Haberler

Ak Partili Ensarioğlu: Ölenin De, Askerde Olanın da Oyları Kullanıldı

Diyarbakır'da AK Parti'den milletvekili seçilen iki isimden biri olan Galip Ensarioğlu, "Ölenin de, askerde, hastanede olanın da oyları kullanılmıştır.

Diyarbakır'da AK Parti'den milletvekili seçilen iki isimden biri olan Galip Ensarioğlu, "Ölenin de, askerde, hastanede olanın da oyları kullanılmıştır. Kırsalda tamamen bir baskı vardı. Bir şehirde yüzde 80-90 oy alınıyorsa, demokrasilerde bu olmaz" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, il binasında 1 Kasım seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti'den aday olanlarla birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Ensarioğlu, seçim sonuçları, çözüm süreci, seçimlerde yapıldığını savunduğu baskılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır başta olmak üzere, Güneydoğu'da AK Parti'nin oyunun arttığını belirten Ensarioğlu, oylarının artırılmasında çok önemli mesajları olduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Hem bölgedeki, hem Türkiye'deki oy artışlarında çok önemli mesajlar var. 7 Haziran'da halkın bize verdiği mesajı gördük, bunu algıladık ve gereğini yaptık. Ama bu seçimde çok önemli mesajlar oldu. Neydi bölgedeki mesaj? Millet, bunların ilan ettiği özyönetimi, çatışmayı istemediğini, yeniden başlayan bu çatışmalı süreci kabul etmediğini, bu çatışmalı süreç karşısında siyasilerin tavırsızlığına bir itiraz ve ikazdır. Evet, biz yüzde 50'nin oyunu aldık ama Allah'ın izniyle yüzde 100'ün hükümeti olacağız."

"BÖLGEDE ADİL SEÇİMLER YAŞANMADI"

Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Ensarioğlu, HDP'nin neden oy kaybettiğini şöyle değerlendirdi:

"Bölgede adil seçimler yaşanmadı. Çok ciddi baskılar vardı. Kırsalda oyların nasıl kullanıldığını herkes iyi biliyor. Bunlar olmazsa barajı bile aşamayacaklardı. HDP vesayet siyasetini aşamamış, özgür, bağımsız siyaset yapamamıştır. Şiddetin durması için, silahlı güçlere itiraz edemedi. Bu yüzden oy kaybı yaşadı. Aslında tüm bunlara rağmen iyi oy aldılar. Halk onlara son bir fırsat daha verdi. İnşallah halkın verdiği bu mesajı iyi anlarlar."

'Çözüm sürecini' de değerlendiren Ensarioğlu, AK Parti oldukça 'Çözüm sürecinin' var olacağını, bunun Cumhuriyet'in en büyük projesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci; Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve geleceğidir. Bu kadar önemli bir projedir. Ama bu çözüm sürecini biz, bir örgüt, siyasi partiyle yapmıyoruz. 'Çözüm süreci'ni Türkiye'nin geleceği için bütün Kürt ve Türk halkıyla birlikte yapıyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesi, hak ve özgürlüklerdeki iyileşmeler ve ülkede yaptığımız ve yapacağımız reformlar hiçbir siyasi parti ve örgüt için değildir. Bu halk, hak ettiği özgürlük ve eşitlik neyse, onun gereğini yapacağız. 78 milyon insan kendini eşit ve hür hissedecek. Şiddetin bir tarafı vardır. Şiddetin tarafı, şiddeti uygulayanlardır. Bu şiddetin tarafıyla çözüm süreci yürütmek zorundasınız. Bunu yapmak güçlü bir irade, liderlik ister ve risk almayı gerektirir. Bu riski AK Parti almıştır ve iradeyi ortaya koymuştur."

"YÜZDE 80-90 OY ALINIYORSA, DEMOKRASİLERDE BU OLMAZ"

Ensarioğliu, 1 Kasım seçimlerinde usulsüzlük ve baskılar olduğu gerekçesiyle itirazlarda bulunacaklarını anlatırken, ölen kişiler adına oy kullanıldığını öne sürdü Ensarioğlu,  "Ölenin de, askerde, hastanede olanın da oyları kullanılmıştır. Birçok vatandaş bize gelerek, 'Oyumu kullanmaya gittiğimde, kullanıldığını gördüm' dedi. Vatandaşlarımızın bize müracaat ve tutanakları var. Bir kişinin tüm oyları kullandığını biliyoruz. Birçok yerde bütün oyların kullanıldığını biliyoruz, geçersiz oy yok, bütün oylar bir partiye verilmiş. Bunların dışında, çok ciddi bir baskı vardı. Kırsalda tamamen bir baskı vardı. Bir şehirde yüzde 80-90 oy alınıyorsa, demokrasilerde bu olmaz. 'Burada sorun vardır' demektir. Çok net bir şey ifade etmek istiyorum; Hakkari'de, Şırnak'ta özgür seçimler olsun, baskı olmasın, her şeye yemin ederim ki, AK Parti, HDP'den daha fazla oy alır. Biz bu millete hizmet etmek için yola çıktık. Ölümden korkmayız. Siyaset korkakların işi değildir. Biz bu millete söz veriyoruz; 2019 yılında bunlar yaşanmayacak. 2019 yılında herkes özgürce bu ülkede oyunu kullanacak." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title