Haberler

Ak Partili Ercoşkun: "Mhp ile Koalisyon Daha Sıcak Duruyor"

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "Gerek Bolu'daki tabanda, gerekse de Meclis'teki milletvekilleri arasında bir AK Parti-MHP koalisyonunun daha sıcak durduğunu görüyorum" dedi.

AK Parti tabanının MHP ile koalisyona sıcak baktığını ifade eden AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, "Zaman geçtikçe daha aklıselim, daha rasyonel, daha doğru değerlendirmeler yapıldığını görüyoruz. Çünkü seçimin hemen akabinde yapılan değerlendirmelerde yüzde 41 oy almış AK Parti yok sayılarak, sanki başka formüller olabilirmişcesine parlak ikincilikler, parlak üçüncülükler ve hatta parlak dördüncülükler konuşuldu. Ama şu bir gerçek ki AK Parti parlak bir birincilik aldı aslında. Yüzde 41, diğer bütün partilerin oy oranını toplandığınız zaman herhangi iki partinin oluşturacağı rakamdan daha yüksek bir rakamı temsil ediyor. Dolayısıyla iş döndü dolaştı AK Parti'nin bu hükümeti kuracağı gerçeğine geldi. Bundan sonra AK Parti'nin koalisyon ortağı kim olacak? Bunu Meclis kulislerinde Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin bu konuda çok istekli olduğunu, hatta genel başkanının da çok istekli olduğunu görebiliriz" diye konuştu.

Ercoşkun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer taraftan Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanında da böyle bir istek olduğunu görüyorum. Kaldı ki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu manada olumsuz bir tavrının sürdüğünü de görüyoruz. Gerek Bolu'daki tabanda, gerekse de Meclis'teki milletvekilleri arasında bir AK Parti-MHP koalisyonunun daha sıcak durduğunu görüyorum. CHP ile de olabilir, milletin tercihi koalisyon ise AK Parti burada milletin menfaatlerini düşünerek hareket eder. Yüzde 41'lik oranı ve 258 milletvekilini unutmamak gerekir. Bu azınlığın çoğunluğa bir tahakkümü olmayacak şekilde AK Parti'nin önümüzdeki süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk milletinin menfaatleri ne gerektiriyorsa bu konuda irade ortaya koyacağını söyleyebilirim. Meclis başkanı seçimi de koalisyon hesaplarına dahil edilmeyecek bir seçimdir. Meclis Başkanlığı seçimini de inşallah AK Partili bir başkan seçerek tamamlamaya gayret edeceğiz. Ondan sonra bize düşen Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatlerini, Türk milletinin menfaatlerini düşünerek uzlaşı kültürü içinde bu koalisyonu gerçekleştirmek istiyoruz. MHP ile yapılacak daha sıcak bir ortam oluşturacak ben bu kanaatteyim." - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Ali Ercoşkun Ak Parti Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title