Haberler

Ak Partili Dağ'dan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 'Taha Akgül' Eleştirisi

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Olimpiyat Şampiyonu olan serbest güreşçi Taha Akgül'ün daha önce İzmir Büyükşehir Belediyespor çatısı altındayken maaşında indirim yapılmak istenmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ'ye gitmesini, "İşte bu örnek bile İzmir'in neden kabuğunu bir türlü kıramadığını gösteriyor" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Olimpiyat Şampiyonu olan serbest güreşçi Taha Akgül'ün daha önce İzmir Büyükşehir Belediyespor çatısı altındayken maaşında indirim yapılmak istenmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ'ye gitmesini, "İşte bu örnek bile İzmir'in neden kabuğunu bir türlü kıramadığını gösteriyor" dedi.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 2009 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güreş takımına giren antrenörü Remzi Musaoğlu'nun elinde ulusal ve uluslararası turnuvalarda kürsüye çıkan son olarak da Olimpiyat Şampiyonu olan güreşçi Taha Akgül'ün 2011 yılında İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan 2 bin 500 lira olan aylık maaşı 1500 liraya düşürülmek istendiği için İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan ayrıldı ve ayda 3 bin 500 lira veren Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ'ye geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Taha'nın yanısıra dünya çapında dereceler elde eden Mevlüt Arık ve Emrah Kuş gibi güreşçi kardeşlerimiz de hem ekonomik sorunlar, hem de Büyükşehir Belediyespor yönetiminin İzmir dışında üniversite eğitimi gören sporcuları kadroda istememesi yüzünden kulüpten ayrıldılar. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyespor, geçen Ocak ayında kadın güreş takımını dağıtınca, ülkemize ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandıran Buse Tosun ile Bediha Gün de farklı kulüplere gittiler. Genç yaşlarında olimpiyat vizesi alarak Rio'da ay yıldızlı mayoyu giymenin gururunu yaşadılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın parti içi kısır siyasi çekişmelerle uğraşmaktan kadrosunda yer alan dünya ve olimpiyat şampiyonlarını elinden kaçırıyor. Avrupa ikincisi olarak kulübüne 50 bin TL kazandıran gelecek vaat eden pırıl pırıl gençleri ödüllendirip teşvik edeceğine maaşında bin lira indirim yaparak kulüpten ayrılmasını sağlıyorsun. Hani senin kasan doluydu, derecelendirme kuruluşlarından övgü alıyordun. İşte bu örnek bile İzmir'in neden kabuğunu bir türlü kıramadığını gösteriyor."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyespor Taha Akgül Hamza Dağ AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title