Haberler

Ak Partili Elvan'dan Lobicilik İddialarına Sert Sözler

Ak Parti Antalya birinci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda Antalya’nın batısına yapmayı planladıkları deniz uçağı projesinin engellenmesi için özel bir şirketin lobicilik faaliyeti yürüttüğü iddialarını sert bir dille eleştirdi.

Ak Parti Antalya birinci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda Antalya'nın batısına yapmayı planladıkları deniz uçağı projesinin engellenmesi için özel bir şirketin lobicilik faaliyeti yürüttüğü iddialarını sert bir dille eleştirdi. Elvan, "Hiçbir lobi bize sökmez. Bizi başkalarıyla karıştırmayın. Biz doğrusu neyse onu yaparız. Biz buna muktediriz. Bizim yaptıklarımızı dahi takip edecek düzeyde değiller" dedi.

Ak Parti Antalya birinci sıra milletvekili adayı, Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, seçim çalışmalarını Antalya'da sürdürüyor. Gün içerisinde bir çok sivil toplum örgütü ve esnafla bir araya gelen Elvan, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) konuğu oldu. İş adamlarına projelerini anlatan Elvan'a AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de eşlik etti.

"MAZOT 1 TL DERSEK EKONOMİ BATAR"

Partilerin seçim için çeşitli vaatler verdiğini ifade eden Elvan, diğer partiler gibi yapamayacakları vaatlerde bulunmadıklarını söyledi. Ekonomik vaatlerde bulunan partileri de eleştiren Elvan şöyle konuştu:

"Çeşitli vaatler veriliyor. Biz de 'Mazot 1 TL' diyebilirdik. Emekli maaşını 3 bin TL yaptığımızı söyleyebilirdik. Ancak bunları yaptığımız anda Türkiye ekonomisi batar ayakta duramaz. İşletmeler kapandığı anda bir daha açılamaz. Bizim ekonomi alanında kullandığımız her bir kavram dış sermaye ve yabancı yatırımcılar tarafında da dikkatle takip ediliyor. 2003 yılı öncesinde yabancı yatırımcı neden Türkiye'ye gelmedi? Çünkü devlete güveni yoktu, istikrar yoktu. Türkiye'yi orta vadede güçlü bir hale getireceksek ayağımızı mutlaka yorganımıza göre uzatıp bu ülkenin istikrarlı bir şekilde büyuümesini sağlamak zorundayız."

"DENİZ UÇAĞI FİLMLERDE OLAN BİR ŞEY DEĞİL, GERÇEK"

Elvan, Antalya'nın batısına yapmayı düşündükleri deniz uçağı projesiyle ilgili bir köşe yazarının proje hakkında "Hayal" söylemlerine de yanıt verdi. Projenin hayal olmadığını, İstanbul ve Yalova arasında şu anda işleyen deniz uçağı seferlerinin olduğunu ifade eden Elvan, "Bu arkadaşlarımıza bu projeler belki hayal olarak gelebilir. Ancak biz, bu seferleri yapıyoruz. Bunlar filmlerde olan şeyler değil. Türkiye bunu yapıyor zaten. Somut çalışmalarımızı önümüzdeki dönem görünce o arkadaşların ne cevap vereceğini merak ediyorum" dedi.

"DEMİRYOLU ALTYAPISINA BU YIL 9 MİLYAR TL AYIRDIK"

Son iki yılda demiryolu yatırımlarına büyük kaynak ayırdıklarını belirten Elvan, bundan sonra daha da çok ağırlık vereceğini söyledi. Önümüzdeki yılların demir yolu hedeflerini de açıklayan Elvan, "2014 ve 2015 yılında demiryolu yatırımlarına büyük kaynak ayırdık. Bundan sonrada ağırlık vereceğiz. Yılda 3-4 Milyar TL civarında bir yatırım harcamamız söz konusuydu. Bu yıl 9 milyar TL demiryolu altyapısı için kaynak ayırdık ve bu harcanacak. Önümüzdeki yıldan itibaren bu daha da artacak ve yıllık 10-12 Milyar TL'lik bir yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"LOBİLER BİZE SÖKMEZ"

Elvan, Alanya Gazipaşa'ya yapılan havaalanı yapımı zamanında yapılan eleştiriler ile Antalya'nın batısına yapmayı planladıkları deniz uçağı projesiyle ilgili yapılan eleştirileri değerlendirdi. Projenin, özel bir şirket tarafından projenin yapılamaması için lobicilik faaliyeti yürütüldüğünün sorulması üzerine, Elvan şöyle konuştu:

"Hiçbir lobi bize sökmez. Bizi başkalarıyla karıştırmayın. Biz doğrusu neyse onu yaparız. Biz buna muktediriz. Gazipaşa için o dönemin gazetelerini açıp okuyunuz. Ne yazıyor? 'Burası olsa olsa bir inek çiftliği olur'. O dönemin bir bakanı söylüyor. Bugün bizi eleştirenler söylüyor. Zonguldak Çaycuma'da bir havaalanı vardı. İnekler otluyordu. Gazipaşa Havaalanı'nı inek çiftliği yapalım dediler. Şu anda 52 havaalanı da aktif olarak kullanılıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı'na da uçak inmez dediler ama şu anda 20 milyonu geçti yolcu sayısı. Bizim yaptıklarımızı dahi takip edecek düzeyde değiller. Açılışı yapılacak binlerce tesisimiz var. Yetişemiyoruz. Artık şu ideolojileri bırakmamız lazım." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title