Haberler

AK Partili Ensarioğlu: Ölenin De, Askerde Olanın da Oyları Kullanıldı

Güncelleme:

AK Parti'den Diyarbakır milletvekili seçilen Galip Ensarioğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ölenlerin de askerlerin de oylarının kullandığını iddia etti.

AK Parti'den Diyarbakır milletvekili seçilen Galip Ensarioğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Ölenin de askerin de hastanede olanın da oyları kullanılmıştır. Kırsalda tamamen bir baskı vardı. Bir şehirde yüzde 80-90 oy alınıyorsa, demokrasilerde bu olmaz" dedi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, il binasında 1 Kasım seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti'den aday olanlarla birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Ensarioğlu, seçim sonuçları, çözüm süreci, seçimlerde yapılan baskılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ALLAH'IN İZNİYLE YÜZDE 100'ÜN HÜKÜMETİ OLACAĞIZ"

Diyarbakır başta olmak üzere, bölgede AK Parti'nin oyunun arttığını belirten Ensarioğlu, oylarının artırılmasında çok önemli mesajlar olduğuna dikkat çekerek, "Hem bölgedeki oy artışlarında, hem Türkiye'deki oy artışlarında çok önemli mesajlar var. Biz 7 Haziran'da halkın bize verdiği mesajı gördük, bunu algıladık ve gereğini yaptık. Ama bu seçimde çok önemli mesajlar oldu. Neydi bölgedeki mesaj? Millet, bunların ilan ettiği özyönetimi, çatışmayı istemediğini, yeniden başlayan bu çatışmalı süreci kabul etmediğini, bu çatışmalı süreç karşısında siyasilerin tavırsızlığına bir itiraz ve ikazdır. Evet, biz yüzde 50'nin oyunu aldık ama Allah'ın izniyle yüzde 100'ün hükümeti olacağız" dedi.

"BÖLGEDE ADİL SEÇİMLER YAŞANMADI"

Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Ensarioğlu, HDP'nin neden oy kaybettiğni şu sözlerle anlattı: "Bölgede adil seçimler yaşanmadı. Çok ciddi baskılar vardı. Kırsalda oyların nasıl kullanıldığını herkes iyi biliyor. Bunlar olmazsa barajı bile aşamayacaklardı. HDP vesayet siyasetini aşamamış, özgür, bağımsız siyaset yapamamıştır. Şiddetin durması için, silahlı güçlere itiraz edemedi. Bu yüzden oy kaybı yaşadı. Aslında tüm bunlara rağmen iyi oy aldılar. Halk onlara son bir fırsat daha verdi. İnşallah halkın verdiği bu mesajı iyi anlarlar."

"AK PARTİ OLDUKÇA ÇÖZÜM SÜRECİ DE VAR OLACAKTIR"

Çözüm sürecini de değerlendiren Ensarioğlu, AK Parti oldukça çözüm sürecinin var olacağını, çözüm sürencinin Cumhuriyet'in en büyük projesi olduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve geleceğidir çözüm süreci. Bu kadar önemli bir projedir. Ama bu çözüm sürecini biz, bir örgütle, siyasi partiyle yapmıyoruz. Biz çözüm sürecini Türkiye'nin geleceği için bütün Kürt ve Türk halkıyla birlikte yapıyoruz."

"78 MİLYON İNSAN KENDİNİ EŞİT VE HÜR HİSSEDECEK"

Ülkenin tamamının iktidarı olacaklarını ifade eden Ensarioğlu, "Türkiye'nin demokratikleşmesi, hak ve özgürlüklerdeki iyileşmeler ve ülkede yaptığımız ve yapacağımız reformlar hiçbir siyasi parti ve örgüt için değildir. Bu halk, hak ettiği özgürlük ve eşitlik neyse, onun gereğini yapacağız. 78 milyon insan kendini eşit ve hür hissedecek. Şiddetin bir tarafı vardır. Şiddetin tarafı, şiddeti uygulayanlardır. Bu şiddetin tarafıyla çözüm süreci yürütmek zorundasınız. Bunu yapmak güçlü bir irade, liderlik ister ve risk almayı gerektirir. Bu riski AK Parti almıştır ve iradeyi ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

