Haberler

AK Partili Hami Yıldırım'dan Savcı Muammer Akkaş'a Destek

Güncelleme:

AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü soruşturma dosyasından alınmasını eleştirdi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TeMK) 10'ncu Maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, başta kara para aklama olmak üzere yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, 2 Nolu özgürlük hakiminden aldığı gözaltı kararlarını emniyete verdi. Ancak emniyetin listedeki isimleri gözaltına almadığı iddia edildi. İddialar üzerine TeMK 10'ncu madde ile yetkili savcılıkta herhangi bir soruşturma dosyası olmadığını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten TeMK Savcısı Muammer Akkaş'ı dosyadan aldı.

AK PARTİLİ HAMİ YILDIRIM'DAN ELEŞTİRİ

Muammer Akkaş'ın dosyadan alınmasına AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım tepki gösterdi. Twitter hesabından kararı eleştiren Yıldırım, "Savcı Muammer Akkaş'a baskı yapılması kabul edilemez, Hukuk Devleti'nde bu baskı meşru görülemez" dedi.

"HÜKÜMETİMİZE OLAN GÜVENİ ZEDELER"

Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım, yargıya açıkça baskı yapıldığını söylerken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Basında yer alan bilgilere göre, kamuoyu tarafından yakından tanınan kişiler ile bir kısım kamu görevlileri hakkında önemli iddiaların bulunduğu, çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında ihaleye fesat karıştırmak; rüşvet, nüfuz ticareti, sahtecilik, tehdit, 23 sayılı yasaya muhalefet gibi suçlara ilişkin 2012/656 sayılı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın soruşturma yapması engellenmiştir. Bu olayların yargı bağımsızlığı açısından vahim ve ağır sonuçlar doğurma ihtimali vardır. Yapılan bu uygulamalar yargı bağımsızlığını, yargıya ve hükümetimize olan güveni zedelemektedir."

HAMİ YILDIRIM'A TEPKİ MESAJI YİNE BİR VEKİLDEN

Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım'ın açıklamalarına, ilk tepki Ak Parti'nin diğer Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik'ten geldi. Bayram Özçelik, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Yıldırım'ı sert bir dille eleştirdi. Özçelik, yaptığı açıklamada, "Burdur'da ve Bucak'ta tanınmadığın halde Ak Parti hükümetimizce 6 yıl Genel Müdür yapıldın. İki yıl Müsteşar Yardımcısı oldun. Sonrada Burdur Milletvekili oldun. Şimdi de bunlara karşı ahde vefasızlık örneği gösteriyorsun. Yakışmadı. İtidale, birlik ve beraberliğe sebep olmak varken, bu ayrılık açıklamaları niye?" diye tepki gösterdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hasan Hami Yıldırım Muammer Akkaş Ak Parti Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (94)

OSMAN DOĞANdogancay07@hotmail.com:

YAAA!.. ALDATMA VE KANDIRMA PARTİSİ'NİN YÖNETİCİLERİ; DENİZ BİTTİ, KARA GÖRÜNDÜ, MÜCAHİTİZ DİYE BAŞLADINIZ MÜTEAHHİT OLDUNUZ, GECEKONDUDAN VİLLALARA GEÇTİNİZ, RENODAN JİPLERE ATLADINIZ, GEMİCİKLE BAŞLAYIP FİLO KURDUNUZ, MAĞDURDUNUZ MÜKTEDİR OLDUNUZ, ALLAH'LA KUL ARASINDA OLMASI GEREKEN NAMAZI BİLE KAMERALARIN ALTINDA KILDINIZ, GÖSTERMELİK OLARAK GECEKONDULARDA İFTAR SOFRALARINA OTURDUNUZ, NE OLDU!.. İŞİN SONU GELDİ!.. ALLAH'IN SOPASI YOK DERLER, BAL GİBİ VARMIŞ İŞTE. YILLARDIR BİZDEN DEĞİL DEDİĞİNİZ İNSANLARIN AHI VAR SİZDE, GEZİDE SIRF SİZİ PROTESTO EDİYOR DİYE ÖLDÜRDÜĞÜNÜZ, GÖZÜNÜ KÖR ETTİĞİNİZ GENÇLERİN AHI VAR SİZDE!.. ALMA MAZLUMUN AHINI, İŞTE BÖYLE ÇIKAR AHESTE AHESTE!..

