hüseyin Özkan, "Bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek ayıptır. Ben Sayın Enver Dündar'ın bazı şeyleri öğrenmesini, bilerek konuşmasını isterim. AK Parti'yi, hükümeti ve Sayın Başbakanımızı insafsızca eleştirmek Sayın Dündar'ın haddi ve sıkleti değildir. Yaptığı açıklama içi boş ve istismar kokan bir açıklamadır. Siyasetçiye yakışan, doğruyu konuşmak, yalandan kaçınmaktır. Ben Sayın Dündar'ın şahsında CHP'li tüm siyasetçileri doğruları söylemeye davet ediyorum" dedi.

CHP'lilerin her fırsatta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na methiyeler düzmeyi görev addettiğini söyleyen Hüseyin Özkan, "Sayın Kocaoğlu'nu övmenize bir şey demiyoruz, övün ama içeride başka dışarıda başka konuşmayın. CHP'de Sayın Kocaoğlu'nun yüzüne başka, arkasına başka konuşmak adet haline geldi. Daha 15-20 gün önce CHP'li milletvekillerinin Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşüp İzmir adayının Aziz Kocaoğlu olmaması gerektiğini belirtmelerini unutmadık. Hem nalına hem mıhına vurarak siyaset yapılmaz. Siyaset omurga ister, dik duruş, kararlılık ve cesaret ister" ifadesinde bulundu.

Bornova'daki Kültür Merkezi'nin inşaatının 1993 yılında ihale edildiğini hatırlatan Hüseyin Özkan, söz konusu tarihten AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar 9 yıl geçtiğini hatırlattı. 1993'den 2002 yılına kadar SHP'nin, CHP'nin ve DSP'nin iktidar ortağı olarak hükümetler kurduğunu belirten Özkan, AK Parti'nin iktidara geldiğinde 1993'te ihale edilmiş Kültür Merkezi'nin inşaatını boş bir temel çukuru halinde teslim aldığının bilgisini verdi. 2002 yılına kadar söz konusu inşaatın temel çukurunda biriken suda bir vatandaşın boğulmasının ve hayatını kaybetmesinin haricinde akıllara bile gelmediğini hatırlatan Özkan, "AK Parti iktidarı Kültür Merkezi'ni ekonomik krizin yaralarını sardıktan sonra 2007 yılında yatırım programına aldırdı. 2012 yılının sonuna kadar kaba inşaatın tamamlanması karşılığında 21 Milyon TL'nin üzerinde bir harcama yapıldı. 2012 Aralık ayı sonunda kaba inşaat tamamlandı ve müteahhit firma tasfiye edildi. Şimdi inşaatın ince işlerinin tamamlanması için ihale hazırlıkları yapılıyor. İnşaat hızla tamamlanarak Kültür Merkezi hizmete açıldığında 50 Milyon TL'nin üzerinde bir rakama bu iş bitirilmiş olacak. 5 yıllık bütçesi 700 Milyon TL'nin üzerinde bir rakam olan Bornova Belediyesi'nin ilçedeki kalıcı yatırımlara hükümetin sadece bir Kültür Merkezi'ne harcadığı para kadar bile harcama yapmamıştır. Bornova'ya bir çivi bile çakmayanlar, 5 yıl boyunca sadece yatarak günlerini gün edenler bugün bize yatırımdan bahsetmesin, gülünç duruma düşüyorlar" dedi.

AK Parti hükümetleri döneminde sadece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Bornova sınırlarında yaptığı yatırımların tutarının milyarlarca lirayı bulduğunu hatırlatan Hüseyin Özkan, "Bornova Çevre Yolu'nun 16 km'lik Bornova kısmı, Bornova Köprülü Kavşağı, Bayraklı Tünelleri, Bornova Viyadüğü, Sanayi Kavşağı ve Viyadüğü, Osmangazi Viyadüğü, Otoyol Ayrım Kavşağı, Otogar Köprülü Kavşağı, MTK Kavşağı, Mansuroğlu'ndan Bornova girişi, Mansuroğlu Kavşağı, 57. Topçu Tugayı Köprülü Kavşağı, Belkahve (Yeşilçam-Kavaklıdere) Ambarlar Kavşağı, Belkahve Yaya Üst Geçidi, yıllarca tamamlanamamış Manisa Duble Yolu, bu dönemde yapılan eserlerin, gerçekleştirilen projelerin sadece bir kısmı. AK Parti laf değil, icraat yapar. AK Parti millete efendilik değil, hizmetkarlık siyaseti yapar. CHP'lilere tavsiyem, ufkunun alamayacağı şeyler hakkında fazla konuşmamalarıdır. Söz konusu hizmet olursa, yatırım olursa, Sayın Enver Dündar ve partisi yaya kalır, benden söylemesi" dedi.

