Haberler

Ak Partili Doğan: "Yapın Şu Yeni Çiğli Devlet Hastanesi'nin Yolunu"

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı birinci birleşiminde Çiğli Devlet Hastanesi’nin hayata geçmeyen bağlantı yolunu gündeme getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı birinci birleşiminde Çiğli Devlet Hastanesi'nin hayata geçmeyen bağlantı yolunu gündeme getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan meclis toplantısında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Türkiye'nin en uzun süre, başarıyla bakanlık yapmış olan Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım ve AK Parti İzmir Milletvekillerinin büyük katkı, çaba ve destekleriyle İzmir'imize kazandırılan Türkiye'nin en modern hastanelerinden birisi olacak, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olarak faaliyet gösterecek Çiğli Devlet Hastanesi'nin 2015 yılının ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor. Hastanenin yapımına 150 milyon TL kaynak aktarımı yapılacaktır. Sözkonusu hastane hastane 68 bin 659 m2 arsa üzerine toplam 70 bin 197 m2 kapalı alanı olan ve 23 bloktan oluşan bir yapıdır. 517 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan hastanede, 405 servis yatağı ve 112 yoğun bakım yatağı bulunmaktadır. Bu yatakların tamamı 1 ve 2 kişilik, kendi banyo ve tuvaleti olan odalarda yer almaktadır. Bünyesinde 112 poliklinik odası, 18 ameliyat salonu, 2 anjiyo ünitesi, kalp - damar cerrahisi merkezi, kemoterapi ünitesi, fizik tedavi merkezi, endoskopi üniteleri, 17 cihaz kapasiteli diyaliz merkezi, 17 yataklı yanık tedavi merkezi, organ nakli merkezi gibi özellikli hizmet birimleri bulunacaktır. Hastanede bu altyapı ile günlük olarak minimum 6 bin poliklinik, bin 500 acil servis ve bunlara refakat edecek kişilerle birlikte ortalama 15 bin vatandaş tarafından kullanılması beklenmektedir. Hastanenin otopark kapasitesi 500 araç civarındadır" diyerek hastane hakkında bilgi verdi.

Çiğli Devlet Hastanesi'nin hizmet potansiyeli düşünüldüğü ve açılış tarihi göz önüne alındığında çevre düzenlemesi, bağlantı yollarında kavşak çalışmaları ve sinyalizasyonlar ile yaya ulaşımı için bazı yapılandırmalara ihtiyaç bulunduğuna dikkat çekerek, "Anadolu Caddesi ile hastane arasında kuş uçuşu 100 metre vardır, ancak yol bağlantısı olmayan bu alanda ESHOT tarafından otobüs parkı olarak kullanılan bölüm de göz önüne alınarak, İZBAN tren hattının altından veya üstünden otomobillere de uygun olacak bir bağlantı geçişi açılmasına acil ihtiyaç vardır. Yani 8780/11 sokak ile 8782 sokak birleştirilmelidir. Böylece Çiğli çarşısına yakın olan altgeçitin trafik yükü de artırılmadan hastaneye ulaşım sağlanabilecektir. Bu bağlantı özellikle ambulans geçişlerini hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır.

Ata Sanayi Sitesinin girişinde mevcut bulunan ve metal malzemeden yapılmış ATA Sanayi'ne ait olan giriş tabelası, Hastanenin ana girişi ile çakışmaktadır. Araç trafiğinin artacağı göz önüne alınarak trafik güvenliğini sağlayıcı düzenleme yapılmalıdır. 8780/11 sokağın İZBAN hattı kenarından başlayarak hastane komşuluğunda devam eden ıslah edilmiş dere kenarında yayaların yürüyeceği alanda demir parmaklık yoktur. Buranın yaya güvenliğine uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

Hastanenin dış duvarları tamamlanmış olup, daha önce arazinin etrafına döşenmiş bulunan tel örgülerle bu duvar arasında bir kısım mesafe kalmıştır. Buraların da çevre düzenlemesine ihtiyaç vardır. İZBAN hattının Ata Sanayi durağı hastanemizin Acil Servis girişine yakın bir mesafededir. Dış duvarımızda yayaların ve acil durumlarda ambulansların geçişine uygun bir düzenleme yapılmıştır. Ancak bahçe dışında kalan alanların ve yürüme yollarının da düzenlemeye ihtiyacı vardır.

Hastanenin faaliyete geçmesi ile hizmet alacak vatandaşlarımızın otobüs hatları ile ilgili olarak da yeni düzenlemelere ihtiyaç olacaktır. Kreşi ve 300 kişilik kongre salonu, kütüphanesi ve sosyal alanı olan İzmir'in sağlık alanında yüz aklarından birisi olacak hastanenin yol ve otobüs ihtiyacının acil olarak karşılanması gerekmektedir.

Sayın Kocaoğlu'na buradan sesleniyorum; İzmir'e, ülkemize sağlık adına büyük hizmetler verecek bu hastanenin bağlantı yolunun bir an önce açılmasını istiyoruz. Konunun takipçisi olacağız. Eğer yapmayacaksanız söyleyin halkımızla birlikte yapalım. Bugüne kadar tek yaptığınız şey hükümetimizin İzmir'e getirdiği hizmetlere engel olmak, dava açmaktan başka bir icraatınız yok. Herhalde vatandaşlarımızın hastaneye rahat ulaşmasını sağlayacak yolun yapımı içinde dava açarak İzmir halkının bu hizmetle de buluşmasını önlemeyeceksiniz." şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilal Doğan Ak Parti Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title