Haberler

Ak Partili Gençlerden İsrail'e Tepki

AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, Çınar Yeni Cami bahçesinde düzenlenen basın açıklaması ile İsrail’e tepki gösterildi.

AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, Çınar Yeni Cami bahçesinde düzenlenen basın açıklaması ile İsrail'e tepki gösterildi.

AK Parti Denizli Gençlik Kolları İl Başkanı Melih Serim, uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen Müslümanların haklarını korumaya davet ettiklerini belirterek, " İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs'te 14 Temmuz günü ve sonrasında yaşananlar bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaralamıştır. Varlığını terörle sürdüren İsrail, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksay'ı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasına yasaklamıştır. Bu üç gün boyunca İsrail, Aksa'nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail, bu davranışları ile yaptığı yanlışlara yenilerini eklemeye devam etmektedir. Şuan onbinlerce Müslüman Mescidi Aksanın surları dibinde İsrail zulmüne direnirken, Türkiye'de ki yürekli kardeşleri Mescidi Aksanın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırıyor. Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi hukuki bir yükümlülüktür. Kudüs'e ve Mescid i Aksaya yönelik güven ortamını yok edip barışı dinamitleyecek tüm İnsancıl Hukuk İhlallerini kınıyor, uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen müslümanların haklarını korumaya davet ediyoruz.Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması aşağılık bir davranıştır. Eyy İsrail, buradan haykırıyoruz Komutanı Hz. Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. EYY İsrail, en iyi bildiğiniz şeyi size tekrardan hatırlatıyoruz bu millet zulmünüze izin vermez. "Git evladım şehadet nasip olsun" diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır! Unutmayın ki zafer inananlarındır ve Hesap yapanların en hayırlısı da Allahtır. Allah'ım Miraca şahitlik ettirdiğin Kudüs'ün özgürlüğüne de bizleri şahit kıl. Kudüs davamızdır, Kudüs ilk kıblemizdir. Bu gün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs'ün sahipsiz olmadığını beyan etmek istiyoruz. AK Parti Gençlik Kolları Denizli İl Teşkilatı olarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında dünyanın her köşesindeki mazlumlarla birlikte olacağımızı belirtiyoruz. Bölgede barışın ivedilikle sağlanmasının temelinde Filistin Devleti'nin tam anlamıyla tanınması, Doğu Kudüs'teki işgal ve iskan politikasının bir an önce bitirilmesinin zorunluluğu yatmaktadır. ve nihai olarak İsrail'in Harem-i Şerif'in İslam alemi için olan kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesinin insani ve hukuki bir yükümlülük olduğunu, tüm dünya kamuoyuna duyururuz" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Denizli İsrail Kudüs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title