Haberler

Ak Partili Gençlerden Metroda Çıplak Heykel Eylemi

İzmir Ak Parti Gençlik Kolları üyesi bir grup, Metro İzmir istasyonunda plak erkek heykeli sergilendiğini öne sürüp protesto etti.

İzmir Ak Parti Gençlik Kolları üyesi bir grup, Metro İzmir istasyonunda plak erkek heykeli sergilendiğini öne sürüp protesto etti. Grup adına konuşma yapan Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Onur Selbi, "İzmirspor metro durağında yer alan çıplak erkek heykeli, alenen çocukların cinsel teşhire uğraması sonucunu doğurmakta ve vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir" dedi.

Metro istasyon çıkışında toplanan AK Parti Gençlik Kolları üyesi 10 kişilik grup, metro havalandırma bölümüne üzerinde 'Dikkat! Bu istasyonda sanat, 18 yaşından küçükler için olumsuz örnek teşkil edebilecek formlarda sergilenmektedir' yazılı pankartlar astı.

VATANDAŞLARI RAHATSIZ EDİYOR

Grup adına basın açıklamasını yapan Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Selbi, "İzmir'de vatandaşlarımız tarafından aktif bir şekilde kullanılan İzmirspor metro istasyonunda yer alan çıplak erkek heykeli, vatandaşların ve çocukların dikkatini çekmiş, özellikle çocuk sahibi olan ailelerin cinsel uzvu teşhir edilerek sergilenen çıplak heykele karşı isyan etmesine neden olmuştur. Günümüz yüzyılında her yaştan, her ırktan, her etnik gruptan ve her ekonomik seviyeden çocuklar kolayca cinsel teşhire maruz kalabilmektedir. İzmirspor metro durağında yer alan çıplak erkek heykeli, alenen çocukların cinsel teşhire uğraması sonucunu doğurmakta ve vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir. CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen İzmir Metro A.Ş tarafından metroya konulduğu bilinen bu heykel, toplumun genel algısına, örf ve adetimize, ahlaki duyarlılığımıza da aykırılık teşkil etmektedir" dedi.

Selbi, şu görüşleri dile getirdi:

HEYKELİN SANATSAL DEĞERİ YOK

"Sanata ve sanatçıya karşı her türlü duyarlılığı ve saygıyı gösteririz, ancak takdir edilmelidir ki her sanat eseri de her yaştan insana hitap etmektedir. Bahse konu çıplak erkek heykelinin herhangi sanatsal bir değeri de bulunmamaktadır. Kafayı müstehcenlikle bozmuş bir zihniyetin topluma açık alanlarda bu ve benzeri heykelleri sergilemesini doğru bulmuyoruz. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları olarak, Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunuyoruz. Mevcut heykeli kamuya açık alandan kaldırması gerekmektedir. Aziz bey, heykeli dilerse bir sergiye, dilerse belediye binasına, dilerse de evinin bahçesine götürebilir. Ancak günde binlerce insanın metroya bindiği bu istasyonda hiçbir anlam veremediğimiz bu heykelin yeri yoktur. Burada teşhir suçu işlenmektedir. Safi, tertemiz zihinleri bulandıran, aileleri, çocuklarına çıplak heykelin uzuvlarına ilişkin açıklama yapma noktasında zor durumda bırakan, milli ve manevi değerlerimiz ile toplumun genel ahlaki yapısıyla bağdaşmayan çıplak erkek heykelinin Türk Anadolu kültüründe yeri olmadığını hatırlatmak istiyoruz. Bu heykel kaldırılana kadar eylemlerimize devam edeceğiz."

İSPANYOL HEYKELTRAŞA AİT

Daha önce de bu konunun gündeme getirilmesi üzerine Metro AŞ'den yapılan açıklamada 2012 yılındaki Uluslararası Heykel Çalıştayı'nda sanatçıların ahşap malzemeyle eserler ürettiği ve bu eserlerin kentin değişik yerlerinde sergilendiği, ardından metro istasyonlarına konulduğu hatırlatılmıştı. Sözkonusu heykelin de dört yılı aşkın zamandır aynı yerde durduğu, İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılmış 'Müzisyen' adlı mitolojik bir figür olduğu bildirildi. Açıklamada, "Çağdaş ülkelerde her türlü sanat eseri sokakları, mekanları süslerken, İzmir gibi kültür, sanattan nasibini fazlasıyla almış bir kentte mitolojik bir figür olan heykele 'ahlak dışı' diye saldırmaya çalışmanın başka nedenleri olsa gerektir" denilmişti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmirspor AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title