Haberler

Ak Partili Erdinç Adana'da Yeni Belediye Kanununu Anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili

Mehmet Şükrü Erdinç, Adana'da yaptığı köy ziyaretlerinde yeni Büyükşehir Belediye Kanunu'nu anlattı. Erdinç, belediye bütçesinin yüzde 18 artacağını belirterek, bu bütçeden yüzde 10'luk dilimin köylere harcanmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı bazı köylerde ziyaretlerde bulundu.

Yüreğir'e bağlı Vayvaylı, Kaşlıca, Güveloğlu, Çatalpınar, Akpınar ve Belören köylerine giden Erdinç, buralarda yaşayan köylülere yeni çıkan Büyükşehir Kanunu ve 2-B arazileri kanunu hakkında bilgilendirmeler yaptı. Ziyaretler esnasında Erdinç'e Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri Mesut Yeşil, Salih Acar ve Mustafa Çalışkan ile Belediye Meclis üyesi Yaşar Turan eşlik ettiler.

Köylülerin istek, talep ve sorunlarını dinledikten sonra köylülere hitaben yaptığı bilgilendirmelerde yeni Büyükşehir Belediye Kanunu'nun neler kazandıracağını anlatan Erdinç, muhalefetin ortaya attığı iddiaların gerçekle hiçbir alakasının olamadığını savundu.

Erdinç, yeni hesaplamalar göre 716 milyon 300 bin lira olan belediye bütçesinin yüzde 18'lik artış göstererek 845 milyon 800 bin liraya çıkacağını ve bu bütçeden yüzde 10'luk dilimin 84 milyon 458 bin liralık kısmının köylere harcanmasının zorunlu olduğunu kaydetti. Erdinç, "Bugüne kadar köylerimize böyle bir para harcandı mı? Yok. Artık harcanacak ve köylülerimiz hayal bile edemeyeceği hizmetlere kavuşacaklar. Ayrıca her evde su olacak. Su paraları 5 yıl süreyle en düşük fiyatın yüzde 25'i olarak alınacak. Bir diğer korku, mahalleye dönecek köylerden emlak vergisi alınacak olması. Yine 5 yıl süreyle her türlü vergi, harç ve katılım payları alınmayacak. Her türlü alt yapı, su ve kanalizasyon hizmetleri yine bu yasa ile köylerimize ulaştırılacaktır. Kısacası bir türlü gelmeyen sular gelecek, bitmeyen yollar hızla bitirilmiş olacaktır. Kısacası bu yasa ile hizmette bütünlük olurken, mükemmel bir koordinasyon da sağlanmış olacaktır" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Şükrü Erdinç Ak Parti Yüreğir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title