Haberler

Ak Partili Eski Başkan 'Yolsuzluk' İddialarına Cevap Verdi

Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesi'nin eski Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Tozluklu, kanalizasyon işiyle ilgili olarak hakkında basında çıkan '2.9 milyon liralık yolsuzluk' iddialarına cevap verirken, MHP'li yeni başkanı haklı çıkardı.

Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesi'nin eski Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Tozluklu, kanalizasyon işiyle ilgili olarak hakkında basında çıkan '2.9 milyon liralık yolsuzluk' iddialarına cevap verirken, MHP'li yeni başkanı haklı çıkardı. Geçici kabulü işin kuralı gereği yaptığını ve müfettişler tarafından hazırlanan rapora göre de Hasanbeyli'nin zararı olduğunu kabullenen Tozluklu, "Bu rapora göre sorumlular şirketse şirket yetkilileri, ya da başka her kimse bunlar Hasanbeyli'nin zararını telafi etsinler" dedi.

Hasanbeyli Belediye Başkanı MHP'li Alparslan Koca, göreve geldikten bir ay sonra, İller Bankası'nın Yusuf Tozluklu döneminde yapılan kanalizasyon projesinin kesin kabulünü yapmasını istediğini, ancak göreve yeni geldiğini ve projeyi incelemediğini söyledi. İddiaya göre İller Bankası kesin kabul için Koca'yı sıkıştırdı. Şüphelenen Koca, yaptığı incelemede döşenmesi gereken boruların döşenmediğini tespit edip İller Bankası'na bildirdi. Müfettişlerle yapılan incelemede ise döşenmesi gereken boruların döşenmediği, 902 parsel bacasının ise konulmadığını tespit etti. Yapılan incelemede şebeke ile evler arasına döşenmesi gereken 12.5 kilometrelilik borunun da eksik çıktığı saptandı.

'BİZ ANLAMIYORDUK'

Koca'nın bu iddiaları üzerine Tozluk, bir basın toplantısı düzenleyerek belediyenin kanalizasyon alt yapısını yaptırma imkanı ve bilgi birikiminin olmadığını, bundan dolayı da meclis kararıyla İller Bankası'na kanalizasyon projesi hazırlatılması için yetki verdiklerini söyledi. İller Bankası'nın gerekli tüm çalışmaları yaparak ihaleyi tamamladığını belirten Tozluklu, "730 gün uzun bir süre olduğu için yüklenici firmaya erken bitirilmesi talebinde bulundum ve takviye iş makineleri getirildi. Ana yol üzerindeki ve ara sokaklar da olmak üzere toplam 65 kilometre bir kanalizasyon yapımından bahsediyoruz" diye konuştu.

'GEÇİCİ KABUL, KURAL GEREĞİ YAPILDI'

Projenin geçici kabulünü kendisinin yaptığını belirten Tozluklu, şunları söyledi:

"2012'nin Kasım'ında işin kuralı gereği teslim almamız gerekiyordu. Çünkü 'mevcut işi bitirdik' dediler. ve teslim alma geçici kabulle yapılır. Geçici kabulden sonra iki yıllık bir süre vardır. Bu iki yıllık süre içerisinde veya daha fazla süre verilir. 'Eğer projede aksaklıklar varsa, vatandaş kanalizasyona bağlar, resmi kurumlar şebekeye kanalizasyonlarını bağlayıp çıkmayan, bozuk olan arızalar varsa bu süre zarfında tamamlanır' anlamına gelir. Geçici süre dediğimiz olay budur. 2012'nin Kasımında geçici kabulünü yaptık. Bazı yerlerde tıkanıklık oldu bunlar bu süre içerisinde giderilmişti."

SORUMLULAR KİMSE ZARARI TELAFİ ETMELİ

Alparslan Koca'nın müfettişlerle yaptığı inceleme sonunda hazırlanan rapora göre, sorumlular şirketse şirket yetkilileri, ya da başka her kimse bunlar Hasanbeyli'nin zararını telafi etmesi gerektiğini belirten Tozluklu, "Hadisenin özü bu ve haklıdır, ben de bu konuda yanındayım, sonuna kadar arkasındayım. Hasanbeyli Belediyesi'nin benim dönemimde en ufak bir kusurumuz, suiistimal yolsuzluk gibi bir şey aklımızdan dahi geçmemiştir" dedi. - Osmaniye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Tozluklu İller Bankası Hasanbeyli Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title