"KIRSALDA TAMAMEN BİR BASKI VARDI"

1 Kasım seçimlerinde usulsüzlük ve baskıların olduğu gerekçesiyle itirazlarda bulunacaklarını anlatan Ensarioğlu, ölen kişiler adına oy kullanıldığını öne sürerek, "Ölenin de, askerde, hastanede olanın da oyları kullanılmıştır. Bir çok vatandaş bize gelmiştir, 'Ben oyumu kullanmaya gittiğimde, oyumun kullanıldığını gördüm' dedi. Vatandaşlarımızın bize müracaatı ve tutanakları var. Bir kişinin tüm oyları kullandığını biliyoruz. Birçok yerde bütün oyların kullanıldığını biliyoruz, geçersiz oy yok, bütün oylar bir partiye verilmiş. Bunların dışında, çok ciddi bir baskı vardı. Kırsalda tamamen bir baskı vardı." dedi.

"BİR ŞEHİRDE YÜZDE 80-90 OY ALINIYORSA, DEMOKRATİK DEĞİLDİR"

Demokrasiye ve baskıya değinen Ensarioğlu, "Bir şehirde yüzde 80-90 oy alınıyorsa, demokrasilerde bu olmaz. Burada sorun vardır demektir. Çok net bir şey ifade etmek istiyorum; Hakkari'de, Şırnak'ta özgür seçimler olsun, baskı olmasın, her şeye yemin ederim ki, AK Parti, HDP'den daha fazla oy alır. Biz bu millete hizmet etmek için yola çıktık. Ölümden korkmayız. Siyaset korkakların işi değildir. Ama biz bu millete söz veriyoruz, 2019 yılında bunlar yaşanmayacak. 2019 yılında herkes özgürce bu ülkede oyunu kullanacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (103)

??????:

Seçim sonuçları (tabii hile yapılmadıysa) açıkça her iki kişiden birinin sağır, dilsiz ve kör olduğunu gösteriyor. Toplumlar kendi celladını kendisi yaratırmış. Hadi hayırlısı. Aynı partiyi dört kez iktidar yapmak, bu hastalıklı topluma nasip oldu. Size ne yapılsa hakkediyormuşsunuz beeee. Akp de bunu iyi çözmüş.

57
76
yanıtYanıtla
onurlu olmak:

Bır onurlu demokrat vatandaş ve yörede aktif yaşayan dürüst bır insan olarak sen yalan söylüyorsun. Bu yalanlara ancak ve ancak senin gibi ........ ler inanır.

29
55
yanıtYanıtla
Fakir:

Akp, her ne yaptıysan aynen devam et, bu millet seni fazlasıyla hak ediyor:) İlk günkü aşkla hem de. Bu arada faturalara zammı da unutma. Dört gözle yapacaklarını bekliyoruz:))) Oh olsun bu millete:))))

52
22
yanıtYanıtla
dersim:

YAW ASKERLER POLİSLER EŞLİĞİNDE OY KULLANILDI SİZ OY HIRSIZLIĞINI İYİ BİLİRSİNİZ AKP SİZDE KARADENİZDE 70 -80 ALIYORSUNUZ O ZAMAN SİZDE ÇALIYORSUNUZ

41
32
yanıtYanıtla
çankırıMobil-ANDROID:

hayin

21
44
yanıtYanıtla
Saadet:

O zaman akp yüksek oy aldığı yerlerde hile yaptı.

45
19
yanıtYanıtla
BATMAN 72:

galip ensarioglu >59 hdp mıletvekılınden daha kürt ve delikanlı bır adam gıbı adamdır. . NOKTAAAAAAAA

21
43
yanıtYanıtla
CizreliMobil-IOS:

Git işine be, burda herkes iradesini rahatça sandığa yansıtmıştır

15
43
yanıtYanıtla
(((((((((((:

AKP bu topluma çok yakışıyor! Sanki toplumun aynası gibi. Ruhun şad olsun Aziz Nesin, seni bu gün çok andım. Ne demek istediğini dünkü seçim sonuçlarını görünce anladım.

27
27
yanıtYanıtla
ECDAD:

VAY ZAVALLI VAY. ALLAH SENİDE ONUN YANINA İLETSİN İNŞAALLAH.

yanıt0
yanıt2
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title