Haberler

AK Parti'li Çelebi: Ak Parti, Ülkeye Çok Şey Kazandırdı

Güncelleme:

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti'nin 13. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, AK Parti'nin ülkeye çok şey kazandırdığını söyledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti'nin 13. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, AK Parti'nin ülkeye çok şey kazandırdığını söyledi.

TBMM'de konuya ilişkin bir basın toplantısı yapan Çelebi, AK Parti'nin ülkeye çok şey kazandırdığını belirterek, "Çözüm sürecinden tutun, gayri safi milli hasılalara kadar, Kanal İstanbul'dan Marmaray, 3. havalimanı ve 3. köprülere kadar bir çok şey getirdi" dedi. Çelebi, seçim bölgesinde daha önce kimse ana dilinde konuşamazken, ana dilinde radyosu ve televizyonu olmazken, AK Parti döneminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dirayetleriyle şimdi bu konuda belli bir noktaya gelindiğini hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'taki seçimde Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçildiğini anımsatan Çelebi, Cumhurbaşkanı daha önce Meclis tarafından seçilirken şimdi halkın seçtiğini belirtti. Çelebi, önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 krizi yaşandığını belirterek, "Zannederim, YSK yarın kesin sonuçları ilan edecek. 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a başarılar diliyorum. Rabbim uzun ömürler nasip eylesin, hayırlı hizmetler nasip eylesin" dedi.

Ak Partili Çelebi, "torba tasarıda" yer alan 117. madde hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

"Doğalgaz ihalelerinde, ranbatl olmadığı için bizim gibi doğalgazın geçtiği küçük illere doğalgaz gelmiyordu. Şu anda Ağrı Çeçen Üniversitesi'nde ve Ağrı Şeker Fabrikası'nda doğalgaz kullanıyoruz. Doğalgaz, İran'dan gelip Ankara'ya kadar gelmesine rağmen, biz il olarak yararlanamıyorduk. 3 AK Parti milletvekili ile birlikte Sayın Başbakanımızdan istirhamda bulunduk. Sayın Başbakanımız yerel seçim nedeniyle Ağrı ilimize geldiğinde orada da hemşehrilerimize, kardeşlerimize müjde verdiler. Bundan sonraki süreçte, özel sektörün doğalgazı götüremediği illere doğalgazı devlet eliyle götüreceğiz. Biz bunu, üyesi olduğum Plan Bütçe Komisyonu'nda önerge ile tasarıya ekledik. Önerge verdiğimiz saatte HDP yoktu, HDP haricinde AK Parti, MHP ve CHP'li milletvekillerinin hepsi olumlu oy kullandı. Bundan sonraki süreçte özel sektörün yapamadığı yerlerde doğalgazı devlet eliyle yapacağız.. Torba yasayı yine çıkaracağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Ardından AK Parti'de değişiklik olacak, Başbakan belirlenecek. Ayın 27'sinde kongremiz olacak. Sayın Başbakanımızı Köşk'e göndereceğiz, Hükümet kurulacak ve bunun güvenoylaması olacak. Çok sıkışık bir takvim var ama biz bunu her halükarda ekim ayında çıkaracağız."

"YSK'nın kesin sonuçları ile birlikte Başbakan'ın Başbakanlığı düşer" tartışmasına ilişkin bir soruya da yanıt veren Çelebi, "Bize göre öyle bir şey yok. YSK cuma günü kesin sonuçları açıklayacak ama devir teslim yapıldıktan sonra fiili Başbakanlık sona eriyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ekrem Çelebi Ak Parti Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title