40
71
yanıtYanıtla
MİLLİ GENÇLİKelentra1974@hotmail.com:

SAVCI CHP DEN DAHA İYİ MUALEFET YAPIYOR HERHALDE ADAY OLACAK

13
50
yanıtYanıtla
denizddenizmeniz@hotmail.com:

senin gibi milli genclik olmaz olsun.....

yanıt0
yanıt0
aligangplank@hotmail.com:

yapılacak lkk şey seçimlerde akp yi sandığa gömmek,savcıyı engele,polisi engelle yemeye devam et

40
22
yanıtYanıtla
sami erolsamis_55_55@hotmail.com:

bir hafta önce çıkarılan (bilal erdoğana uzanan elleri kırarım )yönetmeliğiyle savcılara başsavcıyı bilgilendirme zorunluluğu getirildi.ilk meyvesini veren yönetmelik Bilal erdoğanla ilgili yolsuzluk dosyasını kararttı ve savcıyı görevden aldı...

39
19
yanıtYanıtla
ESERsimena61@mynet.com:

SEN ÇAMUR ATIYORSUN ARKADAŞ. BİR VAKIFIN ÜYESİ OLMAK HIRSIZ OLMAK ANLAMINA GELMEZ. OY İÇİN DEĞERLERİ KARALAMAYIN. CHP Lİ OLABİLİRSİN SAYGI DUYARIM. VATAN HAİNİ DEĞİLSİN NETİCEDE. AMA ÜLKENİN ÇIKARLARINA DA SAHİP OL. NE SÖYLÜYORSUN SÖYLEDİĞİN NE ANLAMA GHELİYOR ÖLÇ BİÇ. VAKIFA GİREN İŞ YAPMIŞ HIRSIZ, İHALE YAPMIŞ HIRSIZ BİR PARANOYA OLUŞMUŞ. .

yanıt0
yanıt0
sami erolsamis_55_55@hotmail.com:

kardeşim 2 dönemdir samimi olarak söylüyorum ak partiye oy verdim.bilal erdoğanın mal varlığıyla hiç ilgilenmedim.yolsuzluk yapacağını tahayyül bile edemem.fakat yargıya yapılan müdahaleler ciddi manada beni kaygılandırıyor.bence ölümüne bir ideolojiyi savunma.ben de 2 hafta öncesine kadar senin gibiydim.toz kondurmuyordum...

yanıt0
yanıt0
burdurluergungencer15@hotmail.com:

her zaman yalakamı olmak lazım oy vermediğim halde Hami Yıldırımı kutlarım.Susarak şerefsizce hergün yaşayacağına şereflice bir gün ölmek en güzeli.

44
13
yanıtYanıtla
tek türkiyeajfkja@mynet.com:

arada bir delikanlılar çıkıyor doğruya doğru diyor .takdir ediyorum sizleri vekilim

46
11
yanıtYanıtla
Ben Hurkamil@yahoo.com:

Benim bildigim, eskiden ordu, orduydu, insan'lar genellikle durust ve kaliteli insanlardi doga bir daha baska guzel'di bu memlekette.Ne kurt, laz,azeri, ne de hiristiyan ayirimi yapilirdi bu memlekette, insanlar ,istedigi yere gider duasini eder dinini icraa ederdi, imam hatip'ler bile yoktu.Ataturk bu ulkeyi dusmanlardan temizledi,ordusu kuvvetli ve modern ,durust bir Turk milleti ortaya cikardi.Sonra birileri geldi , bir ampul yakti ve butun guzellikler sondu........!!!!!!!

38
15
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title