Haberler

    Ak Partili Gruba Saldırdığı İddia Edilen Anne ve Kızı Adliyede

    Antalya'da 'evet' çalışması yapan AK Parti'li gruba saldırdığı iddia edilen anne kızı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Antalya'da 'evet' çalışması yapan Ak Parti'li gruba saldırdığı iddia edilen anne kızı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Anne kız, CHP'li grup tarafından alkışlarla karşılandı.

    Sabah adliyeye sevk edilen Rahşan Karasu ve kızı Zehra Özer'in, duruşması 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 'Halkı kin ve nefrete sürüklemek' suçlamasıyla yargılanan anne kız, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Avukatları ile kol kola adliyeden çıkan anne Rahşan Karasu ve kızı Zehra Özer, partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Büyük bir sevinçle adliye dışına gelen annesi ve kardeşi adına konuşan oğul Yasin Karasu, annesinin Türk geleneklerine uygun bir cumhuriyet kadını olduğunu belirtti.

    Annesinin hiç kimsenin türbanıyla yada başka bir değeriyle uğraşmayacağının altını çizen Karasu, "Onun derdi sadece ülkesinin daha demokratik, daha çağdaş olması için mücadele etmektir. Doğruların ortaya çıkmış olması, annemin tutuksuz olarak yargılanması hukukun halen var olduğunu bize ispatlamıştır. Bizi mutlu etmiştir. Biz korkmayacağız. İnandığımız değerleri, doğru kültürde, doğru biçimde niyetimiz hayırsa, hayır olarak anlatmaya devam edeceğiz. Ama kimsenin kılını bile incitmeyeceğiz. Kimseyi kırmayacağız, doğru bildiğimiz değerleri söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Kimseden de korkmadan yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

    Açlık grevinin bittiğini su içerek söyleyen Rahşan Karasu, "Orucumu bozuyorum" dedi.

    Gazetecilerin başörtü çekme olayı oldu mu? Sorusuna Rahşan Karasu, "Hayır olmadı. Yemin ediyorum olmadı" cevabını verdi. CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem ise mağdur edebiyatı yapanların dün dışarıdayken gerçek mağdurların bir gece içeride tutulmasının kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

    "Adalet yerini buldu" diyen Erdem, "Bizim kadınlarımız cumhuriyete Atatürk'e laik parlamenter cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceklerdir. Özellikle hem AK Parti İl Başkanının yaptığı hem de Dışişleri Bakanımızın yaptığı o talihsiz açıklamanın ne kadar talihsiz ve yersiz olduğunun altını çiziyorum. Hukuk yerini bulmuştur. Biz mücadelemize sonun adar devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

    Avukat Lider Tanrıkulu ise yargılamanın devam ettiğini belirterek, başörtüsünü çekme gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

    Açıklamaları ardından Rahşan Karasu ve Zehra Özer, CHP'li grupla birlikte adliyeden ayrıldı.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    İhlas Haber Ajansı AK Parti Antalya Karasu Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title