CHP'li Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'a ve Enver Dündar'a sormak istediği bazı soruların olduğunu belirten AK Parti Bornova Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Özkan, "Bornova'da şehir içi trafiğin durumu malumdur. Bu konuda, bu büyük soruna çözüm üretmek adına, CHP'li belediyelerin 10 yıldır yaptığı tek bir çalışma var mı? Milli Savunma Bakanlığı izin verdi, 57. Topçu Tugayı'nın önüne denk gelen kısım, yani Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin Manisa Yolu 57. Topçu Tugayı nizamiye önüne bağlanması projesi gerçeğe dönüşecek. Dönüşecek ama Bornova Belediyesi'nin keyfi olursa. Askeriyenin duvarı yıkılacak, 17 metre içeriye çekilecek ve bu alanda 25 metrelik bir yol açılacak. Bu konuda MSB ile yapılan protokol tamamlandı ve izinler alındır. 1,5 yıldır bu protokolü sümen altında bekletenlere soruyorum, neden bu projeyi gerçekleştirmiyorsunuz? Bornova halkına trafik çilesi çektirmek hoşunuza mı gidiyor? Biz CHP zihniyetini iyi biliyoruz. Bornova Çarşı'da 1.800 m2 karo taşı döşenmesi işini 6 aydır tamamlayamayan iş bilmez, beceriksiz ve aciz yönetim anlayışı ile bu işler olmaz. CHP iş değil mazeret üretir. Hizmet değil, istismar siyaseti yapar. Biz CHP'yi çok iyi biliriz" sözlerini sarf etti.

AK Parti'nin Bornova'ya sağlıkla ve eğitimle ilgili birçok hizmet yaptığını, kamu hizmet binalarının modernizasyonunu sağlayarak ilçeye çağdaş hizmet anlayışının gelmesine ön ayak olduğunu hatırlatan Özkan, "AK Parti Bornova'nın her köşesine hizmet etti, inşallah etmeye de devam edecek. KÖYDES Projesi kapsamında köylerimize yapılanlar, sosyal yardımlaşma alanında yapılan yardımlar ve hizmetler, kamu kurumlarının işlevsellikleri ve daha birçok şey bu dönemde yapıldı, yapılmaya da devam edecek. Ben buradan hem Sayın Enver Dündar'a hem de Kamil Okyay Sındır'a seslenmek istiyorum, Bornova'da 700 Milyon TL bütçe ile ne yaptınız, hangi kalıcı eserin altında imzanız var? Göz boyamaktan, hem kendinizi hem de Bornovalıları kandırmaktan başka ne yaptınız? Bu kadar paradan yatırıma ayrılan miktar nedir, bunu bize bir açıklarlarsa memnun olacağız. Maliyetinin yüzde 80'ini Özel İdare bütçesinden karşıladıkları işler dışında kendi başlarına ne yapmışlar, bir açıklasınlar da bilelim. Bol keseden atıp tutmakla olmuyor, iş yapanın kılıç kuşananındır. Hizmetlerini açıklasınlar, bilmek istiyoruz" dedi.

AK Parti'nin hem genelde, hem İzmir'de hem de Bornova özelinde siyaseti nezaket kurallarının dışına çıkmadan yapmaya gayret ettiğini hatırlatan Hüseyin Özkan, CHP'nin kendilerini çekmek istediği mindere gelmeyeceklerinin altını çizdi. Siyasette seviyenin düşmemesi, boş lafların, hamasi nutukların, istismar kokan söylemlerin değil, eserlerin ve hizmetlerin, projelerin yarışması için çalışacaklarını ifade eden Özkan, "Bizim Türkiye'de liderimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'dır. Biz onlardan ne öğrendiysek onu yaparız. Sayın Bakanımız istismar siyaseti yapmaz, boş konuşmaz, hizmet siyaseti yapar, eserlerini konuşturur. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım, sağduyunun vicdanla, zekanın anlayışla köşe başında birleştiği insanlara en güzel örnektir. Bilip de bildiğinin keskinliğinin farkına varıp rakiplerine karşı kullanmayan, yenişme, iktidar kelimelerine bakıp gülebilecek kadar egosu ile barışık bir insandır. Biz ondan ne öğrendiysek onu yaparız. Biz hizmet adamından hizmet etmeyi, rakiplere çamur değil gül atmayı öğrendik. Türkiye'de partili partisiz herkesin takdir ettiği, Cumhuriyet tarihinin en başarılı icracı bakanlarından birisi olan Binali Yıldırım'ın izinden yürümeye devam edeceğiz. Bu sebeple varsın onlar boş konuşsun dursun, biz iş yapan, hizmet eden, eser üreten olmaya devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Özkan Enver Dündar Ak Parti Bornova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title